[PL] Maru dne smarowanie

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Gildor

Re: [PL] Maru dne smarowanie

Post by Gildor »

O dżisas megazarypiste!
Image
przemo

Post by przemo »

Fajny fajny.
Szczegolnie fajnie ze malujesz inaczej niz inni, po swojemu.

Aczkolwiek ten ostatni ludek bardzo przypomina mi prace Jarheada. W ogole chyba w podobnym kierunku idziesz, takie mam odczucie.
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Maru wrote:
Jeśli dobrze rozumiem, to malunek ma odpryski i to są te szare plamy.
no jak w pysk są turkusowe ... wiec albo ja mam coś nie tak z monitorem .. albo jestem daltonista ... :bonk:
raczej nie jesteś. chyba że ja też jestem...
(no, to jutro się dowiem, że jestem ;) )
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

mi tam się bardzo podoba - ostatnio złe krasnale cieszą się moimi względami :twisted:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Znów ktoś ma czarno-biały monitor, że widzi odcienie szarości? ;)

A co do Twojej pracy Maru - mi też tutaj jawi się styl Jar'a :mrgreen: Jest nas dwóch widzę ;)

Malowanie przypomina mi niektóre jego wczesne prace właśnie. Podoba mi się to, co zrobiłeś ze skórą, hełmem i podstawką. Fakt, rury to dość popularny element terenu ostatnio, ale mogłoby się z niej coś wylewać. Nie podoba mi się latarenka - jest dość "zwykła", żółta i się nie świeci... Nie ma OSL, nie ma cieniowania i rozjaśnień typowych dla święcącego przedmiotu. Dla mnie jest po prostu żółta :)

Odpryski na płytce zostały już skomentowane i w całości się z tym zgadzam. Poprawki pomogły, ale z kolei teraz jest tam strasznie namieszane - głównie przez to, że wzór jest dość bogaty sam w sobie, to teraz nic nie widać... Ale już nie kombinuj, bo przedobrzysz... ;)

Żółw jest spoko :mrgreen: No i udana krew!

No i tyle w sumie, w większości mogę się podpiąć pod opinie poprzedników. Plus za drewniany klocek ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

no dobra - żółw to mały pikuś :)
coby się z feralną rurą uporać zrobiłem coś innego z gs :)
ImageClick to see full-sized image

i zamontowałem na podstawce :)

mam nadzieje że to już wersja ostateczna :D
(w czorty nie jestem wstanie uchwycić jednocześnie cieni , świateł, tonów średnich, nie przegrzać fotki i zmieścić format poniżej 5 Mb :banghead: )
- wniosek robić bardziej kolorowe i oczojebne .. wtedy to wychodzi na fotkach :roll:

ImageClick to see full-sized image
i wersja z "plakietką" (jest zakładalna i zdejmowalna :))
https://i242.photobucket.com/albums/ff14 ... olga3q.jpg
Nie podoba mi się latarenka - jest dość "zwykła", żółta i się nie świeci... Nie ma OSL, nie ma cieniowania i rozjaśnień typowych dla święcącego przedmiotu. Dla mnie jest po prostu żółta
są tylko uznałem że w latarence jest świeczka a nie rdzeń radioaktywny :) - wiec są dość delikatne (na ladze , ubraniu , bucie i kamulcach, bandaż na ręku )
gdybym miał to zrobić jako typowy OSL .. to bym musiał to zupełnie inaczej namalować - jak tego żołnierza z płomieniem, poza tym nie dałbym rady zastosować tak mocnego światła zenitalnego i jeszcze uzasadnić jakoś osl z świeczki - po prostu kraś wyszedł z tunelu i stoi na jakiś kamulcach przed kopalnią (gdybym malował go w tunelu to latarka dawała by mocny OSL ale nie było by zenitalnego (słońce pod ziemia ?? )

co do Jarheada
przejrzałem jego blog i wiem dlaczego ludki wydają się podobne - ma w tutorialkach taką skrzydlata demonetkę - i w ogóle zaczyna malowanie w prawie każdym tutorialku od nałożenia światła no model ... w formie popaćkanych kolorów a potem buduje cienie i robi detale , wyciąga światła - prawie dokładnie robię tak samo (a nie czytałem wcześniej jego Tutorialków ) a wypadku tego modelu to w ogóle zacząłem od nałożenia na prawie całego dead flash + cammo green - czyli prawie to co na tą skrzydlatą demonetke - a potem laserunkami wyszło to co widać :P
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Flameon

Post by Flameon »

Bardzo sympatyczny szczurek :D od razu rura mniej przeszkadza ;)
szczurek_

Post by szczurek_ »

Mogłeś mnie postawić wyżej na skałce ,a nie pod brudną rurą :P
Image
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

szurek ekstra :-)
czego on wypartuje? ;-)
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Ogólnie to mi się podoba, bo lubię twój styl. Uważam tylko, że w niektórych miejscach przesadziłeś z niestarannością (np. latarnia tak wygląda), choć to może kwestia fotek (ale to wszystko co możemy zobaczyć)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Post Reply