a co było twoje na hussarze?
[PL] Warsztat Szczurka
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Warsztat Szczurka
widziałem szczurka na coli - fajny 
-
Nameless
- The Better Choice

dark elf z zielonym plaszczykiem z tylu i zbyt szybko malowana zbroja z przodu 
teraz już wiem bo PMa dostałem 
ten, prawda?
[rimg]https://www.chestofcolors.com/cofc-postn ... .sized.jpg[/rimg]
kliku-klik
ten, prawda?
[rimg]https://www.chestofcolors.com/cofc-postn ... .sized.jpg[/rimg]
kliku-klik
taki komentarz obrazkowy:
moim zdaniem powinno być:
- ostrzej
- mocniej kontrastowo
- elementy mocniej podkreślone
- odważniejsze malowanie
niestety to jest konkurs i nieśmiałe prace nie mają tam łatwo
mogłoby być na przykład tak (szybka korekta):
Click to see full-sized image
wydaje mi się że już sam trik z czarno-białą fotką ujawniłby co jest nie tak z twoim elfem...
moim zdaniem powinno być:
- ostrzej
- mocniej kontrastowo
- elementy mocniej podkreślone
- odważniejsze malowanie
niestety to jest konkurs i nieśmiałe prace nie mają tam łatwo
mogłoby być na przykład tak (szybka korekta):
Click to see full-sized imagewydaje mi się że już sam trik z czarno-białą fotką ujawniłby co jest nie tak z twoim elfem...
łoł, zanim przeczytałem ,że to zdjęcia jest poprawione na kompie to się zastanawiałem jak udało ci się zrobić dwa tak bardzo różne zdjęcia
Jak byś kiedyś chciał podkręcać swoje modele w programie graficznym to ja się nigdy nie zorientuję
A tak w ogóle dlaczego nie widziałem na konkursie tego szczurka na coca-coli?
Jak byś kiedyś chciał podkręcać swoje modele w programie graficznym to ja się nigdy nie zorientuję
A tak w ogóle dlaczego nie widziałem na konkursie tego szczurka na coca-coli?
no cóż, stąd też wieczne spekulacje kto z "wielkich tego świata" podkręca fotki na kompie. ja nie widzę potrzeby podkręcania swoich (gdybym to robił, to moje prace budziłyby większy zachwyt
), a innym też nie podkręcam, co pewnie zauważyłeś po tych fotkach na których widać nierówności malowania, szlifowania, itd.
a Chest of Cola była nie obecna na Hussarze, bo Szczurek jej już nie miał
a Chest of Cola była nie obecna na Hussarze, bo Szczurek jej już nie miał
ty Machoń ty masz Zardoza skończyć
co do malowana to ci co na imprezie nie byli sporo stracili - gdzieś tak w okolicy ~ 2 piwa nagle zaroiło się od ludków i od szczerych uwag co jest nie tak z kim
co do malowana to ci co na imprezie nie byli sporo stracili - gdzieś tak w okolicy ~ 2 piwa nagle zaroiło się od ludków i od szczerych uwag co jest nie tak z kim
Kurczę, moje 2 piwo było najwyraźniej za wcześnie i ten etap konkursu jakoś mnie ominął 
Ja wpadlem na chwile i musialem do roboty wybijac ...;/ a figurke konczylem tuz przed konkursewm (nocke zarwalem ,w sumie ponad 24h malowania ... liczylem sie ze jest srednia ale chcialem wystartowac
pierwszy konkurs zaliczony ,teraz wiem ze sporo trzeba poprawic i juz zakasalem rekawy i maluje
) .
ciach nad tym pracuje ostatnio ... mialo byc na hussara tez
Skonczone tylko kolana ,stopa i brzuch .. mieczyk bede porpawial (srebro i zloto) ,rowniez plasczyk 1 rozjasnienie dopiero ;pierwsza proba na powaznie NMM ...
ciach nad tym pracuje ostatnio ... mialo byc na hussara tez
Skonczone tylko kolana ,stopa i brzuch .. mieczyk bede porpawial (srebro i zloto) ,rowniez plasczyk 1 rozjasnienie dopiero ;pierwsza proba na powaznie NMM ...