[PL] Galeria JerzyKa
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Galeria JerzyKa
Ha! Pewnie że chcę certyfikat - to znaczy poproszę, najlepiej z autografem rzeźbiarza i numerem modelu z serii 
Hej,
po krótkiej przerwie przedstawiam Wam moją wariację na temat Mid-Nor-u.
Ponieważ nikt nie chciał przygarnąć moich Konfrontacyjnych Thermo Warriors-ów
, postanowiłem dostosować ich do mojej małej armii Midków.
Przy okazji poćwiczyć zabawę z green stuffem.
Tak wyglądają oryginalnie:
https://www.mgla.pl/index.php?p=14&&id_k=126&&id_p=301
Poniżej po skonwertowaniu (obcięte boczne "kominki" zamienione na macki, zmieniona broń na moim zdaniem właściwszą dla Midków i dorobione parę dupereli).
Click to see full-sized image
...i efekt końcowy:
Click to see full-sized image
Mam nadzieję, że nie popsułem figurki i oddałem nastrój Mid-Nor-owy. Zresztą, oceńcie sami
po krótkiej przerwie przedstawiam Wam moją wariację na temat Mid-Nor-u.
Ponieważ nikt nie chciał przygarnąć moich Konfrontacyjnych Thermo Warriors-ów
Przy okazji poćwiczyć zabawę z green stuffem.
Tak wyglądają oryginalnie:
https://www.mgla.pl/index.php?p=14&&id_k=126&&id_p=301
Poniżej po skonwertowaniu (obcięte boczne "kominki" zamienione na macki, zmieniona broń na moim zdaniem właściwszą dla Midków i dorobione parę dupereli).
Click to see full-sized image ...i efekt końcowy:
Click to see full-sized imageMam nadzieję, że nie popsułem figurki i oddałem nastrój Mid-Nor-owy. Zresztą, oceńcie sami
Hehe, jak dla mnie super!moze troszke monotonnie, i w niektorych miejscach moglbys te krawedzie uzyskac poprzez bardziej plynne przejscie(np ta przerwa nad glowa) ale tak to mi sie podoba 

-
maciejrusztyn
Moim zdaniem bosko oddales klimat:) Czekam na kolejnego ulepka!!!:D
pozdrawiam
pozdrawiam
Yiaaa Yiiiaaa Cathoolchooo Ftangan !! 
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

fajna konwersja!!!
zdecydowanie świetny pomysł - na tyle świetny że chyba coś z niego zapożyczę: też mam jednego thermo warriora a jak wiadomo dobry krasnal to martwy krasnal
zdecydowanie świetny pomysł - na tyle świetny że chyba coś z niego zapożyczę: też mam jednego thermo warriora a jak wiadomo dobry krasnal to martwy krasnal
myślę, że udało się tobie dorobić macki. pomysł na prawdę fajny.
zbroja trochę na minus, ale samemu uczę się robić łagodne przejscia
zbroja trochę na minus, ale samemu uczę się robić łagodne przejscia
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
-
Nameless
- The Better Choice

wiekszosc tak o elfach mowiDemi_morgana wrote:jak wiadomo dobry krasnal to martwy krasnal
-
Kuzyn
fajowski, konwersja pomaga
Jedynie przyssawki na mackach mogły by być bardziej regularne, bo są torszkę "pororzucane" i niesymetryczne, ale to naprawdę detal więc się nie przejmuj. 
zabawna i udana praca
oczywiście malowanie ciekawe, mimo ciemnej kolorystyki całego modelu figurka nie wydaje się taka ciemna przez tego kolorowego misia