[PL] Malunki REDAVA
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Malunki REDAVA
Świetna sprawa takie czyste, staranne malowanie do gierczenia. Nie ma tutaj żadnych wodotrysków, a mimo to całość ogląda się z wielką przyjemnością
No i najbardziej podobają mi się podstawki.
No i najbardziej podobają mi się podstawki.
super jednostka! podoba mi się, że mają dodatkowe bronie w rękach i nie wyglądają jak 'easy riderzy' 
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
w takim razie pokaż jak szalejesz, bo chyba nie mam punktu odniesienieREDAV wrote:nie szalałem za bardzo.
-
Mike
Zieleń jetbikow zbyt blada w porownaniu z tą z hełmów, pomimo tego to fajne stołowe malowanie.
Hej,
Skończyłem następną jednostkę do Eldarów. Oczywiście mieli pasować do armii i ciągle ciągnę ten sam schemat kolorystyczny. Szare ubranka robione aerografem a potem poprawiane trochę ręcznie. Znalazło by się zapewne sporo rzeczy do poprawienia ale chciałem ich w miarę szybko pomalować na poziomie do grania.
Click to see full-sized image
I jak wam się to widzi ??
Następny projekt to Grey Knight terminator na nasz Competiotion tak więc będę starał się pomalować go jak najlepiej potrafię.
-RED
Skończyłem następną jednostkę do Eldarów. Oczywiście mieli pasować do armii i ciągle ciągnę ten sam schemat kolorystyczny. Szare ubranka robione aerografem a potem poprawiane trochę ręcznie. Znalazło by się zapewne sporo rzeczy do poprawienia ale chciałem ich w miarę szybko pomalować na poziomie do grania.
Click to see full-sized imageI jak wam się to widzi ??
Następny projekt to Grey Knight terminator na nasz Competiotion tak więc będę starał się pomalować go jak najlepiej potrafię.
-RED
fajna banda
co to za zielony? co bylo bazowym kolorem i jak byl rozjasniany?
na platformie chyba troche to nie wyszlo, ale na kosmoelfach zielone elementy mi pasuja
na platformie chyba troche to nie wyszlo, ale na kosmoelfach zielone elementy mi pasuja
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
Platformę trochę za szybko malowałem ale cisną mnie terminy więc tak wyszłoolekkkkk wrote:fajna banda
- Orkhide Shade jako podkład,
- Dark Angels green jako bazowy kolor,
- Orkhide Shade z regal blue jako cienie,
- najpierw rozjaśniałem mieszanką Vallejo Goblin Green z Dark Angels Green,
- następnie samym Goblin Green,
- potem mieszanką Goblin Green z Rooting Flesh
- i na koniec samym Rooting Flesh po krawędziach.
I to cały przepis na zielonego Eldara w sosie własnym
-RED
tak swoja droga to dlugo malujesz takich pazdziochow "stolowych" ?? bo wg mnie wygladaja po prostu super!
Trochę przy nich posiedziałem i przyznam że liczyłem na to że szybciej ich zakończę ale to 10 modeli. Ilości godzin ci nie podam ale dał bym że z półtora tygodnia mi zajęli a że maluję dziennie max 2 albo 3 godziny to trochę wyszło.dead wrote:tak swoja droga to dlugo malujesz takich pazdziochow "stolowych" ?? bo wg mnie wygladaja po prostu super!