Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
5 na 5 cm
Dodaje ciągle różne pierdoły ale zaczyna mnie bardzo denerwować jak dużo czasu schodzi mi na malowaniu takich pierdół jak karabin na podstawkę
A z czego zrobić łuski? Tylko dajcie jakiś taki domowy produkt bo w ogóle kasy już nie mam
Już wymyśliłem jak je zrobić. A tak btw wspominaliście żeby zrobić przypalenia, pomyślałem ,że spróbuję, na razie tylko jedno, ale i tak nie wiem czy dobrze je zrobiłem Click to see full-sized image
No kurcze na tym zdjęciu widać wszystkie detale bo przez szybę tego nie widziałem hehe. Bardzo podobają mi się detale w tym modelu i wszystko jest ładnie dopracowane i w sumie sporo by tutaj wymieniać no ale najbardziej podoba mi się odbicie światła z plazmy na mieczu . Jedna rzecz mi się tylko nie podoba a mianowicie oczy bo jakoś tak dziwnie są skierowane no i nie wiem czy przypadkiem nie ma zeza ale nie ma co narzekać tym bardziej że sam mam problem z malowaniem oczu hehe.
Prawe oko było spoko, natomiast lewe było "wyrzeźbione" w bezkształtny, poszarpany sposób, przecięty pionowym wgłębieniem przez środek, to była po prostu masakra
Niestety jak robiłem ostateczne zdjęcia słońce mocno świeciło i na jasnym tle cały model wygląda bardzo "zimno" i dość dziwnie. No ale wrzucam tu dwa zdjęcia i powiedzcie sami czy lepsze na ciemnym czy jasnym tle bo sam nie umiem zdecydować:
malowanie miodzio
podstawka - nie az tak. dla mnie wyglada to tak, ze nakleiles piasek, a potem zaczales grzebac w bitsach i doklejac to, co znalazles. bez jakiegos pomyslu, bez konkretnego celu. bylo miejsce, to wrzuciles.
ale skoro uznalem, ze powinienes wygrac, to chyba mi sie calosc podoba
bardzo dobry model, bardzo dobre fotki, lepsze na ciemnym tle. moja opinia jest mniej więcej taka jak werdykt jury konkursowego
atrakcje na polu bitwy wydają się trochę przypadkowe. w sumie to taki szarżujący komisarz lepiej by mi się komponował wśród zwłok wrogów albo pośród porzuconego przez nich w popłochu sprzętu.
a technicznie nie widzę powodu do czepiania - udało ci się wygładzić model, co dotychczas utrudniało odbiór twoich bardzo ładnych i gładkich przejść, bo na chropowatościach odbijało się światło. świetnii i odważnie położone światła - i nie mówię o realistycznym tylko efektownym ich rozkładzie! a przecież tak naprawdę to to się liczy...