[PL] Maru dne smarowanie

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Re: [PL] Maru dne smarowanie

Post by Maru »

uff wreszcie dostałem model i wreszcie pomalowałem :)
przeznaczenie do gry - cały dostępny w tej chwili "Blood Wach"
pierwotnie miałem ochotę zrobić ja na jesiennie .. ale w trakcie mi się zmieniło .. i dlatego podstawka jest jesienna
powinienem wkrótce przedstawić fotkę zbiorowa :)

miałem ochotę ja skonwertować ale zdałem sobie sprawę że wtedy trafi na biurko z parafka "odroczone" iże pomaluję nie wiem kiedy :P
ImageClick to see full-sized image
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Flameon

Post by Flameon »

Nieźle, nieźle, ma twarz jak Voldemort :P Niestety ta gałąź z pączkami jakoś do mnie nie trafia, jakoś tak nie komponuje się z resztą modelu i w sumie nie wygląda jak krzaczek z kwiatkami.
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Stare, dobre czasy wracają --> wywal badyla! :mrgreen:

Głowa najlepsza, "czepek" to chrom? Jeśli tak - efekt osiągnięty, wygląda jak metalowy. Dobra, zimna kolorystyka, wszystko ze sobą gra, nawet róże są blade i zgaszone, a nie takie intensywne. Płaszcz miejscami trochę szorstki, ale to w końcu do grania model. Myślę jednak, że zrezygnowałbym z dodania tych ziemistych/jesiennych motywów na podstawce, a pozostał tylko przy zimnie. Ale jeśli to do gry, to pewni podstawki muszą grać ze sobą :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

ma twarz jak Voldemor
zażalenia do Morfa - to jego koncept :P ja tylko popaćkałem :)

Stare, dobre czasy wracają --> wywal badyla!
Noooo way !! badylek zostaje - jak pedo beer
(jak bym zrobił go z green smerfa to by wszyscy pisali że fajny zrobiłem a jak wsadziłem prawdziwy z prawdziwymi paczkami - to Blee .. :bonk: )

acha słabe fotki gromadki (jest 5 rano .. i mam dosyć - pora spać .. :P a chodzi o pokazanie jak to sie w gromadzcę prezentuje )
cały blod wach
a tu jeszcze 3 modele z poza blod wacha + takowy
Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

Ładna kolekcyjka Ci się zrobiła :clap:
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Flameon

Post by Flameon »

O! A ja się kiedyś tyle naszukałem tego ziomka z łopatą jak chciałem koledze pokazać jego fascynujące umięśnienie! Gromadka fajna, czerwony kapturek moim numerem jeden ;)
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

a te kwiatki na kimonie voldemorta to są rzeźbione czy freehandowe? fajnie to razem wygląda. może niezbyt spójnie w ramach grupy, ale na pewno ładnie.
styl jak zawsze - może mało gładki, ale wizualnie efektowny. taki mniej staranny Nomic? ;)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

kwiatki wytłoczone na modelu (wolałbym bez wytłoczeń bo kwiatki lepiej potrafię malować :P - cieńsze łodyżki )
Ładna kolekcyjka Ci się zrobiła
chyba powinienem z tym sie udać do "opowieściach o gejach" - "Tales of the gay mer" czy jak sie ten temat nazywa bo mam tego jeszcze do pomalowana (w celu grania) co najmniej 9 judków
Flameon wrote:O! A ja się kiedyś tyle naszukałem tego ziomka z łopatą jak chciałem koledze pokazać jego fascynujące umięśnienie!
a tak ten pan dystonuje mięśniami których jeszcze matka natura nie wynalazła .... i na całe szczęście to jedyny taki inowacyjny model w całej linii Pulp city :roll:
Image
arctica
Too fast for the rest of us

Post by arctica »

Really cool freehand work on the flowers, they really add to a dark atmosphere for the model. The whole group look great together, well done dude :D
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

dzięki za komentarze wszystkim :)
ok czas na koleiny model :)
grzdyl nazywa sie Chung jest do helldorado i ma 17 mm
ma tez fatalnie odlaną gębę .. i rączki i stopy ... odlewy nigdy nie były mocną stroną HD ... (szkoda tylko że studyjni malarze dostawali żywiczne z detalami a kupić można metalowe, fatalnie pocięte i z żle obliczoną kurczliwością metalu ... a potem wszystko pasuje do siebie "abstrakcyjnie" /)
tak czy siam myślałem że ten grzdyl będzie przyjemny w malowaniu i szlafrok był ... a potem zderzyłem się z słabo odlanymi elementami ... i już nie było fajnie ..
przed demną do HD ... jeszcze Hou Chi (15 mm ) Cheng Xiao Cheng - 28 mm 7 części .. Kuan Yin ... duże ale nadal skala 28 (naga) - 16 części .. (żesz qufa .. koszmar oczywiście montowane tam gdzie najcieniej, albo tam gdzie łuski czy jakiś element trudny do spasowania ) , Chan Lee - 1 częściówka :D , "Wojownik Lamy" .. taki z mackami .. kolejny 6 części .. ,"Kubełkowiec" 5 części .. oczywiście montowane w najwęższych miejscach ... ( :banghead: ), Li Tsu Tsin (kapłanka ) 7 albo 8 części (kolejny puzel ... )
jak kogoś najdzie na kupno HD .. to omijać lostów i Immortali .. chyba że lubicie puzle
https://www.helldorado.fr/factions/les-i ... /index.php - poglądowo .. zgadnijcie co zostało jak podzielone ... :evil:
Image
Post Reply