[PL] Konkurs Malarski 'Hussar 2010' - Warszawa 23.10.2010

Informacje i dyskusje o imprezach związanych z malowaniem - specjalnie dla rodaków :)
Hacket

Re: [PL] Konkurs Malarski 'Hussar 2010' - Warszawa 23.10.201

Post by Hacket »

Ja sam żałuję, że nie miałem dosyć sił, aby cokolwiek wystawić, ale za to zabawa w pastelowego gobosa była znakomita ;]. Z racji ze tez czasu nie było nie dało rade zostać na pokuflowym spotkaniu, czego tez równie mocno żałuje, choć z drugiej strony Szuczurek ugościł mnie świetnie. Wcześniej się pogaworzyło z ludźmi czasem mniej lub więcej, ale właśnie oto mi chodziło super jest po prostu spotkać twarzą w twarz forumowych znajomych ;]
Impreza lepsza niż zeszłoroczny Sod warsztaty zapełnione sam też brałem udział ;]. Śmieszne ze tym razem ta kanciapa kolo kibelka była całkowicie pusta.

Pozdrawiam wszystkich, co byli na imprezie a w szczególności Szczurka za gościnę ;]. Z pewnością pokaże się (oby tym razem z czymś do wystawienia hihi) jeśli nie wcześniej to za rok
https://hacketo.deviantart.com/

Draw and paint stuff 2d and miniatures

working on : 4 terminators, Dark eldar Sucubuss
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

panie i panowie, bylo mi ogromnie milo sedziowac i spotkac sie z wami. niekoniecznie w tej kolejnosci ;)
Image
przemo

Post by przemo »

Fajnie było :D Strasznie się cieszę że coś z tych całych warsztatów i speed paintingu wyszło. Pierwszy raz robiliśmy coś takiego więc wybaczcie niedociągnięcia. Sami do ostatniej chwili nie wiedzieliśmy czy to w ogóle wypali. Super że byli chętni, wszystkie stanowiska do warsztatów zajęte i tak samo ze speed-paintingiem (w tym ostatnim to nawet przekroczyliśmy limit zawodników o jednego :D ) Jeszcze raz dzięki za patrzenie i słuchanie naszych nieskładnych warsztacików :wink:

Co do filmików to musimy jeszcze przerobić je na postać cyfrową (razem z rejestrowanym głosem). Rozdanie nagród też było rejestrowane (także speed paintingowe). Ale nad tą kwestią musimy jeszcze trochę popracować. Chętnych proszę o bycie czujnym - np tu na forum bo może będziemy robić jakąś listę chętnych czy coś.

A no i bym zapomniał :oops: Wielkie gratulacje dla wszystkich którzy maczali palce w tym przedsięwzieciu! Szczególnie brawa dla Janusza który mimo zeszłorocznych problemów na SoD dał rade! Czekam już na kolejną odsłonę konkursu ! :D No i gratulacje dla malarzy! Poziom naprawdę wzrósł, wiele osób znacząco podniosło poziom malowania, pojawiło się kilka nowych postaci. Kupa dobrych prac, a niektóre z nich nawet nie stanęły na podium! Brawo! :D
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

Zardoz !! FTW
Machoń musisz go skończyć koniecznie .. szkoda że niemasz jego limitowanej wersji w sukni ślubnej :D

ImageClick to see full-sized image
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Wojto

Post by Wojto »

Mahoń dzięki za miłe słowa .Rzeczywiście patrząc na moje wcześniejsze figurki to ci terminatorzy to jest już inna liga ;P .Jednak kategoria dla juniorów nadal jest super :D.Bardzo fajne nagrody w niej były :wink:

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Lista zwycięzców - tam gdzie to było wiadome, podałem ksywki forumowe, żeby łatwiej było przekazywać gratulacje :mrgreen:

Best of Show:
Przemo

Junior:
Wojto

Diorama:
1. Przemo
2. Wojto
3. Pandadosmares
wyróżnienia:
- Camelson
- Ignis
- Rakso the slayer

Duży model:
1. Przemo
2. mr_Denial
3. REDAV
wyróżnienia:
- Loler
- Łukasz Grzyb
- Edwin Smoliński

Model pojedynczy fantasy:
1. Camelson
2. Loler
3. REDAV
wyróżnienia:
- Maru
- Andrzej Kasiewicz
- Kamil Milaniuk

Model pojedynczy S-F:
1. Flameon
2. Camelson
3. Loler
wyróżnienia:
- Maru
- Przemo
- Łukasz Grzyb
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

@wojto - kiedy były skoro to pierwsza edycja Hussara? :think: a w tym roku nie było nagrody dla juniora?

i pomyśl czy większym sukcesem jest dla ciebie wygrać złoto w kategorii dla dzieci czy srebro w dorosłej :P

@Maru - pewnie nie do dostania ;) ale jak skończę pierwszego, to poszukem kolejnego modelu na konwersję ślubną :twisted:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

gratulacje dla wszystkich uczestnikow, nie tylko tych z listy! :)
Image
loler

Post by loler »

Dzięki za świetnie spędzony czas! Super konkurs, bardzo dobre prace, atmosfera. Miło było z Wami pogadać i zobaczyć prace na żywo. Czekam na następną edycję!
Image
Wojto

Post by Wojto »

Mahoń chodzi mi o te nagrody rzeczowe , demo pack z infinity oraz cyklopa z maxmini.Oczywiste jest że bardziej się ciesze z srebra w dorosłej .Moja pierwsza statuetka w życiu :P .A ta wypowiedz że kategoria dla juniorów jest super odnosiła się do tego że nie ma potrzeby na wydzielanie osobnej kategorii , bo moim zdaniem jest taka potrzeba :P .

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Post Reply