Mam już wspominany zestaw od niedawna. Kupiłem opakowanie tych czarnych shaperów i jak na moje oko - sprawują się bardzo dobrze. Nie miałem jeszcze okazji używać ich do jakichś poważnych konwersji czy też modelowania, ale póki co kilkakrotnie używałem ich do wygładzania nierównych powierzchni zalepionych Milliputem lub GS-em. I muszę powiedzieć, że narzędzia są wykonane dobrze jakościowo. Końcówki się nie odkształcają, są bardzo precyzyjne, mają ostre końce i najbardziej przydatne kształty. I są odpowiedniej twardości (dzięki Kacpero jeszcze raz!). Na moje potrzeby w zupełności wystarczą i jeśli o mnie chodzi - zakup uważam za udany.
A i polecam przy okazji sklep ArtEquipment. Obsługa jest świetna. Procedura zamawiania jest bardzo prosta i nie sprawia żadnego problemu. Po złożeniu zamówienia kilka razy dziennie dostawałem powiadomienia na maila. A to że przyjęte, że zatwierdzone, że wysłane i wszystkie inne detale... I wszystko trwało chyba ok. 3 dni.
[PL] Clay shapers - sklep dla plastyków ArtEquipment
Re: [PL] Clay shapers - sklep dla plastyków ArtEquipment
dzięki za informację tak się zastanawiałem czym mogą się różnić kolory tych końcówek i rozumiem że kupiłeś te czarne ?
-
Kuzyn
kolory odpowiadają za miękkość
czarne są najsztywniejsze chyba, i dlatego chyba najlepsze, też je sobie kupie

Czarne, czarne, przecież mówiłem i pokazywałem w linku 
faktycznie czarny