BTW jak mi sie uda to postaram sie jakos po weekendzie wrzucic fotki feniksow
[PL] Dead Workshop - w koncu przyszla na mnie pora !
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Re: [PL] Dead Workshop - w koncu przyszla na mnie pora !
Aniu
podstawki sa to ubabrane finezyjnie plastiki
(ogolem to dzieki wielkie za komenta :*) ... po prostu sa to niepomalowane podstawki - klient mi dosyla bym mogl ustawic modele a dalej on sam sobie w domowym zaciszu maluje podstawki wg jego widzimisie
. Troche to malo atrakcyjnie wyglada na takich fotkach "w galeryjce" no ale co zrobic
- przynajmniej ja mam mniej roboty a i klient zadowolony
.
. W sumie troche poszalalem z nimi i tez jak to ja wymieszalem poziomy na modelach. No i teraz sie bawie freehendami na plaszczach i mam nadzieje ze wyjdzie mi wszystko tak jak sobie to zaplanowalem. trzymajcie kciuki bo oddzial 23 pamperkow nadciaga
.
Dobra bez owijania w bawelne
23 fenixy
. Podstawki standardowo nie malowane
i zabrudzone -> troche szkoda bo modele zyskalyby na tym wiele
no ale bede mogl juz tylko czekac na foty calosci zrobione przez klienta
.
Click to see full-sized image
Powiem wam ze po nich mam serdecznie dosc
kolejnych feniksow
aczkolwiek ochota na malowanie dalszych modeli jest ogromna tylko teraz z kolei inne priorytety
. Niestety przy takiej "masowej produkcji" ciezko jest zgrac oswietlenie na broni no ale staralem sie wzglednie "neutralnie" je rozlozyc by w wiekszosci pozycji wygladalo to ciekawie. Zeby nie bylo to byl to moj najbardziej meczacy regiment ... (ptaszor na plerach jakies gwiazdki i inne buble - ogolem chyba lepiej bym sie nie odwazyl pomalowac takiej ilosci modeli
).
Pozdro
Click to see full-sized imagePowiem wam ze po nich mam serdecznie dosc
Pozdro
Dla mnie - super. Chyba najfajniejsza z tych wszystkich jednostek.
Nie dość że ta kolorystyka bardzo dobrze się na nich sprawdza, to jeszcze te płaszczyki z freehandami
Może trochę by pomogło ostrzejsze wyciągnięcie rozjaśnień, bo by się te płaszcze takie fajne przestrzennie pofalowane zrobiły.
Ale jak dla mnie to bardzo udana jednostka - szczegółowo pomalowana, zgrane kolory, udane metaliki...
Pewnie zajęli KUUUUPĘ czasu...
Nie dość że ta kolorystyka bardzo dobrze się na nich sprawdza, to jeszcze te płaszczyki z freehandami
Może trochę by pomogło ostrzejsze wyciągnięcie rozjaśnień, bo by się te płaszcze takie fajne przestrzennie pofalowane zrobiły.
Ale jak dla mnie to bardzo udana jednostka - szczegółowo pomalowana, zgrane kolory, udane metaliki...
Pewnie zajęli KUUUUPĘ czasu...
tak z innej beczki (bo to nie figurki) - ostatnie dwa dni od ranca do wieczora plodzilem takie male dzielo - jest to mniejsze jak kartka a4 (wzorowane na wampirzycach luisa royo ale narzucony moj styl bo nie jestem tak dobry jak on
). Malowane wszystko reaperami wiec troche meczarni bylo ale dzieki malemu formatowi jakos to wszystko sie udalo zakonczyc. Niestety glownie skupilem sie na postaciach i otoczeniem nadganialem termin
(to prezent wiec musialem sie wyrobic
). Najgorzej wspominam usta tych babek - stwierdzam ze chyba mi nie wyszly a w szczegolnosci te u tej postaci w srodku a poniekad jest to centralny punkt kompozycji ...
komenty na temat mazanki oraz na temat figsow wczesniej mile widziane
- pozdrawiam
Click to see full-sized imagekomenty na temat mazanki oraz na temat figsow wczesniej mile widziane
fajnie poradziłeś sobie z koszulami nocnymi, gorzej z twarzami.
ogólnie trochę żałuję, że scena (albo chociaż tło) nie jest ciemniejsza bo to by bardziej nocnie wyglądało...
ogólnie trochę żałuję, że scena (albo chociaż tło) nie jest ciemniejsza bo to by bardziej nocnie wyglądało...
