[PL] Warsztat Przema

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
REDAV

Re: [PL] Warsztat Przema

Post by REDAV »

Zgodzę się tutaj z Mahonem bo model kompletnie do mnie nie przemawia i chodzi tutaj o pozę no i o dziwy motocykl i nijak się to ma do motocykli np z frakcji chinoli które są świetne. Za to naprawdę podoba mi się finałowy efekt jak na tak szybkie malowanie więc bardzo fajnie ci to wyszło. Podoba mi się NMM na kole a dokładnie na feldze no i czerwienie kombinezonu.
Image
Ctan

Post by Ctan »

Jak na taką szybkość to całkiem całkiem, kombinezon płaski trochu, tylny "stop" wygląda na upaćkany, nmm z rdzą świetny... miodzio (choć i tak jestem zwolennikiem TMP ;). Sama figurka...... panienka wygląda jakby ją ktoś kopnął w cztery litery... :mrgreen: mimo takiego malowania całość mnie nie urzekła :roll:
Image Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Bardzo kolorowa praca, najbardziej podobają mi się kołpaki/felga i błoto. Wykonanie jak na akie tempo również dobre. Oko laski bym tylko trochę dopracował (o ile jest tam miejsce na to), bo ta kropka taka zwykła jakaś... I światełka "motoru" mocniej rozjaśnił.

Ale sam model widziałbym jednak na ulicy, nie w terenie (czyt. na innej podstawce) ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
przemo

Post by przemo »

A ja ciągle żyje :) Tylko maluje mało :wink: Więc przypomne o sobie wrzucając fotki ostatniej mojej pracki.
Figurkę+podstawke+logo na drewnianym sokole+sztandar, (czyli wszystko :) ) pomalowałem w czasie spotkania malarskiego w 3 godziny. Używałem dla zabawy tylko czystych kolorów farbek: żółty, niebieski, czerwony i oczywiście biały + czarny Zdążyłem nawet skleić to do kupy i dać Maru żeby zrobił na szybko fotki. A oto co z tego wyszło:

ImageClick to see full-sized image

Co myślicie o tym przedsięwzięciu? Mi się podobało, bo przyszedłem na spotkanie z niepomalowaną figurką a wróciłem z pomalowaną :bonk:
Marek

Post by Marek »

To sie nazywa profesjonalny minimalizm. Rewelacja jak dla mnie :)
A majac malo kolorow (gotowych) dostales automatycznie spojna kolorystyke. Super sprawa.
*** de gustibus non est disputandum ***
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

przemo nic a nic nie maluje...
a potem przyjdzie na hussara i pozamiata :mrgreen:
Image
przemo

Post by przemo »

Co do tej spójności kolorystycznej to nie do końca się zgodzę że to dzięki ograniczonej ilości farbek. Gdybym korzystał z całej palety farbek to poszedłbym w taki samym kierunku jak przy tym malowaniu. Poza tym jak masz farbki: niebieską, czerwoną, żółtą to chyba właśnie trudniej zrobić z tego coś spójnego kolorystycznie niż gdy masz 5 odcieni czerwieni do dyspozycji. Mi bardzo podobało się korzystanie z okrojonej palety i jakoś nie przeszkadzało mi zbytnio. Poza tym uświadomiłem sobie, że przy normalnym malowaniu korzystam z baaardzo małej liczby farbek. Wszystko mieszam i sam że tak powiem robię. Polecam wszystkim taką zabawę z 3 farbkami - można się wiele nauczyć!

Nameless - bo ja tu tylko sprzątam :lol: :D 8)
A co do Hussara, to z tego co wiem to mnie Janek nie dopuści już w tym roku :?
loler

Post by loler »

super praca, do tego zrobiona w 3 godziny! Bardzo spójna i klimatyczna. Najbardziej podoba mi się malowanie białej flagi, ciekawa faktura Ci tam wyszła.
Image
przemo

Post by przemo »

ha, bo flaga to kolejny z trików na skróty 8) Trzeba kombinować jak to zrobić żeby się nie narobić nie? :D

Dzięki za komentarze ludziska :)
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

gratulacje :clap: takie cos w 3 godziny!
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Post Reply