[PL] Galeria Gimiaka

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Wojto

Re: [PL] Galeria Gimiaka

Post by Wojto »

No i będzie wyglądała trochę jak szkło , lub mokra kulka :P.Never mind to chyba figurka na stół .

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
gimiak

Post by gimiak »

Kolejny krok, czyli trójka melta gunnersów. Nic wielkiego. :)

ImageClick to see full-sized image
Kramik z różnościami Gimiaka... czyli mrocznyraj.pl.
Image
Gildor

Post by Gildor »

Czemu ta czerwień jest taka płaska będąc jednocześnie taką wypukłą? To jest blood red sam + krawędziowanie czy jakiś inny sposób masz?:> Dobra robota, zwłaszcza przy oczkach no i tym pancerzu =]
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

fajne te rozgrzane melty, fioletowe klejnociki i świecące oczy. reszta to taki tabletop. porządny tabletop, ale niewiele ponad to...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Marek

Post by Marek »

Czemu skupiles sie na wyciagnieciu detali, nawet jakies rysy podomalowywales na pancerzach, a te ostatnie
sa zupelnie nie wycieniowane? Najwieksze powierzchnie tych figurek zostawiles niemal jednokolorowe.
Bedziesz to jeszcze konczyl czy to tak ma zostac?
Nawet zwykly ciemny glaze poprowadzony w kierunku wglebien dodalby tym figurkom troche glebi. Mozesz sprobowac brazem, albo ciemna zielenia, albo fioletem/granatem. Ostatecznie czarny tez sie nada, chociaz przybrudzi mocno figurke.
*** de gustibus non est disputandum ***
Wojto

Post by Wojto »

Jak robisz ten rozgrzany metal ?Wygląda naprawdę realistycznie .Ogółem jeśli tak pomalujesz całą armię to po prostu będzie miodna .Gratuluje wytrwałości :wink:

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Do tego, co powiedział Mahoń dodam tylko, że podoba mi się też ten "kamienny" naramiennik.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

Slawol wrote: podoba mi się też ten "kamienny" naramiennik.
dokladnie - rewelka, brakuje pary żyłek (jakie to kamienie czasami mają), z super rzeczy to zdecydowanie soczewki też się zaliczają :)
ale odmienne zdanie mam na temat kamyczków, szczególnie te czerwone giną zupełnie, a fioletowe mają zbyt ostre przejścia
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
gimiak

Post by gimiak »

Ostatnio mnie tu nie było, czas nadrobić zaległości. Mały wip librariana. Jeżeli macie uwagi, to nie krępujcie się. Próbowałem trochę potańczyć z BD na pancerzu jak bohun, ale jestem jakieś 4 lata świetlne w tyle do niego. Generalnie fajna rzeźba, ale niektóre elementy miałem źle lub niedokładnie odlane. ;)

Kramik z różnościami Gimiaka... czyli mrocznyraj.pl.
Image
mr_Denial

Post by mr_Denial »

Nie wiem co będziesz jeszcze robił z tym modelem i co poprawiał, ale na chwilę obecną,
mogę powiedzieć, że:
- jak dla mnie pancerz jest za płaski, brak kontrastu i zdecydowanych cieni
- musisz poprawić efekt świecących oczu - w centrum światła powinny być jaśniejsze. Dodatkowo są one prawie tego samego koloru co pancerz i w takiej samej wartości tonalnej, więc trochę się zlewają z otoczeniem.
- generalnie na tych twoich OSLach dajesz sporo koloru zamiast "światła"/jasności.... przynajmniej mnie się tak wydaje... albo to wina fotek :roll:

Fajnie, że na skrolach wymalowałeś cokolwiek, że to nie święty papier ;]
Powodzenia w dalszych działaniach!
Post Reply