[PL] Nora Sławola [17.03.17 - Cornelius]

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
REDAV

Re: [PL] Warsztat Slawola

Post by REDAV »

Kurcze zapowiada się ciekawie tak więc czekam na dalsze postępy. Zgodzę się z przedmówcami co do za małej odległości pomiędzy strzelającym a celem. Można by było ich bardziej po przekątnej tego kwadratu postawić aby zyskać na odległości. Podoba mi się bardzo pomysł z podstawką, jak dla mnie to bardzo kreatywne hehe (droga taka ramka ??).
mysle, ze celowanie przez lunete na odleglosc mniej wiecej 2m wyglada troche smiesznie.
To rosyjska luneta która oddala :mrgreen:.

Pozdrawiam,
RED
Image
szczurek_

Post by szczurek_ »

@Szczurek - dzięki Ci wielkie, Dobry Człowieku! Masz gest, tylko czym ja na to zasłużyłem... :think: Niestety parę dni temu zrobiłem zamówienie i... DZISIAJ odebrałem te figurki ...
Po prostu ten model jest mi zbedny ,a Tobie by sie chyba przydal ;) (nie podoba mi sie i nie chce go malowac ,a mam na zbyciu :wink: ) .Nabywca sie znalazl ,moze jemu ...

Co do dioramki to zapowiada sie fajnie .Mam tylkonadzieje ,ze bedzie w zimowy klimacie + twoje malowanie czyt. dobre metaliki i ogonie kliiiimat ... :)

p.s-sorry jezeli z opisu wynika z,e bedzie co inneg ,ale nie mam poki co czasu an czytanie .... sloneczniki tuz tuz :wink:
Image
kacpero

Post by kacpero »

rzeczywiscie celowanie z takiej odleglosci jest niepowtarzalne :) ale na pierwotnej grafice jest tak ze snajper nie celuje tylko zbliza sie z uniesiona bronia do ofiary?
no zobaczymy jak to bedzie dalej wygladac :)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

O, fajno! Dzięki Wam za wypowiedzi. OK, ogólnie do Wszystkich:

- fakt, celowanie już mi nie podchodziło od początku, jak tylko skapnąłem się, jak wygląda figurka dokładnie, na grafice snajper nie celuje, tylko podchodzi... Aj, on będzie celował w soczewkę w hełmie Eldara ;) Może faktycznie trochę ich rozsunę po bokach, jeszcze wszystko jest luzem w końcu... :think:,
- drzewa na pewno nie są naprzeciwko siebie - modele oczywiście też nie będą, też widziałem "głębię" i "przesunięcie" na grafice :) Słuszna uwaga!,
- klimat będzie wiosenno-letni, jak na grafice, choć zima bardziej by mi podchodziła...,
- ramka kosztowała chyba 15zł, czy coś koło tego...,
- modelowanie podstawki jest już na bardziej zaawansowanym etapie - wszystko jest zaszpachlowane naokoło i na mokro wstępnie wygładzone, będzie wyrównywane i szlifowane, a na koniec - żeby właśnie uniknąć "cięcia od linijki" - nałożę pastę Terracotta Maimeri - taka fajna fakturowa masa. Jeśli chodzi o sam teren - to dopiero początek, tam też będzie jeszcze zmiana powierzchni, modelowanie itp. Na razie jest sam "szkielet",
- teren jeszcze będzie szarpany i modelowany, żeby nie były to takie równe pagórki - zwłaszcza przy samej wodzie - tak jak na rysunku, poza tym muszę wydłubać tam miejsca na kamienie przy brzegach, dorobić korzeni drzewom itp., więc sporo się jeszcze zmieni :)

Dzięki za komentarze raz jeszcze! No, projekt duży, zobaczymy...
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

eldar juz dostal, a skaut teraz podchodzi sprawdzic czy trzeba dobic. tak to dla mnie wyglada.
moim zdaniem rozsuwanie ich niewiele zmieni, chyba ze chcesz rozsunac na odleglosc metra ;)

zostaw juz jak jest. skoro tak robisz, to pewnie klient uwag nie zglosil :)
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

@Nameless - dla mnie też tak to wygląda na grafice.

