[PL] Galeria Gildora

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
mr_Denial

Re: [PL] Galeria Gildora

Post by mr_Denial »

Spoko felek, ciesze się, że się posłuchałeś trochę chłopaków i masz istotny progres :clap:
tak... tam trochę poległem bo nie do końca wiedziałem jak to ugryźć
Nom, troszkę na odwrót ugryzłeś. Dajesz białą kreską na dole bo tam uderz światło z góry, a czarną na górze bo jest cień w szparze(bez skojarzeń! :twisted: ), a czasem pomalowałeś na odwrót. Zresztą nie do końca czuje taki battle damaga na płaszczu.

Ale te kreski i zadrapania to detal, cała reszta jest porządna i mam nadzieje, że tak już będziesz mazał :P
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

no normalnie coś sie Gildorowi stało .. sezon grypowy na dobre wyszedł ??

kolory - typowa triada (normalnie jak byś z "ściągawki" korzystał :P .. )
praca prawie czysta ale na pewno bardzo "soczysta"
cieniowane kaptura .. hym, przypomina mi cos o czym pisałem w wypadku "czerwonego kapturka" ale to raczej dobrze
jako że model to taki "wichling" to mogę ci powiedzieć że mogłeś jeszcze bardziej odważnie pocieniować model i zielony nie tylko do czarnego a nawet w cieniach do bardzo ciemnej czerwieni (ale to taka "dziwna sztuczka" )

o wiem co jest słabe - metaliki na pistolecie - musiałem długo kminić by wyczaić że to pistolet
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

O kurczę, ten symbol na płaszczu z tyłu jest naprawdę dobry! :clap:

A i cały model nietypowy. Dobre kolorki :) Reszta uwag podobnie jak wyżej.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Gildor

Post by Gildor »

Dzięki wielkie, ludziska!

Przyszedł czas na drzewa :D
Założenie było takie żeby zrobić z tego modele,które nie będą straszyły na stole i zgarniały wysokie noty w hobbystyce.
Modele metalowe, niby odlane całkiem ok. Rzeźbiarz nawet zrobił piny i dziurki, krótko trwało moje szczęście. Niestety okazało się,że to zupełnie do siebie nie pasuje.
Ten jaśniejszy model był konwertowany :)
Teraz dopiero widzę,że muszę rozjaśnić listki. Zrobię to! :)

Co myślicie?
Będę wdzięczny za opinie.
ImageClick to see full-sized image

@Mahoń
przejdą?
Image
KeraM

Post by KeraM »

Pierwszy! :P

Ok,moim zdaniem kontrast za mocny.Skałę (którą Ent trzyma w ręce) strasznie kiepsko robiłeś. Zrób kilka płynnych drybrashów.Co do pana enta 1 to za mało zieleniny ma na gałęziach..Chcemy więcej zieleniny! :),bo bardzo goło wygląda.U drugiego Enta mocniej rozjaśnij ten zielony bluszcz.A no i by się przydał jeszcze jeden Drybrash. :wink:
....Why do we fall? So we can learn to pick ourselves up.
Gildor

Post by Gildor »

KeraM wrote:
Skałę (którą Ent trzyma w ręce) strasznie kiepsko robiłeś. Zrób kilka płynnych drybrashów.
Wiesz, skała jak skała. Moim zdaniem nie ma sensu nad nią siedzieć dłużej bo to zwykły korek zdrybrushowany,który ma wyglądać jak... skała. Gdybyś napisał co Ci się dokładniej w niej nie podoba to byłoby prościej bo teraz to nie za bardzo wiem o co chodzi :wink:
KeraM wrote: .Co do pana enta 1 to za mało zieleniny ma na gałęziach..
Zastanawiałem się czy nie przykleić tego paskudztwa co było w zestawie ale zrezygnowałem bo wyglądało jak akwariowe coś.
Jakby się tak przyjrzeć to w sumie ten ent od GW też nie ma zielska. Nie chciałem zaklejać gałęzi do końca bo nie wiem jak to się jeszcze z końcówką malowania ułoży
.U drugiego Enta mocniej rozjaśnij ten zielony bluszcz.A no i by się przydał jeszcze jeden Drybrash. :wink:
O bluszczu pisałem, drybrusha nie walnę bo wyjdzie biały. Serio, w rzeczywistości wydaje się być o wiele jaśniejszy. Próbowałem zresztą trochę go podciągać ale zdecydowałem,że bardziej "drzewiasto" wyszedł w wersji mocniej płukankowanej.

Dzięki,Keram! :)
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

te zieleniny to gałązki/witki wierzbowe, bo to ent wierzba. a twój nie wygląda już jak wierzba.

kamień w dłoni nie wygląda jak kamień tylko jak gąbka/myjka (?)

a co do rozjaśnienia tych bluszczy to nie taki zły pomysł i nie wiem dlaczego miałby się stać biały - tylko jeśli go rozjaśnisz bielą...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Gildor

Post by Gildor »

mahon wrote:a co do rozjaśnienia tych bluszczy to nie taki zły pomysł i nie wiem dlaczego miałby się stać biały - tylko jeśli go rozjaśnisz bielą...
Ale to nie o bluszczach tylko korze było :wink:
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

kurczę, trzeba popracować nad czytaniem ze zrozumieniem ^^
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Gildor

Post by Gildor »

Każdemu się na szybkiego zdarza :wink:
Co do skałki, postaram się z nią coś jeszcze zrobić. Pobawię się washem, jak słusznie zauważyliście nie jest najlepsza. Wydawało mi się,że jest ok ale w sumie można z tym coś jeszcze zrobić.
Image
Post Reply