Dzięki:) Dzięki także za krytykę i porady, bo to głównie dzięki użytkownikom CofC poczyniłem postępymahon wrote:jak tak patrze na te diorame i niektore lepsze fotki figurek, to okazuje sie ze jak chcesz to umiesz niezle malowac.
[PL] Galeria qc
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
quidamcorvus
Re: [PL] Galeria qc
-
quidamcorvus
Czasu na malowanie coraz mniej, ale praca nad najmitami powoli idzie do przodu:
Click to see full-sized image
Gladiator, złodziej i skrytobójca. Cała trójka w barwach Marienburga, największego portowego miasta Starego Świata, gdzie spotkać można wszelkiej maści zabijaków i łotrów:
Ochroniarz kupca (wciąż bez swego pracodawcy), Ochroniarz/Miotacz ołowiu z Altdorfu i kusznik z Tilei:
Ludzie lasu... znaczy elf i nizołek z lasu, konkretnie Minstrel i Zwiadowca:
Porywacz zwłok, Ogniomistrz i Pogromca Trolli:
Niektóre z pomalowanych elementów wymagają drobnych poprawek, ale wciąż jestem zadowolony z malowania, zważywszy na tempo malowania.
Click to see full-sized imageGladiator, złodziej i skrytobójca. Cała trójka w barwach Marienburga, największego portowego miasta Starego Świata, gdzie spotkać można wszelkiej maści zabijaków i łotrów:
Click to see full-sized imageOchroniarz kupca (wciąż bez swego pracodawcy), Ochroniarz/Miotacz ołowiu z Altdorfu i kusznik z Tilei:
Click to see full-sized imageLudzie lasu... znaczy elf i nizołek z lasu, konkretnie Minstrel i Zwiadowca:
Click to see full-sized imagePorywacz zwłok, Ogniomistrz i Pogromca Trolli:
Click to see full-sized imageNiektóre z pomalowanych elementów wymagają drobnych poprawek, ale wciąż jestem zadowolony z malowania, zważywszy na tempo malowania.
Oglądając te zdjęcia mam wrażenie,że każda z tych figurek ma swój własny charakter. Dobra robota, wyglądają spójnie ale jak się popatrzy po pyszczkach to na myśl od razu rzucają się nie które zachowania ludzkie =] Moim zdaniem powinieneś popracować nad skórą w ni których miejscach, bo przejścia wydają się być zbyt brutalne 

Odnoszę podobne wrażenie jak Gildor.Figurki mają taki charakterek .Wplątujesz w ich malowanie jakąś historię .Ogółem figurki są fajnie pomalowane w niektórych miejscach trochę za mocne przejścia ale ogółem jest guten
.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
-
quidamcorvus
Kolejna aktualizacja.
Na orkowej 'palisadzie' powoli pojawiają się orkowe symbole:
W warsztacie czeka 'księżyc':
Skończyłem malować Najemne Ostrza (figurki zabezpieczone lakierem bezbarwnym):
Gladiator, Złodziej i Skrytobójca (prosto z Marienburga):
Ochroniarz Arabskiego Kupca, Ochroniarz/Ołowiomiotacz z Altdorfu oraz Tileański Kusznik:
Porywacz Zwłok, Ogniomistrz, Pogromca Trolli:
Minstrel, Zwiadowca:
Click to see full-sized imageNa orkowej 'palisadzie' powoli pojawiają się orkowe symbole:
Click to see full-sized imageW warsztacie czeka 'księżyc':
Click to see full-sized imageSkończyłem malować Najemne Ostrza (figurki zabezpieczone lakierem bezbarwnym):
Click to see full-sized imageGladiator, Złodziej i Skrytobójca (prosto z Marienburga):
Click to see full-sized imageOchroniarz Arabskiego Kupca, Ochroniarz/Ołowiomiotacz z Altdorfu oraz Tileański Kusznik:
Click to see full-sized imagePorywacz Zwłok, Ogniomistrz, Pogromca Trolli:
Click to see full-sized imageMinstrel, Zwiadowca:
Click to see full-sized imageRe: [PL] Galeria qc
Najbardziej z całej gromady podoba mi się malowanie tej Krasnoludzicy z Reapera. Malowanie Maneatera przypomina mi oldschoolowe malowanie Imperium - głównie przez kolory 
Reszta jest pomalowana na przyzwoitym poziomie, momentami troszkę brakuje mi wyrazistości twarzy modeli.
Reszta jest pomalowana na przyzwoitym poziomie, momentami troszkę brakuje mi wyrazistości twarzy modeli.
-
quidamcorvus
Powoli zabieram się za podstawki. Póki co przykleiłem kamienie z korka i bruk z tekturki. Dojdzie jeszcze posypka i trawka elektrostatyczna.
I ciągle zastanawiam się, czy nie pokryć ostrzy skrytobójcy trucizną.
Tym razem na palisadzie pojawił się gobliński "ksienżyc".
Brama Miejska
Zmobilizowałem się w końcu do budowy miasta. Prace zacząłem od zakupu paczki pianki pod panele. W sobotnie popołudnie wydłubałem Bramę Miejską - to wczesny WiP, ale ogólny zarys już widać:
I ciągle zastanawiam się, czy nie pokryć ostrzy skrytobójcy trucizną.
Click to see full-sized imageTym razem na palisadzie pojawił się gobliński "ksienżyc".
Click to see full-sized imageBrama Miejska
Zmobilizowałem się w końcu do budowy miasta. Prace zacząłem od zakupu paczki pianki pod panele. W sobotnie popołudnie wydłubałem Bramę Miejską - to wczesny WiP, ale ogólny zarys już widać:
Click to see full-sized imageRe: [PL] Galeria qc
Dół jest fajny, ale blanki i w górę to chyba wczesny WIP.
tak sobie oglądam twoje ostatnie prace i czy ty czasem nie spotykasz się z GIldorem na wspólnym malowaniu? Wasze style łączy taka "oleistość" malowania...
tak sobie oglądam twoje ostatnie prace i czy ty czasem nie spotykasz się z GIldorem na wspólnym malowaniu? Wasze style łączy taka "oleistość" malowania...
Kolejny talent Mahonia , detektywistyka
.Jednak trudno jest zaprzeczyć tej tezie .
Ładna brama ,kamyki mają fajny kształt .Choć wydaję mi się że bez belek wyglądało by to lepiej .Warhammer to takie dość późne średniowiecze , schyłek .Wtedy obróbka kamienia była na tyle udoskonalona że wszystkie twierdze budowana tylko z kamienia .Chociaż młot to pomieszanie z poplątaniem jeśli chodzi o architekturę względem okresu historycznego .
Pozdrawiam
Ładna brama ,kamyki mają fajny kształt .Choć wydaję mi się że bez belek wyglądało by to lepiej .Warhammer to takie dość późne średniowiecze , schyłek .Wtedy obróbka kamienia była na tyle udoskonalona że wszystkie twierdze budowana tylko z kamienia .Chociaż młot to pomieszanie z poplątaniem jeśli chodzi o architekturę względem okresu historycznego .
Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske