Taki troche rasta wyszedl:D
Za to fajny kontrast i gladkosc.
pzdr
m.
[PL] Warsztat Szczurka
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Warsztat Szczurka
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Też biegają po ulicach z takimi... pomponami?Marta wrote:Chociaz jakby nie zielona skora to u mnie na dzielni kilka takich by sie znalazlo:D
A co do modelu - technicznie jest bardzo ładnie wykonany, gładko malowany, ale kolorystyka mnie trochę głaszcze w oczy
ajajaj Szczurek, kolorystycznie ten EC robi mi mniej wiecej cos takiego:
Click to see full-sized image
a tak powaznie to fajnie ze cisniesz technicznie ale na przyszlosc przed malowaniem zapoznaj sie prosze z teoria dotyczaca zastosowania kolorow
wiesz, stosowanie gotowych patentow i przepisow kolorystycznych zapozyczonych od innych malarzy to nie zawsze dobre rozwiazanie bo to co gralo kolorystycznie na czyjejs figurce niekoniecznie zagra u Ciebie (w otoczeniu innych barw)..
zwlaszcza ze w malowaniu "realistycznego" NMM najwazniejszy jest nie kolor a odpowiedni rozklad swiatla i blikow..
podstawka moze i mnie przekonuje, podoba mi sie pomysl wrzucenia SM w taki troche abstrakcyjny kontekst w oderwaniu od calego uniwersum - moze warto pociagnac to dalej?
to co mi sie najbardziej podoba w malowaniu EC to zapal z jakim sie do niego zabrales.. mam nadzieje takowy stan utrzymasz i wkrotce bedziemy mogli zobaczyc swietnego i skonczonego ludka ;P
Click to see full-sized imagea tak powaznie to fajnie ze cisniesz technicznie ale na przyszlosc przed malowaniem zapoznaj sie prosze z teoria dotyczaca zastosowania kolorow
wiesz, stosowanie gotowych patentow i przepisow kolorystycznych zapozyczonych od innych malarzy to nie zawsze dobre rozwiazanie bo to co gralo kolorystycznie na czyjejs figurce niekoniecznie zagra u Ciebie (w otoczeniu innych barw)..
zwlaszcza ze w malowaniu "realistycznego" NMM najwazniejszy jest nie kolor a odpowiedni rozklad swiatla i blikow..
podstawka moze i mnie przekonuje, podoba mi sie pomysl wrzucenia SM w taki troche abstrakcyjny kontekst w oderwaniu od calego uniwersum - moze warto pociagnac to dalej?
to co mi sie najbardziej podoba w malowaniu EC to zapal z jakim sie do niego zabrales.. mam nadzieje takowy stan utrzymasz i wkrotce bedziemy mogli zobaczyc swietnego i skonczonego ludka ;P
Stop competing with others. Start competing with yourself.

Generalnie kolorami się nie przejmujcie ...
chciałem po prostu potrenować gładkie przejscia (w tym i NMM chociaż brakło mi odpowiednich farbek ,ale już zakupiłem
) . Podstawka a właściwie kratka pojawi się jeszcze na kilku elementach figurki (ma to być motyw przewodni(?) sam nie wiem
) .
Wip vampira którego koncze dla kumpla ... poziom na stol i raczej na szybko ,bo na konkretnego tura mam zdazyc
Click to see full-sized imageWip vampira którego koncze dla kumpla ... poziom na stol i raczej na szybko ,bo na konkretnego tura mam zdazyc
cienie na tych turkusowych (?) szatach dociągnij głębiej. będzie fajniej.
myślę że pare cienkich glaze'ów czerni po zagłębieniach załatwiłoby sprawę.
myślę że pare cienkich glaze'ów czerni po zagłębieniach załatwiłoby sprawę.
Jaki soczysty ten nmm! Świetna sprawa, jakich kolorków użyłeś i jak malowałeś? :>

o matko ten Champinion i Wampek to z tek samej palety - malinki z mientówka ..
no na pewno będą widoczni .. nawet w nocy ..
no na pewno będą widoczni .. nawet w nocy ..
...ale widać ośmielenie w światłocieniu na szacie wampira 
to samo mialam napisac:DMaru wrote:o matko ten Champinion i Wampek to z tek samej palety - malinki z mientówka ..
ogolnie ten turkus to czesto widac u Ciebie
pzdr.
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
spoko, ma już nowe farby!