[PL] Umpa i jego wypociny...
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Umpa i jego wypociny...
Podoba mi się ten "morski" odcień błękitu i gładkość malowania! Oczy trochę mniej, a ogólnie resztę ocenię na koniec
o jaki ładny i gładki kombinezon! i jak ładnie się układa
twarz też bardzo dobra, choć oczy tylko poprawne - dla mnie mogą być, ale nie jest to atut tej pracy
reszta to pewnie WIPy, bo do poziomu skafandra trochę jeszcze brakuje...
twarz też bardzo dobra, choć oczy tylko poprawne - dla mnie mogą być, ale nie jest to atut tej pracy
reszta to pewnie WIPy, bo do poziomu skafandra trochę jeszcze brakuje...
Click to see full-sized image
Mały up. pewnie jakiekolwiek zmiany są mało widoczne, praca na ukończeniu pozostało mi wyciągnąć pare elementów i stawiam ja na półkę bo nie moge już na tego lachona patrzeć...
Czarny pewnie kuleje i mam tego świadomość, musze nad nim popracować ale to już na innym modelu, generalnie jest to kolor którego nie moge ogarnąć :/
@Maru jak zwykle wypowiedz sie prosze na temat zdjec bo cos mi sie one nie podobaja i co chwile inne wychodzą nie wspominajac o tym, że fiolet na włosach w realu jest bardziej śliwkowy.
Mały up. pewnie jakiekolwiek zmiany są mało widoczne, praca na ukończeniu pozostało mi wyciągnąć pare elementów i stawiam ja na półkę bo nie moge już na tego lachona patrzeć...
Czarny pewnie kuleje i mam tego świadomość, musze nad nim popracować ale to już na innym modelu, generalnie jest to kolor którego nie moge ogarnąć :/
@Maru jak zwykle wypowiedz sie prosze na temat zdjec bo cos mi sie one nie podobaja i co chwile inne wychodzą nie wspominajac o tym, że fiolet na włosach w realu jest bardziej śliwkowy.
Last edited by umpa on 7 Nov 2010, o 15:36, edited 1 time in total.
-
- The Better Choice
fajnie malujesz, szkoda ze tak wolno
może tylko jakiś element zespajający podstawkę z modelem kolorystycznie?
ale te wielkie foty... przecież ten model nie jest taki duży. fajnie wyszła. podoba mi się zwłaszcza sposób rozjaśnienia czerni na giwerze.
ale te wielkie foty... przecież ten model nie jest taki duży. fajnie wyszła. podoba mi się zwłaszcza sposób rozjaśnienia czerni na giwerze.
@Nameless - Nie wolno a z megawielkimi nawet 3 miesiecznymi przerwami :/ ale walcze z tym i idzie ku poprawie
@Mahon - Zdjecia to ja umiem robic tylko czasami tym razem znowu wyszło megawielkie, może następnym razem uda sie mniejsze
@Mahon - Zdjecia to ja umiem robic tylko czasami tym razem znowu wyszło megawielkie, może następnym razem uda sie mniejsze
to jest fajne. mi tam sie podoba
szybkie rozwiązanie: IrfanView Ctrl+R
szybkie rozwiązanie: IrfanView Ctrl+R
gdzieś już to widziałem ..@Maru jak zwykle wypowiedz sie prosze na temat zdjec bo cos mi sie one nie podobaja i co chwile inne wychodzą nie wspominajac o tym, że fiolet na włosach w realu jest bardziej śliwkowy.
a wiem
czyż byś się stał ofiara polityki unii europejskiej zakazującej używana żarówek i zamieniającej wszystko na świetlówki ??
inaczej pytając czy żródłem światła była świetlówka ??
jeśli tak to migawka trafiła wtedy kiedy takowa zamiast na biało to świeci na "inaczej" - słabo sie to koryguje .. w zasadzie niema w żadnym programie graficznym automatycznej korekty migotania świetlówki ..
natomiast jeśli to niebyła świetlówka - to po prostu zwaliłeś WB który twój aparat mierzy do szarości i zamiast zmierzyć do kartki z tylu zmierzył do tekturki i wszystko pojechało mu na rudo - rozwiązanie - nie kitrać tekturki - albo wycelować gdzieś wyżej niech sobie zmierzy WB właściwie a potem cyknąć fotkę celując już na model
(pamiętaj że masz Nikona - te aparaty uwielbiają przegrzewać czerwienie - jeśli im pozwolisz - jeśli kontrolujesz to wszystko ok wychodzi ale jak nie pilnujesz Nikośia to na zdjęciach z imprezy czy rodzinnego spotkana wszyscy wyglądają jak rumiane prośiaczki zamknięte w pokoju o różowo majtkowych ścianach )
ok tak miej więcej powinno być to postowane bo to malutki model
ale takie małe słabo sie poprawia
dlatego to większe dało możliwość poprawy w ogóle
dlatego mi się najbardziej sprawdza taka kolejność:Maru wrote:ale takie małe słabo sie poprawia
dlatego to większe dało możliwość poprawy w ogóle
1. fotka,
2. korekty,
3. kadrowanie,
4. pomniejszanie.
BTW .. moze bym sie tak o malowaniu wypowiedział
kuleją fiolety - np na butach , no i na włosach .. ale te włosy to w zasadzie "macki" .. wiec jakoż to trzeba inaczej pomalować - ludko lepiacz zrobił tym razem wedle artu - Deva i Asura maja takie same Alephowe pochodzenie i podobny styl z czego deva ma 1 dużą "macke" zamiast włosów
wiesz co strzel ostre jasne krawędzie na tych heksagonalnych i innych czarnych płytach na niebieskim kostiumie - to doda im "połysku"
kuleją fiolety - np na butach , no i na włosach .. ale te włosy to w zasadzie "macki" .. wiec jakoż to trzeba inaczej pomalować - ludko lepiacz zrobił tym razem wedle artu - Deva i Asura maja takie same Alephowe pochodzenie i podobny styl z czego deva ma 1 dużą "macke" zamiast włosów
wiesz co strzel ostre jasne krawędzie na tych heksagonalnych i innych czarnych płytach na niebieskim kostiumie - to doda im "połysku"