[PL] Maru dne smarowanie

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
mr_Denial

Re: [PL] Maru dne smarowanie

Post by mr_Denial »

Nie wiem czy się tylko ze mną przekomarzasz i ten sarkazm oznacza,
że całe Pulp City to jedna wielka kopia postaci z komiksów DC i Marvela,
czy może aż tak nisko oceniasz moje zdolności spinania faktów co to za system, co za klimat i na czym polega ;) .

Tak, mam podręcznik, tak maluje te figsy, tak grałem, wiem o co chodzi.
Tylko uważam, że czasem kopie(z elementem DC i Marvela) są zbyt nachalne na dodatek wzorowane na starych komiksach/designach postaci z lat 80.
Mi to nie pasuje, ale wiem, że jest wielu, którzy się tym jarają. Dla każdego co innego.

Tak czy inaczej życzę dobrze temu systemowi, kibicuje autorowi,
a raz na jakiś czas przytulę co fajniejszy model ;)
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

pomyślmy ... tak uważam cie za troglodytę o rozumku wielkości opuchniętego ziemniaka :bonk: zastanów się gdybym uważał cie za głąba to bym ci powiedział że cie rodzice znależli w kapuście .. :roll:

po prostu obśmiałem się z twojego oburzenia, wiadomo że Morf jest zakopany po uszy w "golden age" czyli lata 80 , przecież on nawet pisał prace magisterską (czy jakąś tam ) z Batmana :mrgreen: i posiada imponująca kolekcje transformersów (tych klasycznych)

a właśnie jak tam Hellsmith i jego Dildo tarcza ?? (kapitan Orgazmo ?? ) :)
Tylko uważam, że czasem kopie(z elementem DC i Marvela) są zbyt nachalne na dodatek wzorowane na starych komiksach/designach postaci z lat 80.
Mi to nie pasuje, ale wiem, że jest wielu, którzy się tym jarają. Dla każdego co innego.
bo ja wiem Supełman zawsze mnie nudził nie ważne jaki (przepraszam Uber man* mnie nie nudził .. nawet byłem zadziwiony ) a że projekty pirzamowców z lat 80 były śmieszne to inna bajka ... z tym że akurat nie kojarzę czyim ripofem jest ten zielony .. (oświeć mnie bo mam zaćmienie ..)

*w zasadzie to Overman z Erth 10 ma zamiast 1 S na klacie ma "piorunek" i ogólne fajny mundurek i kompanują mu :Brunhilde, Leatherwing, and Underwaterman ^-^
- miałem ochote na niego pomalować Solara ^-^ ale wyszło inaczej (Jest nowy solar ^_^ nic straconego - alekolorki z infinite crisis ^-^ )
https://media.comicvine.com/uploads/0/92 ... 8-0003.jpg
i do kolekcji Nazi Super girl (Overgirl)
https://media.comicvine.com/uploads/0/92 ... 01_002.jpg
(te szorty sa kozackie :) )
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
mr_Denial

Post by mr_Denial »

Heluś i jego dildo tarcza mają się zaje... :bonk: Oprócz tarczy będzie jeszcze w ręku targał zdobycznego flaka ;)

A tak naprawdę, to kończę go z sekwencją 4h-6h na tydzień, mam znaczny spadek formy :cry:,
ale nie martw się do Sławola na Grey Seera pojedzie i zrobi porządek swoim młotkiem :D

Możemy zrobić Clash of the titans - Ty pomaluj Iron Traina z Pulpy.
Dam ci fory, możesz mu nawet wagonik z węglem dorobić :bonk:
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

Możemy zrobić Clash of the titans - Ty pomaluj Iron Traina z Pulpy.
akurat nie mam zakutego łba ...

ok czas na Wiskasa
ImageClick to see full-sized image
model ma 3 części - noga zgięta - tam gdzie tasiemka jest , ręka z wachlarzem - montowana pod naramiennikiem, i cała reszta
ludek ma gdzieś z 39 mm
- nie podoba mi sie - wachlarz - ma zrobione schodki pod kątami ostrymi i namazanie na tym czegoś by nie wychodził skrót geometryczny - koszmarnie upierdliwe
=- kolorki miałem narzucone
metal taki sam jak u prosiaka - czyści sie łatwo

i kolejna zabawka :)
Ded Eye
do pulpy

przeleżał mi sie bo zgubiłem do niego pomysł ... co właściwe chciałem uzyskać
te zdjęcie jest wyrażne ?? bo ja już nie wiem.. zadużo monitora przed oczami dzisiaj ..
Image
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

moge powiedzeic, ze ta lwica mi sie podoba :)

bardzo fajnie ja pomalowales, a dobor kolorow nie jest zly. na duzy plus twarz i kruk na wachlarzu
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

do Pulpy :)
ludek którego nie lubiłem ... bo nie podobał mi sie ale okazało sięże niepodoba mi sie jej malowane a nie model - dopiero gdy zobaczyłem arta gdzie była pomalowana na czarno okazało sie że jest to bardzo fajny koncept więc zadobyłem sie i pomalowałem w wolnym czasie ... czyli jakieś 4 tygodnie -_-'
Image
kacpero

Post by kacpero »

wyglada jak jakis solos do warmachine ;) czarny wyszedl fajnie ale z zielenia na mieczu mogles bardziej poszalec :)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Zgadzam się z Kacprem. :roll: obecnie wygląda to dla mnie tak, jak byś nie wiedział gdzie i jak dać inny kolor, żeby nie zepsuć nastroju 'Lady in Black'. A brakuje mi tego koloru miejscami w detalach. Bez tego np. na wysokości talii zrobił się nieczytelny nieład. Niech by to był 'prześwit' np. granatu.
Rozumiem, że koncepcja była taka, żeby model sprowadzić do kilu refleksów świetlnych (zielonych). Bardzo fajny pomysł. Gdybyś jednak zdecydował się (to chyba kwestia odwagi) na mocniejsze światła - kontrasty, to znalazło by się i miejsce na odrobinę przebarwień w ekwipunku.
Tak czy siak - czy się ze mną zgodzisz w kwestii dod. koloru czy nie, to główne akcenty kolorystyczne nie zostały poparte wzmocnionym kontrastem w światłocieniu i przez to giną. Potrzeba tam na moje oko więcej światła.
-- Ańa

Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

z mieczem poszalałem mocniej ale na fotce nie widać .. no ni grzyba mi nie wychodziło bez mocnego retuszu by pancerz był kontrastowy i ostrze takie jakie jest za każdym razem mi spłaszczał albo zielenie albo całkowicie gubił niuanse w czarnym :( .. możliwe że jak bym zrobił fotkę na czarnym ... (jak złapię chwilę to może spróbuję)
ale w między czasie :)
Deadpool
teraz trudna część szyping
ma ktoś Pay pala ?? bo hamerykańce nie umią przelewów normalnych robić -_-'
Image
mr_Denial

Post by mr_Denial »

Heh, pierwsze co krzyknąłem jak zobaczyłem to czerwone indywiduum to - oooo Dead Pool i to całkiem fajny :)
Heh, bezcenna chwila jak w Marvel Vs Capcom 3 parodiuje Magneto :lol:

Ty, skąd ten ludek jest ? To oryginalna seria Marvela czy coś innego ?
Post Reply