The whole unit looks awesome together and really well done. The colour scheme suits them well and your army. I think i'd go mad doing all those details on the same models over and over ^^ so well done there.
Feniksy na płaszczach "prawie" jak od szablonu, niby takie same ale każdy inny. Świetny oddział.
Are you baka ?
https://www.youtube.com/watch?v=yeS46bIGUh4
https://www.youtube.com/watch?v=yeS46bIGUh4
-
quidamcorvus
Feniksy świetne, szczególnie, że to masówka 
Noooo, przy tym oddziale to się napracowałeś! Feniksy na płaszczach wyszły prawie takie same, a wszystko robiłeś ręcznie 
A obrazek mogę skomentować tak, jak Mahoń
A obrazek mogę skomentować tak, jak Mahoń
@arctica: I was mad and insane
- after 10 birds i said enough and after 1 beer i made rest 13
. When i done 23 FHs i thought that it was very stuipid idea but BTW im quite happy that i did it
.
@reszta: dzieki ludziska naprawde dzieki fenixy to byla udreka szczegolnie ze trzeba bylo zrobic ich 22 "takich samych" i jednego troche innego (dla champa). Jednakze przyznam ze pare z nich schrznilem i mi sie nie podobaja wszystkie (chcialem jakoscia zrobic je takie jak na banerze ale przez te wszystkie faudy to sie poddalem). Zreszta tak jak napisalem wyzej po 10 feniksach mialem juz dosc tych FH i tylko stwierdzenie ze zaczalem to musze skonczyc pomoglo mi wytrwac (no i to jedno wypite piwko
).
@Co do obrazka: to zauwazylem ze na zywo te kolory sa mniej takie "wypalone" - po prostu ciemniejsze i intensywniejsze. I chyba fakt ze prezz jeden dzien malowalem szmatki a prezz nastepy robilem cala reszte przyczynilo sie do tego ze wlasnie ciuszki sa najlepsze i wzglednie jestem z nich zadowolony. BTW czy to tez moze byc tak ze np niebieski kolor czuje i jakis kontrast na nim potrafie osiagnac a w innych rzeczach sie tego boje po prostu ??
Teraz pora zrobic przerwe od malowania i obronic sie
na uczelni
bo odkladam ten dzien juz calymi miesiacami ^^".
dzieki pozdrawiam
@reszta: dzieki ludziska naprawde dzieki fenixy to byla udreka szczegolnie ze trzeba bylo zrobic ich 22 "takich samych" i jednego troche innego (dla champa). Jednakze przyznam ze pare z nich schrznilem i mi sie nie podobaja wszystkie (chcialem jakoscia zrobic je takie jak na banerze ale przez te wszystkie faudy to sie poddalem). Zreszta tak jak napisalem wyzej po 10 feniksach mialem juz dosc tych FH i tylko stwierdzenie ze zaczalem to musze skonczyc pomoglo mi wytrwac (no i to jedno wypite piwko
@Co do obrazka: to zauwazylem ze na zywo te kolory sa mniej takie "wypalone" - po prostu ciemniejsze i intensywniejsze. I chyba fakt ze prezz jeden dzien malowalem szmatki a prezz nastepy robilem cala reszte przyczynilo sie do tego ze wlasnie ciuszki sa najlepsze i wzglednie jestem z nich zadowolony. BTW czy to tez moze byc tak ze np niebieski kolor czuje i jakis kontrast na nim potrafie osiagnac a w innych rzeczach sie tego boje po prostu ??
Teraz pora zrobic przerwe od malowania i obronic sie
dzieki pozdrawiam