@Sławol - zostaw i idź do przodu
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Tak, właśnie tak to wygląda na obrazku. A tutaj może być podobnie, ale z celowaniem i już ;)
Nameless wrote:zostaw juz jak jest. skoro tak robisz, to pewnie klient uwag nie zglosil :)
Takiego luzu to już dawno nie miałem: odwróciłem sobie obrazek, wybrałem modele... A po tym wszystkim wytyczne brzmiały mniej więcej tak: "...it's up to you..." :mrgreen: No to się bawię na całego!

OK, zostawię jak jest, racja. Scenka już ma pastę, kamienie i skałki, niebawem fotki... Później piach, żwirek... Teraz myślę nad drzewami, zielskiem i innymi pierdołami i czekam na "motywację", więc prace na razie zwolniły... ;) No i Eldara trzeba zacząć pomału montować.

Dzięki!
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Rentall

Post by Rentall »

jesli chodzi o klimat lasu, poszedl bym w kierunku fangornu. W drugiej czesci filmu wladcy pierscieni, jak to stwiedzil legolas "full of memory", taki przytlaczajacy.
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Zielska będzie sporo, ale nie wiem, czy aż taką dżunglę zrobię. Chcę, żeby coś było widać też ;) Zobaczymy...

A póki co - kolejne wynalazki ode mnie. Obie prace idą na eBay.

Emperor's Champion. Myślę, że trochę zaczynam ogarniać malowanie czerni na pancerzach, ale to już fachowcy ocenią ;) Kurczę, trudne to... Co prawda nie chciałem, żeby było aż tak jasno jak u Kacpra, ale wiele mi Jego praca pomogła - mam na myśli gapienie się na nią ;) Czerwone szmatki to efekt gapienia się na pracę Szarego z kolei - dzięki Wam za wzory. Oczywiście musiałem po swojemu znów - bo tak! :mrgreen: I dlatego nie ma kolejnego błyszczącego modelu, tylko brudny i zniszczony. Krawędzie i cieniowanie mocniejsze, niż przy Chaplainie, a i ostatnie rozjaśnienia zastąpiłem gdzieniegdzie otarciami i brudem. Marmur na padzie i na podstawce to oczywiście efekt gapienia się na fotki znalezione w Internecie ;) Soczewki w hełmie tym razem świecące. Nie jestem zadowolony z freehandu do końca - nie bardzo wyszedł mi biały krzyż wewnątrz wieńca (a miałem już dość poprawek), więc przybrudziłem całość, żeby trochę to ukryć.

ImageClick to see full-sized image

A tutaj mamy kolejny model - Pillgrim The One-Eyed z Rackhama. Udało mi się tanio kupić na Allegro, poza tym modele tej firmy już są praktycznie niedostępne. Zawsze mi się podobały te Krasnoludy i malowanie katalogowe, ale samemu znów musiałem coś ubrudzić i przyciemnić ;) I wyszło mi coś innego, niż na fotkach firmowych, ale też bardziej kolorowego, niż moje normalne malowanie - zwłaszcza wodę miałem ochotę zrobić komiksową bardziej.

ImageClick to see full-sized image

Bawcie się dobrze :twisted: Modele przeszły już Kontrolę Jakości w sklepie Vimuz.pl - Emperor' Champion został trochę poprawiony ;)

Mahoń, dziękuję za zdjęcia.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

maciejrusztyn

Post by maciejrusztyn »

Prace super. Krasnal jest troche nie dopracowany IMO brakuje płynności. Bardzo podoba mi sie twoje malowanie takie mroczne i brudne:) Własnie jak robisz brud? Opisz jeśli możesz.
Jeśli chodzi o SM to jest bardzo fajny przyczepiłbym sie jedynie do miecza który jest IMO żle wycieniowany ten fiolet i niebieski jakoś mi nie wystarczają.
Ps. Jeśli chodzi o dostępność figsów z rackhama (elfów, krasnali, orków i wielu wielu innych) to mam dostęp dość duży wiec jak coś to wal śmiało:)Oczywiście figsy nowe w blisterach.
Post Reply