Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Gildor wrote:Malujesz po białym czy po czarnym podkładzie?
Akurat termosów dostałem już spodkładowanych na czarno, chociaż ja zwykle wolę malować na białym (podobno wtedy figurki są ogólnie jaśniejsze, a na tym mi zależy).
Zresztą na białym podkładzie są pomalowany zwykli marines z tyłu zdjęcia - ja nie widzę dużej różnicy w kolorach...
termosy klasa - te rozjaśnienia po krawędziach i detale najbardziej ich zdobią! za to najbardziej szkodzi im... sztandar.
kurczę, chyba najfajniejszy z tych oddziałów jak dotąd. ale pewnie tak miało być.
Gildor wrote:po białym chyba trudniej to uzyskać (po 3ciej warstwie dostaję padaki i mam gdzieś staranność).
bo za bardzo rozcieńczasz farby, o czym chyba każdy ci już pisał...
kup sobie Citadel Foundation Paints. 1 warstwa pokrywa - do podstawowych kolorów jak znalazł. a potem tylko cieniować i rozjaśniać...
termoski ładniutkie a szczególnie dobrze prezentują się z space marinami jako całość faktycznie sztandar trochę osłabia modele ale przy TT nie ma co się dziwić
Pomalowałem wreszcie coś dla siebie - Fencera z Helldorado do mojej małej, chociaż sukcesywnie powiększającej się armii. Malowany dla relaksu, bez zbytniego ciśnięcia na jakość. Koszula trochę szara, bo prał w zwykłym proszku
ale na poważnie - skóra to twój słaby punkt robisz ja na każdym modelu ludzkim taka sama u na dodatek na małym kontraście ..
- nad tym powinieneś popracować - ludzie nie sa pomarańczowi - a nawet jak sa to nie jednolicie tylko maja jescze odcenie niebieskiego , czerwonego , różowego , szarego i zielonego w skórze