[PL] Galeria Gimiaka

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
GreatJester

Re: [PL] Galeria Gimiaka

Post by GreatJester »

Elo,
Dopiero dziś obejrzałem galerię. Wszystko mi się podoba. Nawet blood angelsi, których nie lubię- pierwsze ich figurki które naprawdę mnie urzekły.
Pozdro
gimiak

Post by gimiak »

Wczoraj udało mi się skończyć pierwszą piątkę Death Company. Szału nie ma. Zastanawiam się tylko nad złotymi Xami na shoulder padach. Chciałem sprawdzić jak by to wyglądało. W sumie tyle, gdyby zechciało się wam skomentować, to się nie krępujcie.

ImageClick to see full-sized image

Z otwartych projektów pozostał SH termit,sternguard i razorback. ;)
Kramik z różnościami Gimiaka... czyli mrocznyraj.pl.
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Zaraz przyjdzie Maru i powie, że fotki za czerwone znów :D

A oddział bardzo udany. Mi tam się podoba, ale pancerze są bardzo puste i płaskie. Krawędziowanie im pomogło trochę, ale może dodałbyś tam gdzieniegdzie parę obić, żeby były atrakcyjniejsze? Może kilka rys? Metaliki ładne i krople krwi też.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Renaw

Post by Renaw »

Jako oddzialik są super! :clap:
tylko trawa ci się rozsypuje po okolicy :wink:
Lemartes

Post by Lemartes »

Super, wygladaja jak moi ;) po co mu fist? :P nie szkoda ci cennego elementu? ;)
Image
Gildor

Post by Gildor »

O ja! Nie wiedziałem,że dobrze zrobione krawędziowanie tak odpicowywuje figsa :shock:
Doczepić się można do futerałów na broń- trochę płaskie :roll:
Zniszczenia i pergaminy wyszły moim zdaniem najlepiej :) Tzn są pergaminy przy których się nie rozwodziłeś (fotka siódma) ale tam gdzie są literki jest gites majonez.
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

Slawol wrote:Zaraz przyjdzie Maru i powie, że fotki za czerwone znów :D
no ba ...
poza tym mierzenie światła nie globalne a centralne lub punktowe .. bo w tym co ustawiłeś to Aparat świetnie zmierzył jasność tła ... ale nie modelu a miało być odwrotnie ... :bonk:
red chanel 0.75
Value (global 1.47) - styknie też 1.30
a fotki maja różne EV i tak naprawdę wymagały by korekty oddzielnej

Nadal podtrzymuję to co myślę o Nikonach
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
gimiak

Post by gimiak »

@ MARU: "bo w tym co ustawiłeś to Aparat świetnie zmierzył jasność tła ... ale nie modelu a miało być odwrotnie ... :bonk:
red chanel 0.75
Value (global 1.47) - styknie też 1.30 "

Chciałbym zrobić lepsze zdjęcia, ale to co napisałeś jest dla mnie niezrozumiałe kolego. ;/

@ GILDOR: "O ja! Nie wiedziałem,że dobrze zrobione krawędziowanie tak odpicowywuje figsa :shock:"
Nie przesadzaj kolego. ;)

@ LEMARTES: "Super, wygladaja jak moi ;) po co mu fist? :P nie szkoda ci cennego elementu? ;)"
Jak to po co? W rozpisce na 1,5k mam 10 koleżków, 2 fisty, 2 infernusy. Taka kombinacja sprawdza się bardzo dobrze. ;)
Kramik z różnościami Gimiaka... czyli mrocznyraj.pl.
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

jak masz program graficzny to wchodzisz w ustawienia "poziomy" /Levels i tam wprowadzasz te dane co napisałem w środkowe przedziały
- to jest korekta twoich fotek :)
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Lemartes

Post by Lemartes »

Hm, wiesz co gimiak, w sumie to moglem sie pomylic - ja jeszcze zyje stara wersja kodeksu, gdzie ci panowie nie mieli opcji dodawania ZADNEJ broni :D i tak wszystko roz...nosili w drobny mak. jak cos sie zmienilo a ja zakwestionowalem twoja rozpiske to wybacz ;) I wogole to zapomnialem dodac ze czacha kapelana( Lemartesa ;) ) mi bardzo podchodzi, fajnie zrobiona!
Image
Post Reply