[PL] Galeria Gildora

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Gildor

Re: [PL] Galeria Gildora

Post by Gildor »

Okej, zmieniłem już koncepcję.

Bosowaty boss w butach :wink:
ImageClick to see full-sized image

Plewa, którą ostatnio robiłem (została jeszcze jedna)

Koniarz um

koniarz dois

Jak to na razie wygląda w kupie...

Patrzę, że taki ruch w moim temacie to muszę to wykorzystać :) Wszelkie porady będą mile widziane. Gdzie nie gdzie figurki wyglądają na obite, zapewniam,że to odbite światło, jak klient zaakceptuje finalną wersję to całość pokryję matowym lakierem.
Miłego!
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Dolna fotka - Wiatr zmian wieje od zachodu? Bo chłopaki się gną.... ;) Ty zawsze mówisz, że to tylko fotka, ale ten efekt się powtarza więc może nie?

ZNACZNIE LEPIEJ BEZ TYCH PASKÓW!!!! zrobiłeś im wielką przysługę zamalowując mu te pasy na piżamie.
Wyglądają całkiem całkiem! Muszę powiedzieć, że te fotki są dużo bardziej udane.

Szkoda tylko, że ci konni nie mają jakichś bardziej kolorowych lampasów... ale rozumiem dlaczego :)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Gildor

Post by Gildor »

Wzeszłej nocy się rumu napili...
:bonk:
Image
Wojto

Post by Wojto »

Całkiem fajni.Kapitan bez pasków wygląda lepiej , przez to że teraz rozłożyłeś jakoś cienie na całej powierzchni a wcześniej było tylko na poszczególnych paskach co wyglądało nie tak dobrze jak teraz :wink: .

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Marta

Post by Marta »

Czy oni wszyscy stoją na plackach jakiegoś brązowawego cusia? Czy po prostu jeszcze nie są porządnie wsadzeni w podstawki?
I może stawiaj figsy na czyms twardym pod matieriałem, bo tutaj się koledzy walą jak nie przymierzając, swego czasu, domki w byłej Jugosławii. Albo może, jak to nie wina podłoża, wypoziomuj foty w gimpie czy szopie, bo to ich pochylenie wprowadza jakiś nieprzyjemny niepokój błędnika u oglądającego.

Za to poodoba mi się światło na rzyci szarego konia (szczególnie na focie gdzie głowę ma skierowaną w lewą stronę ekranu). Jest takie malarskie:D I czerwienie na paskach na klatach też fajowe.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Koniki w ogóle sympatyczne, ale co do "placków" to chyba masz rację...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

to tak - wszyscy na razie wdepli w krowie placki i przebierają w nich nogami - zrób coś z tym ...
zrób coś też z ich pionem bo na razie to jest taki ekstarwagancki
no prosiem czerwienie w porównaniu do pierwotnych bardzo na +
jeśli mnie oczy nie mylą wziełeś sobie do pędza to gadanie o ostrzejszym kontraście na kamizelkach :)
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Gildor

Post by Gildor »

Tak, wszystkie rady staram się wprowadzać w życie.
Co do tych placków... postaram się coś z tym zrobić. Może zasadzę jakąś trawką... zobaczymy.

Ostateczne fotki zrobi mestre Mahoń i zobaczycie,że nie są aż tacy krzywi :angel:
Aż tacy, w sensie są delikatnie pochyleni ale stoją jak to Marta dobrze zauważyła na nie równym terenie. Następne fotki będą na płaściutkim idealnie :wink:
A co do koników to sam się zastanawiałem jak wyjdą bo nigdy wcześniej żadnego nie malowałem ale chyba dają radę.
Dobra, biorę się za mazańsko, dzięki wielkie!
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

ta bo trawka ładnie rośnie na nawozie ... :P
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Lemartes

Post by Lemartes »

w calosci musi to wygladac fajnie, moze jakies zestawienie? Ogolnie to mi sie same modele zle kojarza, bo mialem te klimaty na znienawidzonej historii...napoleon itp...brrrr! Ale idzie lepiej ;) I faktycznie, wiecej czasu poswiec na samo przygotowanie modelu przed malowanie,, np wyrownaj im buty (te niby placki, tak?) to beda stali prosto bez zadnych zbednych udziwnien. I do przodu ;)
Image
Post Reply