[PL] Galeria qc

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Re: [PL] Galeria qc

Post by Nameless »

quidamcorvus wrote:wybaczcie ewentualne pomyłki.
wybaczamy.

tobie sie nudzi? nie masz zycia, szkoly, pracy, kobiety, dzieci, karmia cie dozylnie zebys nie tracil czasu na zucie? nie mam bladego pojecia jak znajdujesz na to wszystko czas :)
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Nameless wrote:tobie sie nudzi? nie masz zycia, szkoly, pracy, kobiety, dzieci, karmia cie dozylnie zebys nie tracil czasu na zucie? nie mam bladego pojecia jak znajdujesz na to wszystko czas :)
Oj tam, oj tam. Po prostu czasem udaje mi się wygospodarować 2-3 godziny wieczorem/nocą na dłubanie ;)

W weekend w wolnych chwilach podłubałem trochę przy Świątyni Sigmara. Z pianki złożyłem ośmiościenną basztę w której będzie mieściła się nawa główna świątyni (jako luźna inspiracja posłużyła mi rycina Babtisterium z Pizy.
Co prawda wątpię by udało mi się z taką precyzją wykonać zdobienia, kolumny, łuki i wszelkie detale ale... część i tak zostanie zburzona - w końcu makieta ma być grywalna - więc mniejsze lub większe niedociągnięcia będą winą zniszczeń ;) . Podobnie zniszczone zostaną blanki, które nota bene będą wykończone podobnie jak te na Bramie Miejskiej. Obecnie Świątynia Sigmara wygląda tak:
ImageClick to see full-sized image
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Zakończyłem kolejny etap prac głównych przy baszcie i coraz mniej mam ochotę rujnować świątynię - muszę wymyślić coś innego, prawdopodobnie zrobię zdejmowany dach/kopułę, która będzie kolejnym etapem budowy.

Kolumny zrobiłem z pustych wkładów do długopisu żelowego, które zachomikowałem lata temu.

Obecnie świątynia prezentuje się następująco:
Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

kolejny budynek, i po raz kolejny zaskakuje, a każda konstrukcja lepsza od poprzedniej :) nic pozostaje poczekać i zobaczyć pomalowany budynek :)
Swoją drogą gratuluje zapału do produkcji tylu budynków :)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
dead

Post by dead »

beda jakies oblamania tynku uszkodzenia itp itd ?? ogolem jakbym mial na to spogladac okiem budowlanca to ta konstrukcja moglaby miec problemy by ustac ;) no ale cale szczescie to jest FANTASY :D a nie rzeczywistosc :P - czekam na wiecej
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

IRKUCK wrote:kolejny budynek, i po raz kolejny zaskakuje, a każda konstrukcja lepsza od poprzedniej :) nic pozostaje poczekać i zobaczyć pomalowany budynek :)
Swoją drogą gratuluje zapału do produkcji tylu budynków :)
Dzięki :)
dead wrote:beda jakies oblamania tynku uszkodzenia itp itd ??
Będą. Pierwotnie chciałem dość poważnie zrujnować budynek - ale chyba z tego zrezygnuję i dokonam jedynie stosunkowo niewielkich zniszczeń.
dead wrote:ogolem jakbym mial na to spogladac okiem budowlanca to ta konstrukcja moglaby miec problemy by ustac ;)
Pewnie tak, w końcu przetrwała Inwazję Chaosu i takie tam ;) No i chociaż to Świątynia Sigmata, to budowana jest zgodnie z goblińską myślą techniczną, tj. na "ślinę i sznurek" ;) :mrgreen:
dead wrote:no ale cale szczescie to jest FANTASY :D a nie rzeczywistosc :P - czekam na wiecej
I tej wersji się zwykle trzymam ;) :)
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Skończyłem główne prace przy blankach, które wykonałem podobnie jak te, na bramie miejskiej.
Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

to co, kiedy mozna przyjechac zagrac na gotowym stole? :)
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

nie obraź się, ale chyba jesteś szalony. kto normalny buduje tyle takich makiet... do grania.
;)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Nameless wrote:to co, kiedy mozna przyjechac zagrac na gotowym stole? :)
Na gotowy stół to jeszcze trzeba trochę poczekać ;)
mahon wrote:nie obraź się, ale chyba jesteś szalony. kto normalny buduje tyle takich makiet... do grania.
;)
Trochę na pewno, ale taka służba ;)

Dzięki :)

Zakończyłem budowę Świątyni Sigmara, która w stanie surowym poczeka na kolejne etapy pracy - między innymi pokrycie wewnętrznych ścian fakturą, zamaskowanie szczelin, pokrycie posypkami i piachem, naklejenie symboli Sigmara i Imperium, itd.
Wieżę z dzwonem zakończyłem blankami. Początkowo chciałem zrobić strzelisty dach ale stwierdziłem, że blanki nadadzą budowli bardziej militarny charakter.

Symbole Sigmara naniosłem już na pokazywaną wcześniej posadzkę świątynną, a także na drzwi (które czeka jeszcze kilka poprawek) i posadzkę na szczycie wieży.

Oraz na dzwon, który umieściłem w wieży. Dzwon zrobiłem z jakiegoś dalekowschodniego dzwoneczka, z którego zeszlifowałem litery i płaskorzeźby. Na gładką powierzchnię nakleiłem symbole, tablicę fundatora i sentencje wykonane w ProCreate - pozwoliłem sobie na ułatwienie bo litery sentencji powinny być wypukłe, ale nie miałem na to ani chęci ani umiejętności. Ponadto gładką powierzchnię pokryłem wikolem zmieszanym z popiołem z kadzidełek i opiłkami, które pozostały po szlifowaniu. Serce dzwonu wykonałem z dwuręcznego młota - kolejnego symbolu Sigmara.

Świątynia po rozłożeniu prezentuje się następująco:

I na koniec zdjęcia stołu, który obecnie wygląda następująco:
Image
Post Reply