[PL] Pamperki Rentalla
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Re: [PL] pamperki Rentalla
ładne rozświetlenie tych miejsc gdzie świeci 
semestr sie rozpoczął, to i jest czas na malowanie. Oto kolejna (mala) czesc zamowienia, wczesniej pokazywalem white lionow, maga i łuczników.
Teraz beda 2 bolce (4 obsługantow) korhil oraz lord na lwie.
No a obecnie 2 obsługantow.
Pozdrawiam
[rimg]https://img827.imageshack.us/img827/1415/1022475.jpg[/rimg]
[rimg]https://img299.imageshack.us/img299/8985/1022476.jpg[/rimg]
Teraz beda 2 bolce (4 obsługantow) korhil oraz lord na lwie.
No a obecnie 2 obsługantow.
Pozdrawiam
[rimg]https://img827.imageshack.us/img827/1415/1022475.jpg[/rimg]
[rimg]https://img299.imageshack.us/img299/8985/1022476.jpg[/rimg]
e no konkret .. czyściutko
kolor zwoju to jak na razie najsłabszy element
te błękitne "gemy" to coś z nimi zrobisz mniemam ??
kolor zwoju to jak na razie najsłabszy element
te błękitne "gemy" to coś z nimi zrobisz mniemam ??
These guys look cool, i really like them. Clean, tidy and bright 
teraz rodzi sie pytanie o poziom i czy warto jest tak malowac
.
Oczywiscie same modele bardzo udane (wrecz poziomem nie na zalogantow a na armijnego herosa) i kurde az szkoda by bylo nimi grac
(zobaczymy co dalsze etapy przyniosa). Wszystko w nmm jest prawda ?? bo jak tak to sie kurde napracowales zdeka
- ile h zajelo ci wysmarowanie tych 2 ludkow
??
Oczywiscie same modele bardzo udane (wrecz poziomem nie na zalogantow a na armijnego herosa) i kurde az szkoda by bylo nimi grac
Dzieki za komentarze ! 
Poziom to 2+nmm. Ciezko jednoznacznie ocenic, bo niektore lementy np. biale szmatki, gemy sa pomalowane 1 kolorem, co czyni je 1 poziomowe, albo nawet 0.5 poziomowe
ale wszystkie metalowe elementy sa robione w nmm co podciaga ocene poziomu. Nmm to według mnie poziom 3, ale z racji wyzej wymienionych słabszych elementow poziom sie miesza, miesza i wychodzi mniej wiecej 2.
Z tym ze poziom to rzecz wzgledna, bo dla kazdego oznacza co innego
Maru, gemow nie bede ruszal, choc o to wołaja
Wola klienta.
Dead.. przy tych ludkach zauwazylem pewien myk. Duzo osob zauwazylo ze gemy sa biedne, szmatki płaskie, zgadzam sie z tym w 100%, ale nmm na tyle podnosi wartosc estetyczna figurki, ze w ogolnym odbiorze wyglada ona schludnie, czysto i ladnie. Do tego dochodzi blacklining, czy tez darklining (nie wiem ktore okreslenie jest bardziej odpowiednie), ktory ladnie oddziela poszczegolne elementy od siebie i wszystko jest klarowne i estetyczne, przy stosunkowo niskim nakladzie pracy w stosunku do jakosci.
Ile malowałem... trudno stwierdzic, bo malowałem ich w miedzyczasie, odpoczywajac od innego zamówienia. Ale ogolnie taki jeden zajmuje mi ok 1.5-2h
Ale wiadomo nie maluje jednego tylko 2-3 na raz, to czasowo tez inaczej sie rozkłada.
Artica, thanks for your comment, and I'm glad of your opinion in my topic
Poziom to 2+nmm. Ciezko jednoznacznie ocenic, bo niektore lementy np. biale szmatki, gemy sa pomalowane 1 kolorem, co czyni je 1 poziomowe, albo nawet 0.5 poziomowe
Z tym ze poziom to rzecz wzgledna, bo dla kazdego oznacza co innego
Maru, gemow nie bede ruszal, choc o to wołaja
Dead.. przy tych ludkach zauwazylem pewien myk. Duzo osob zauwazylo ze gemy sa biedne, szmatki płaskie, zgadzam sie z tym w 100%, ale nmm na tyle podnosi wartosc estetyczna figurki, ze w ogolnym odbiorze wyglada ona schludnie, czysto i ladnie. Do tego dochodzi blacklining, czy tez darklining (nie wiem ktore okreslenie jest bardziej odpowiednie), ktory ladnie oddziela poszczegolne elementy od siebie i wszystko jest klarowne i estetyczne, przy stosunkowo niskim nakladzie pracy w stosunku do jakosci.
Ile malowałem... trudno stwierdzic, bo malowałem ich w miedzyczasie, odpoczywajac od innego zamówienia. Ale ogolnie taki jeden zajmuje mi ok 1.5-2h
Artica, thanks for your comment, and I'm glad of your opinion in my topic
ale te kamienie to lepiej pomaluj
bo to wyglada jak niedokonczone
kurde jest to 5 min roboty na 2 modele
a nawet jak nie bedzie mega gladki gem to jednak podniesie ocene - bo teraz wyglada po prostu na niedokonczone ... wiec nawet jak koles za to nie placi to postaraj sie jakos to moze urozmaicic
?? bo tak to po prostu model niespojnie wyglada niestety ... no zrobisz z tym co zechcesz
rozwaze Wasza propozycje poprawienia gemow 
Bardzo schludne i ładne figurki.Podpisuje się pod petycją poprawienia gemów , dało to by naprawdę wile figurką a praktycznie żadna robota .Twój klient ma jakieś dziwne upodobania skoro NMM na 3 a reszta na 1
.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske