[PL] Malunki REDAVA

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Post Reply
Lemartes

Re: [PL] Malunki REDAVA

Post by Lemartes »

Fajny, ale mam wrazenie, ze te krysztaly z tylu mogles zrobic dokladniej. podstawka fajna i tak jak myslalem, dodaje troche uroku do figurki.
Image
przemosz.

Post by przemosz. »

kacpero wrote:
REDAV wrote:
Taki brzydki model a tak ladnie pomalowany!!Szok!!! :)
DObra robota, jedyne czego mi brakuje to dodanie w niektorych miejscach kolorow "z innej bajki".
Hmm miał być trochę staroświecki wiec nie kombinowałem chociaż można by było. A jakich kolorów byś dodał jeśli miały by być z innej bajki :?:

Pozdrawiam,
RED
pewnie turkusowe zacieki :mrgreen:
:D
Na zlocie zielony , na czerwieni niebieski :)
pzdr
REDAV

Post by REDAV »

Dawno nic nie wstawiałem więc pora pokazać coś nad czym ostatnio siedzę. Macie tu bardzo późnego WIP'a i pokazuję bo może zauważycie coś co warto jeszcze poprawić :D . W zasadzie trochę muszę jeszcze podciągnąć owijki przy broniach oczka bo są za mało widoczne i zrobić freehanda na szmacie bo taka jest trochę za pusta i nudna. No i jeszcze podstawka ale to jutro albo pojutrze jak się nie wyrobię.

ImageClick to see full-sized image

Lepsze fotki zakończonego modelu powinienem zrobić w ten weekend bo chyba nawiedzę Gimiaka.

I jak wam się to widzi ??
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Rewelacyjne fiolety! :clap: A i może ten pióropusz na samych końcach do bieli bardziej? Jest dość jednolity teraz, ale to już tak na doczepkę ;) W ogóle model jest wykręcony nieźle. Nie lubię malować NMM, ale oglądać - owszem ;)

Nie ma co tu dużo gadać - kolorystyka jak dla mnie bardzo trafiona, ostrza są świetne. Pancerz też. I owszem - frihend się na pewno przyda na szmatce :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

o fajny korek

a to fiolety są gotowe ... nie zauważyłem - szmatce i piuropuszowi zdecydowanie czegoś brakuje ..

reszta super
pracy wymaga Korek i Fiolety
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Kuzyn

Post by Kuzyn »

Maru wrote:pracy wymaga Korek...
:bonk: :dance: :lolsign:

A model mi się podoba, w szczególności kontrastujący pancerz w połączeniu z fioletem. Pióropusz rzeczywiście wymaga poprawki. I zobaczymy jaką podstawkę wykminisz. Może jakieś szare ruinki/skałki? Masz już jakiś pomysł?
IRKUCK

Post by IRKUCK »

ładne NMM, może zbroja miejscami nie ma takiego błysku ale ogólnie nie ma za bardzo się do czego przyczepić ;)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Flameon

Post by Flameon »

No NMM podoba mi się bardzo, w ogóle cały model wygląda świetnie ;)
REDAV

Post by REDAV »

Slawol wrote:Rewelacyjne fiolety! :clap: A i może ten pióropusz na samych końcach do bieli bardziej? Jest dość jednolity teraz, ale to już tak na doczepkę ;) W ogóle model jest wykręcony nieźle. Nie lubię malować NMM, ale oglądać - owszem ;)
Fiolety akurat jakoś dziwnie na zdjęciach wyszły bo są bardziej rozjaśnione ale trochę mi się świecą a pióropusz akurat jest wyciągany bardziej w biały tylko że jakoś tego nie widać (ogólnie malowanie włosów jakoś mi jeszcze nie idzie). Może na lepszych zdjęciach inaczej to będzie wyglądało. Zapewne jeszcze nad tym posiedzę i trochę poprawię zwłaszcza te owijki na rękojeściach broni bo miejscami je zapaćkałem :(. Dzięki za uwagę i lubię jak się ludzie doczepiają tym bardziej że ja jakoś z tego modelu nie jestem do końca zadowolony :?.
Maru wrote:o fajny korek

a to fiolety są gotowe ... nie zauważyłem - szmatce i pióropuszowi zdecydowanie czegoś brakuje ..

reszta super
pracy wymaga Korek i Fiolety
Eh ten korek to najlepsze podstawka jaką mam :D no ale jak się nie podoba to coś tam jutro zrobię i podmienię hehe. Co do Fioletów to jeszcze popracuję nad nimi z palnikiem :D.
A model mi się podoba, w szczególności kontrastujący pancerz w połączeniu z fioletem. Pióropusz rzeczywiście wymaga poprawki. I zobaczymy jaką podstawkę wykminisz. Może jakieś szare ruinki/skałki? Masz już jakiś pomysł?
Pomysł jest i w sumie ma być to popękane malowidło trochę przykryte ziemią i trawą no ale nie wiem jak to wyjdzie. Co do samego malowidła to myślałem nad czymś takim tyle że z małymi zmianami
IRKUCK wrote:ładne NMM, może zbroja miejscami nie ma takiego błysku ale ogólnie nie ma za bardzo się do czego przyczepić ;)
W zasadzie sama zbroja poza zdobieniami mała być po prostu brązowa, żadem NMM tyle ze sporym kontrastem bo zaczynałem od bardzo ciemnego granatu (necron abyss z gw fundation) tak więc nie robiłem aby błyszczała no ale rzeczywiście sprawia takie wrażenie że tego brakuje hehe.
Image
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

co to za model?
fiolet i zbroja gites! metalowe zdobienia na zbroi moim zdaniem za bardzo zlewają się ze zbroją.
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Post Reply