[PL] Galeria JerzyKa
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Galeria JerzyKa
O kurcze!Armia bedzie na wypasie jak ci sil starczy:)
Startera ciąg dalszy. Poszedłem na "masówkę" i pomalowałem od razu 3 arkebuzerów:
Click to see full-sized image
Kolorystyka "pudełkowa", z elementami NMM (jeszcze ćwiczę
)
Click to see full-sized imageKolorystyka "pudełkowa", z elementami NMM (jeszcze ćwiczę
Fajni są. Trochę nudno wyglądają bo tak ciemno, ale ja myślę, że to te ciemne zdjęcia takie wrażenie robią. Chyba, że to jakaś nocna straż...
Z drugiej strony zdaje się że bliki są białe - więc może nie fotka, tylko oni są tacy stonowani, że wyglądają jakby brakowało ostatnich paru rozjaśnień?
Z drugiej strony zdaje się że bliki są białe - więc może nie fotka, tylko oni są tacy stonowani, że wyglądają jakby brakowało ostatnich paru rozjaśnień?
-
Mike
Szaroburaki straszne ale jak dla mnie są klimatyczni. Twarze tylko strasznie nudne a przejścia momentami za ostre.
To tak ludzie będą śmigać obok demonów razem?
To tak ludzie będą śmigać obok demonów razem?
no nie da się ukryć że na twarzach jakiś niuans kolorystyczny by nie zaszkodził
technicznie bardzo dobrze wyglądają, ale kolorystycznie jak dla mnie monotonni i właśnie te twarze trochę rozjaśniają figurkasy... 
Następne figurki będą miały na twarzach indiańskie barwy wojenne - będzie bardziej kolorowomahon wrote:no nie da się ukryć że na twarzach jakiś niuans kolorystyczny by nie zaszkodził
A tak w międzyczasie - kolejna figurka ze startera - Anna Bogna Pavlova. Takiej nikt nie powie, że zupa była za słona
Click to see full-sized image ...i zdjęcie "rodzinne"
Click to see full-sized imageUff, już ponad połowa z 11-osobowego zestawu....
Zła to ci ona nie jest, ale twarz jak z prepainta. Pomarańczowa i mało czytelna - a sam model ma tyle wyrazu i charakteru, które gdzieś giną.
Udana jest chusta i skórzane elementy, fartuch zababrany jest niezły. Ale twarz psuje efekt....
Udana jest chusta i skórzane elementy, fartuch zababrany jest niezły. Ale twarz psuje efekt....
Dobre malowanie modelu zbabrałeś malowaniem skóry ... - twarz i ręce do poprawy bo psuja całkowicie efekt (nie nie malujemy skóry zwłaszcza rosjanek na pomarańczowo )