[PL] Warsztat m.ike'a

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
mahon
Super Villain
Super Villain

Re: [PL] Warsztat m.ike'a

Post by mahon »

o kurczę, rdza jakbyś go ze złomowiska wyciągnął po paru stuleciach kwaśnego deszczu :D
realistycznie - a więcej może powie Demi (jeśli w ogóle trafi na polskie forum)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

trafi i odpisze po angielsku :mrgreen:
Image
Mike

Post by Mike »

A jak ork? Bo trochę słabo się z nim czuje i bym poznał zdanie osob trzecich.

Naramiennik to czarny z jednym siwym psiknięciem, więc trochę płasko, ale nie sądziłem że taki kontrast mi na marinie wyjdzie (wiem, wiem i tak za mały). Noga (ale udo już nie) z sealem będzie prawdopodobnie czerwona, wydaje mi się że czarna będzie za nudna.
W sumie chciałem się nauczyć malować pięknie i czysto ale się z tym stylem dobrze nie czułem, więc na razie będę sobie na spokojnie ćwiczył większy kontrast i brudzing by w tym klimacie dojść do perfekcji.
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Nooooo, ta rdza jest super! :clap:

Ork - z kolei tutaj nie podoba mi się rdza. Wygląda to jak zwykły wash z jakiejś ceglastej czerwieni... Ale myślę, że to nie koniec pracy z tym efektem :) Blada skóra wygląda oryginalnie, za to fioletowy ryj też mi nie podchodzi... Jakoś tak ogólnie bez wyrazu mi się wydaje model... :thin: Myślę, że brakuje tutaj po prostu więcej koloru, na pancerzu, na skórze miejscami... No nie, trochę tu bym jeszcze dopracował momentów. Zalał mocniej pancerz, wyciągnął krawędzie i "otarł" go, ale to już pewnie zrobisz :) Czekam na dalsze etapy - albo na koniec już ;)

A to ramię u SM wygląda niecodziennie. Jak dalej go będzie robił? Bo w "słitaśnym" fiolecie to raczej modelu nie widzę :mrgreen:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Mike

Post by Mike »

No właśnie to był przycieniowany metalik z rdzawymi glazami, ktory na końcu stipplingiem (srebrna farbka) potraktowałem, ale aparat kocha metaliki tak, że wygląda jak wygląda. Dopiero teraz zauwazyłem, w pamięci mam jeszcze model i nie zwrocilem uwagi ze slabo to wygląda, mam nadzieje ze ostateczne fotki dobrze wszysto pokażą (poprawki zrobie do tego czasu).

Fioletowy miał być słitaśny, ale zobaczymy co wyjdzie w praniu. Nie ma pod spodem magicznej warstwy rdzy pokrytej lakierem do włosów, więc prędzej pył czy krew na nim będzie. Strasznie przyjemnie maluje się model zwykłego spejsa z chaosową łapką, aż kupie boxa possedów żeby więcej takich ziomków wyprodukować.

K*wa mać, skończyłem metaliki na SW ale coś mnie naszło na "to taki czarny wash miejscami na koniec". W buteleczce (vallejo) była reszta washa, ale wyglądał normalnie... po wyschnięciu niemal czarna powierzchnia a do tego świeci jak psu jajca. Tak się kończy nie wstrząsanie pojemniczkami.
Theotril

Post by Theotril »

Rdza na naramienniku wygląda bardzo realistycznie- jak już pare osób zdążyło zauważyć.
Jeśli chodzi o orka- to rdzawe metaliki do mnie nie przemawiają, ale za to skóra mi sie podoba ;)
arctica
Too fast for the rest of us

Post by arctica »

I love the weathered effects on all your models, they look great. And ontop of that the neat style you have works particularly well with the gritty weathering. Nice job. I think on the ork i would feel a little inclined to add a spot more colour to his face as to draw the focal point there. Depends very much on his base but at the moment i don't focus on his face at all.
Mike

Post by Mike »

Metaliki na marinach skończone, ale że doszła paczka z zabawkami, to kończę zlecenie (podstawki).

W ogole fajne odlewy żywiczne robi GW :clap:

ImageClick to see full-sized image[
dzejendes

Post by dzejendes »

Zardzewiały marin - rdza mistrzostwo, wygląda jakby ten naramiennik naprawdę był metalowy i przeleżał swoje w ziemi.
Gejowski marin (to było pierwsze skojarzenie jak zobaczyłem ten fiolecik) - łapka bardzo fajna, kolorek też ale pewnie jeszcze dużo tu dodasz.
Ork - jak napisał Slawol coś jest z tą rdzą, ale jak wyżej. Skóra wygląda dobrze i jest mocno oryginalna. Co prawda będziesz miał pewnie problem ze "sprzedaniem" tego np. na jakimś CMONie bo wychodzi poza konwencję. Może coś z zębami i resztą kościanych elementów bym zrobił, bo na fotce wyglądają jakby były z tego samego obszaru kolorystycznego co skóra i się zlewają.
Mike

Post by Mike »

Ork to zlecenie, kolorystyka się podoba więc mnie CMoN mało interesuje.
Kolor rdzy to Kilka cienkich warstw Vallejo Air Italian Red (czarny podklad). Rączkę znalazłem w boxie z bitsami i była nadtopiona przez podkład w sprayu (niebieski), dzięki temu faktura jest taka fajna. Chciałem podtopić plastik sprayem firmy Idea ale mi nie wyszło, wie ktoś może które spraye nie lubią się z plastikiem?
Post Reply