[PL] warsztat czlowieka.morze

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
quidamcorvus

Re: [PL] warsztat czlowieka.morze

Post by quidamcorvus »

No, no... Oddział bardzo fajnie wygląda :clap:
Image
Ctan

Post by Ctan »

Jak na TT to super szkieletory! Zapewne granie tak wymalowaną armią obniży znacznie morale przeciwnika :)
Image Image
Gildor

Post by Gildor »

Metaliki mi się podobają :) Nie jest to jakiś golden demon ale wyglądają porządnie i na ostro podniszczone.
No i jak tak patrzę na Twoje umarlaki to bym mam chęć kupić swoje tylko,że te z Mantica.
Pozdrawiam. :wink:
Image
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

Moje zgłoszenie na konkurs na forum Wroclawskich bitewniaków https://www.wargaming.pun.pl:
Cordelia Rosalind z Anima Tactics, która właśnie wychodzi z balu aby dosłownie załatwić jedną rzecz :)
ImageClick to see full-sized image
Malowało się fajnie (odnoszę wrażenie, że znużenie przychodzi mi ostatnio tylko przy modelach by GW). Oczywiście dużo frajdy z malowania kiecki. Najgorzej malowało się usta, gdyż są przesłonięte dłonią częściowo i tak jakoś nie leżą mi. Bardzo dużo podglądałem model Cordeli pomalowany przez Bren(muszę podziękować).

Ważnym aspektem modelu jest oczywiście 'ruchoma' kiecka :twisted: Przyczepiłem ją na magnesikach alby raz na jakiś czas nacieszyć swoje oko ;)

Płytki starałem się pomalować z jako marmur, a dla efektu świecenia pokryłem go warstwą efektu sztucznej wody. Na zdjęcia ten połysk całkiem ginie. Czerwony dywan ulepiłem z GS-u, a złote frędzle zrobiłem z drucików :)

Mam nadzieję, że model wam się podoba i trafi się jakiś głos w konkursie. To ostatnie zdjęcie mogłoby być tylko dla tych co na nią zagłosują ;)

A tutaj link do galerii konkursu:
https://www.wargaming.pun.pl/viewtopic.php?id=599
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

karabin mi sie nie podoba jest słabszy niż reszta
na skórę też ci sie nałożyło "popacianie"
co kontrastuje z tym że model pomalowałeś czysto ...
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
mr_Denial

Post by mr_Denial »

Całość sprawia dobre i spójne wrażenie, to ważne.

Niestety zgodzę się z Maru - karabin znacząco odstaje od reszty, trochę szkoda, bo jest dość spory i widoczny.
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Bardzo mi się ten model podoba i podoba mi się także to, co z nim zrobiłeś. Dywan i schodki super :clap: Ale sama scenka pusta, brakuje mi tutaj albo jakiejś ścianki z jednej strony albo chociaż jakiejś zdobionej poręczy...

Podejście do marmuru niezłe, ale te wzorki proponowałbym robić jako ostrzejsze, szarpane linie, poza tym niekoniecznie malowane tak samo mocno i wyraźnie, miejscami półprzezroczyste. Poza tym kształtem przypominają raczej gałązki, na niektórych płytkach wyglądają bardzo podobnie: zaczynają się od krawędzi i rozchodzą na boki, jak korona drzewa. I rzadko kiedy przechodzą na kolejną płytkę; choć niekoniecznie muszą tworzyć jeden wzór. Najczęściej też kończą się zaraz przy krawędzi płytki, zamiast urywać się razem z nią.

Malowanie figurki udane i staranne - w sumie model kojarzy mi się z wyrobem cukierniczym umieszczanym np. na tortach, właśnie przez takie gładkie malowanie i pastelowe kolory. Mam ochotę odgryźć jej głowę :lol:

Do kiecki się nie przyczepię, bo... Bo wyszła najlepiej, kolory też dobrze dobrane do tematu :clap: Prędzej do skóry się przyczepię, której trochę brakuje cieni, a także do karabinu, który... No w sumie nie ma nic na sobie. Nie miałeś pomysłu na ten element, hm? :) Tyle się napracowałeś przy sukni, a karabin ma tylko coś ciemnego i parę rozjaśnień. Zaniża trochę ocenę końcową.

Detale pod suknią na pewno dodają uroku ;)

Mimo wszystko cała praca na duży plus!
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Marek

Post by Marek »

Ogolnie jest fajnie, ale troche nierowno. Po pierwsze powierzchnia podstawki jakby za duza, moze tam cos jeszcze wstaw (doniczke z roslinka, lampe) zeby nie bylo tak pusto. Po drugie, to nie da sie trzymac poziomo tak dlugiego karabinu (wiem ze to pewnie tak ktos wymyslil, ale dla mnie to wyglada jakby on nic nie wazyl, a nie powinien). Po trzecie, fajnie wyszla sama panna, niezla kiecka i skora. Karabin dosc slaby, jakis nieskonczony taki. Sam pomysl na scenke jest w deche.
*** de gustibus non est disputandum ***
Renaw

Post by Renaw »

Podejrzewam że większosć panów będzie i tak zaglądać jej pod sukienkę :) :clap:
Bardzo fajne :) :clap:
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

No to waśnie u niej jest wyjątkowe i nie chciałem przyklejać sukienki, a że ma sięczym pochwalić :P
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Post Reply