Nawet nie pomyślałem nad rozstawieniem tylko jak napisałeś kopiowałem :XAha, ta prawa fałda (widok z tyłu) mogłaby mieć rozjaśnienie do samego końca do dołuMój błąd, faktycznie nie dociągnąłem w PS-ie tego elementu, a Ty dokładnie to skopiowałeś
W rzeczywistości są odrobinkę bardziej ciepłe, może nano fotki Mahonia to uchwycąA tak przy okazji - coś blade te pomarańczowe rozjaśnienie. Nie wygląda to źle, ale w sumie za każdym razem wychodzi Ci podobnie, bez nasycenia, takiego mocnego koloru...
Tego ptaszka na lasce poprawię jeszcze dzisiajOde mnie chyba tyle. W sumie nie ma co kombinować, bo przedobrzysz... Bierz się za kolejny model, chyba że chcesz jeszcze tutaj sobie coś porobić, to droga wolna
Nie miałem na nią pomysłu kompletnie. Ni to kolcza, ni to armor po prostu nie mogłem się zdecydować i wyszło jak wyszłozbroja łuskowa masakra ... czyli shining gold spotyka devland mud - ale NIE POPRAWIAJ !!! bo trzeba było by to zrobić od nowa czyli umyć cały model i użyć innej techniki - a lepiej to trenować na innym modelu
Dzięki,dzięki! Zapamiętam.
teraz tak czerwony cieniowany pomarańczowym :
jeśli po drodze zakałapućkał ci sie tam gdzieś w okolicy czarny nie daj boże w formie inku to wyjdzie ci z automatu blady / szarawy wynika to z tego że pomarańczowy nie jest "silnym kolorem" chowa się gdzieś pomiędzy żółtym a czerwonym i jak żółty reaguje podobne na nawet najmniejsze dodatki ... i od razu "ucieka" w brudny brąz
wiec albo trzeba mieć czysty czerwony a jeśli nie mamy to specjalnie go "zabrudzić' (glaze baaaaaaaardzo delikatny normalnie nie widoczny ale dla pomarańczowego wystarczający) fioletem przed nałożeniem pomarańczowego i wtedy pomarańczowy tez się zabrudzi ale tak jak my chcemy czyli lekko fioletowawa czerwień podciągnie ku żółtemu - czyli do czystszej czerwieni ^-^
inna sztuczka polega na użyciu "silnego koloru" np "tentacle pinka" (opisywałem przy okazji "czerwonego kapturka" - powinno być w moim temacie )
no skoro już cie pojechałem
Tak, gębę urozmaicałem fioletemniebieski wyszedł ci ładnie jest to kolor niebieski i na wysokim kontraście i czysty i to od początku !!
kniga - finalnie wyszła dobrze (nie idealnie ale dobrze )
Gemba - czyżbym widział odcienie schowane w cieniach ?? i to jeszcze nie zrobione inkami ??
Biały pasek na czerwonym - jest czarna lamówka - tak ma być /(inaczej wyjdzie majtkowy)
Dziękuję Wam raz jeszcze
Miłego!

Click to see full-sized image
Click to see full-sized image