Peace!
[PL] Malunki C'tana
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Kuzyn
Re: [PL] Malunki C'tana
Podpisuję siępod tym co napisał Sławol i Gildor. Metaliki zdecydowanie na największy plus, kilkam lubię to
z jakiego sklepu jest ta trawka? Bo nie mogę znaleźc polskiego z tymi kępkami a już jedne mam i teraz chciałbym sobie kupic możliwie jak najwięcej innych
Peace!
Peace!
A nie jest to trawka z Armypaintera?
Dostępna np. na https://www.bard.pl
z czego jest wykonana ta duża podstawka? zawsze zastanawiałem się z czego są one wykonane
Fakt, gdzieś mi umknęła ta kolumienka, duża podstawka była robiona na szybkości co zresztą widać po np. kolumience ;DGildor wrote:Bardzo ładna pracka
Podoba mi się nasycenie kolorów i ogółem całokształt.
Moim skromnym zdaniem mógłbyś się bardziej przyłożyć do ten kolumienki. Jest ona dość spora i dobrze widoczna więc może warto walnąć tam jakąś lekką, zieloną płukankę gdzie nie gdzie? Metaliki klasa
To prawda, ogon się zlał, ale już nie było czasu na poprawki. Następny szczur będzie miał mniej wtopiony ogon... A krew, krew zaraz będzie i to w dużych ilościach!Slawol wrote:Krwi na ostrzuCtan wrote:kolejny szczuras, spodobały mi się szczurasy jako poligon doświadczalny do metalików. Nawet jestem zadowolony z rezultatu, ale czegośtam jeszcze mi brakuje.Reszta jest. Można by jedynie te płyty pancerza wycieniować (środkową część rozjaśnić), zamiast malować na ciemno i tylko podkreślać otarciami.
Poza tym podoba mi się całość, ale ogon mi się za bardzo zlewa ze skórą. O kolumnie już się Gildor wypowiedział.
Tak, to trawka army paintera, jestem za leniwy, żeby sobie taką samemu zrobić tak jak kiedyśtam...Wojteq wrote:A nie jest to trawka z Armypaintera?
Drewniany klocek.Kero wrote:z czego jest wykonana ta duża podstawka? zawsze zastanawiałem się z czego są one wykonane
A teraz.......... krew z dedykacją dla Sławola.... ahhahahahaa
(a tutaj jak go malowałem) fotki trochę do d.... ale już nie miałem siły walczyć z aparatem.
Click to see full-sized imageRe: [PL] Malunki C'tana
fajny, schludny ten potworek..
mocno w stylu GW ale oczywiscie w tym pozytywnym sensie
mocno w stylu GW ale oczywiscie w tym pozytywnym sensie
Stop competing with others. Start competing with yourself.

bardzo fajny potworek... mroczny i o to chodzi u tyrków
Poproszę przepis na krew
Poproszę przepis na krew
Pozdrawiam
Dzięki, dzięki!Ctan wrote:A teraz.......... krew z dedykacją dla Sławola.... ahhahahahaa
Krew super, faktycznie!
Sam model oceniłbym dokładnie tak samo, jak Kacpero. Myślę jedynie, że przydałyby się zwyczajnie jaśniejsze fotki i to tyle
A i myślę też, że skoro oczy pulsują na zielono, to można by się pokusić o delikatny OSL wokół nich.
w sumie nie pomyślałem o OSL... następnym razem przy Carnifexie zrobię, kiedy tylko znajdę czas, żeby go wyciąć z ramek 
a teraz... królowa lodu ciąg dalszy, znalazłem trochę czasu żeby ją dalej malować. Podstawka będzie zupełnie inna, ta jest tylko robocza, mam pomysł na małą winietkę z tą babiną. Walka z klasyczną, starą figurką dalej trwa. Jeśli macie jakieś krytyczne uwagi co można poprawić to bardzo chętnie ich wysłucham.
(zapomniałbym dodać, na razie koń a właściwie jego "skóra" jest na tapecie, królową będę malował później.) Nie mam pomysłu jak pomalować lejce i paski na koniu, chodzi mi po głowie jakiś oliwkowy, czarny albo brąz... ale nie do końca jeszcze się zdecydowałem...
Click to see full-sized image
a teraz... królowa lodu ciąg dalszy, znalazłem trochę czasu żeby ją dalej malować. Podstawka będzie zupełnie inna, ta jest tylko robocza, mam pomysł na małą winietkę z tą babiną. Walka z klasyczną, starą figurką dalej trwa. Jeśli macie jakieś krytyczne uwagi co można poprawić to bardzo chętnie ich wysłucham.
(zapomniałbym dodać, na razie koń a właściwie jego "skóra" jest na tapecie, królową będę malował później.) Nie mam pomysłu jak pomalować lejce i paski na koniu, chodzi mi po głowie jakiś oliwkowy, czarny albo brąz... ale nie do końca jeszcze się zdecydowałem...
Click to see full-sized imageRe: [PL] Malunki C'tana
fajnie, wygląda ciekawie, pasuje do mroźnego klimatu. W sumie nie wiadomo co to ma być dokładnie ta skóra - takie popękania zmrożenia, magia
Trochę przypomina mi się Demon Color - on tak lubił dzielić sobie malowane powierzchnie. Ale to było daaaaawno. Szkoda że zniknął z tej sceny
Trochę przypomina mi się Demon Color - on tak lubił dzielić sobie malowane powierzchnie. Ale to było daaaaawno. Szkoda że zniknął z tej sceny