Model wygląda super, te pęknięcia wyglądają bardzo realistycznie i sensownie rozmieszczone, podobnie czerń bardzo realistyczna, nie ma do czego się doczepić na razie
[PL] Galeria Bohuna
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Galeria Bohuna
proszę powiedz choć w skrócie jak robisz takie genialne zdjęcia
Jakim cudem poszczególne elementy są jasno oświetlone i tak wyraźne a jednocześnie czernie są tak głębokie?
Model wygląda super, te pęknięcia wyglądają bardzo realistycznie i sensownie rozmieszczone, podobnie czerń bardzo realistyczna, nie ma do czego się doczepić na razie
no konkret - zwłaszcza głowa a w jakiej to jest skali ??
że ci się chciało te zawijasy malować ..
Podstawa to dobra matryca (czyli lustrzanka, nie ważne ile ma mega, liczy się rzeczywista wielkość matrycy) i dobry obiektyw ( ja używam specjalnego obiektywu do makro).Flameon wrote:proszę powiedz choć w skrócie jak robisz takie genialne zdjęciaJakim cudem poszczególne elementy są jasno oświetlone i tak wyraźne a jednocześnie czernie są tak głębokie?
Równie ważne jest dokładne obrobienie zdjęcia w photoshopie. Musisz zrobić tak ze 20 zdjęć, wybrać najlepsze pod względem ostrości, głębi, itp. i podkręcić kontrast i światło w ps.
Ja używam do tego narzędzia "levels" i "curves", ale uzyskasz już bardzo dużo gdy użyjesz "auto levels", albo "auto contrast".
Zwykła: 28/32mm, to normalny termos, tylko FW, więc ładniejszyMaru wrote:no konkret - zwłaszcza głowa a w jakiej to jest skali ??
masaaaaaakraaaaaaaaa!!
przez Ciebie muszę sobie jakiegoś termosa kupić i pomalować, takiego mi smaka zrobiłeś
Też mi się wydawało ,że ta czerń wkoło głowy to podejrzana jest 
No a dobrego sprzętu do robienia zdjęć niestety nie mam więc muszę obejść się smakiem
No a dobrego sprzętu do robienia zdjęć niestety nie mam więc muszę obejść się smakiem
Jak zwykle kopie po oczach
czekam na więcej fotek 
jak zwykle zboku fotkę poprosimy 
Absolutelly stunning work! Can't pull my eyes off it.