[PL] Nora Sławola [17.03.17 - Cornelius]
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Mike
Re: [PL] Warsztat Slawola (06.03.11 - Żabba nr 2 i podstawki
Jak metaliki na podstawkach robiles?
Na czarny podkład Boltgun Metal, a później to już same płukanki, mieszanki i kombinacje wszelakiego rodzaju... Nie pamiętam kolejności i technik (ale są tam i washe, glazy itp.), bo dużo poprawiałem i improwizowałem, aż mi się efekt zaczynał podobać. Ale są tam:
- Vallejo Camouflage Green 72031,
- Pactra Rust A51,
- Pactra Pale Green A124,
- Snakebite Leather,
- Bestial Brown,
- Vallejo Smokey Ink,
- Hawk Turquoise,
- Blood Red,
Później obicia z czarnego i brązów, a na koniec jeszcze miejscami drybrush Boltgunem lub normalnie ostre krawędzie blachy malowałem Chainmailem.
Jakoś tak to chyba było...
- Vallejo Camouflage Green 72031,
- Pactra Rust A51,
- Pactra Pale Green A124,
- Snakebite Leather,
- Bestial Brown,
- Vallejo Smokey Ink,
- Hawk Turquoise,
- Blood Red,
Później obicia z czarnego i brązów, a na koniec jeszcze miejscami drybrush Boltgunem lub normalnie ostre krawędzie blachy malowałem Chainmailem.
Jakoś tak to chyba było...
no tak czekałem na t az 2 żaby będą i sie doczekałem - fioletowa znaczne lepsza szkoda że nie podciągnełeś jej mocniej do bieli az była by wtedy świetna
skużane elementy - konkret
- jaka farba (bo wygląda mi jak jedna z P3 .. )
skużane elementy - konkret
Skórzane ciuchy to Scorched Brown, później mieszanka z Foundation Khemri Brown, później czysty FKB... Później... Kuźwa... Chyba dodawałem Bleached Bone do tego, tak, chyba tak. No i żmudne płukanie i wygładzanie mieszankami. Aha, no i cienie to Scorched Brown z Chaos Black.
A P3 nie mam ani jednej jeszcze.
A P3 nie mam ani jednej jeszcze.
Fajowa ta fioletowa klucha:D
Ładniutki kontrast i ubranko. Ropiejące cusie na skórze też wyglądają fachowo. Flaki mogłyby być bardziej dopracowane, ale pisałeś, że nie malowałeś na maxa. Zegareczek też suodki.
Ogólnie jak dla mnie bardzo udana praca.
A co do książki-której-lepiej-nie-czytać to spróbuj 'Toy wars' tego samego autora;] Dokładnie ten sam schemat fabularny ale w niedalekiej przyszłości i upchniety w jeden tom:D Jak to utyrasz, to możesz się brać za Achajkę:D
Ładniutki kontrast i ubranko. Ropiejące cusie na skórze też wyglądają fachowo. Flaki mogłyby być bardziej dopracowane, ale pisałeś, że nie malowałeś na maxa. Zegareczek też suodki.
Ogólnie jak dla mnie bardzo udana praca.
A co do książki-której-lepiej-nie-czytać to spróbuj 'Toy wars' tego samego autora;] Dokładnie ten sam schemat fabularny ale w niedalekiej przyszłości i upchniety w jeden tom:D Jak to utyrasz, to możesz się brać za Achajkę:D
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
o niespodzianka z tymi farbkami bo myślałem że to Beast hide od P3
-
Nameless
- The Better Choice

wszystko sliczne (albo paskudne, zalezy jak spojrzec
)
ale za pocycka oczywiscie najwieksze brawa, bo:
1. wreszcie ktos pocycka tu pomalowal
2. czysty jest... w twoim stylu, ale czysty...
malarsko to moze i zielona zaba bardziej mi lezy, ale takich zab to ja juz tutaj sporo widzialem
@Mahon - z 4 malarzy apokalipsy pierwszy juz sie objawil i dal znak ludzkosci...
ale za pocycka oczywiscie najwieksze brawa, bo:
1. wreszcie ktos pocycka tu pomalowal
2. czysty jest... w twoim stylu, ale czysty...
malarsko to moze i zielona zaba bardziej mi lezy, ale takich zab to ja juz tutaj sporo widzialem
@Mahon - z 4 malarzy apokalipsy pierwszy juz sie objawil i dal znak ludzkosci...
Że hę? A Twój slayer od Ścibora?Nameless wrote:1. wreszcie ktos pocycka tu pomalowal
Jak skończyłem, to naprawdę wydawało mi się, że jakiś taki ten popierś pusty... I bez efektówNameless wrote:2. czysty jest... w twoim stylu, ale czysty...
To o mnie?Nameless wrote:@Mahon - z 4 malarzy apokalipsy pierwszy juz sie objawil i dal znak ludzkosci...
@Marta - dziękować, spróbuję przebrnąć
Szczerze to jak zobaczylem w galerii po slonecznikach to popiersie nigdy bym nie wpadl ,ze to twoje
Zupelnie inne malowanie .bardzo staranne i dokladne
Za to demony zabily mnie klimatem . Naprawde udane prace oby tak dalej (no i tempo masz dobre ,nie to co ja
).

Po prostu wziąłem sobie dużo na łeb, a przez konkurs odstawiłem na bok zlecenia na chwilę. No i niedawno tama pękła i się leje teraz