[PL] Warsztat Szczurka

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
IRKUCK

Re: [PL] Warsztat Szczurka

Post by IRKUCK »

u wampira bardzo podoba mi się plaszcze jest pop rostu mega :D
elf też niczego sobie ale troche za ciemny jak na elfa, samem sztandar jest tez niezly tylko troche za sztywny :P
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
szczurek_

Post by szczurek_ »

Ostateczna fota jaka wysłałem na konkurs ... Nie wiem może ja nie jestem obiektywny :wink: ale szóstka z hakiem w skali do 10 to lekka przesada :wink: :?:

ImageClick to see full-sized image
Image
umpa

Post by umpa »

True true... mocne 8 jak dla mnie. Fajne metaliki, skałka, mi tam ogólnie sie podoba. Tylko tak jak to ująłeś na forum Wargamera ten Makhbetowski klimat troszku tutaj namącił, bo rzeczywiście jak to ktoś (nie pamiętam kto i tak nie chce mi sie teraz szukać ;) ) zauważył wygląda to jak "czacha bierz go!" ;). Tak czy inaczej bardzo fajna praca.
Pozdrawiam i życzę postępów :)
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

no cóż, spacemaryn to to nie jest... to jak ty chcesz za niego więcej?
poważnie się jeszcze przejmujesz ocenami na CMON? ;)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
szczurek_

Post by szczurek_ »

Ocenami na CMON już dawno przestałem się przejmować :wink: Bardziej chodzi mi o konkurs (wiem ,wiem nie infinitowy klimat ,mało profesjonalne jury ,zdjęcia nie real ,ale ...6 :roll: :wink: ) .No dobra może przesadzam :wink:
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

odnośnie ocen w wymienionym konkursie - tam sie na ten temat zrobiła awantura .. aż sie mod zdenerwował i zamknął
Veteran Kazak (śr. 6,879; max. 9,8; min. 3; 1 żeton na zachętę, 2 za pomysł), i tak masz farta że ktoś kto zrozumiał inaczej zasady głosowania nie walnął ci "0" średnia z najwyższego głosu i najniższego w twoim wypadku to 6,4 a dostałeś 6,879 - co i tak przy tym odchyleniu co tam niektóre modele dostały jest prawie zgodne z oceną co nie zmienia niczego że skoro średnia jest niska (6,4) a maksymalna ocena to 9,8 a finalna 6,8 to odchylenia masz 0.4 czyli sporo osób dało ci między 7 a 6 i kilka wyższych które z 6,4 zrobiły 6,8

1. Spektr (śr. 8,704; max. 10, min. 3; 5 żetonów za podstawkę), - średnia 6,5 - no zobacz o 0.1 więcej od ciebie :P tyle że odchylenie 2.2 - tu w przewadze były 9 i 10

tak czy siak problemem okazało się że część ludzi nie wyczaiła na czym polega ocena w skali od 0 do 10 .. bo było 1 niefortunne sformułowanie
Kryteria każdy określa sobie dowolnie, powinien je tylko w miarę konsekwentnie stosować, podczas oceny wszystkich zgłoszeń.
w związku z czym niektórzy konsekwentnie ocenili wszystko w skali 0-1 albo 10 albo 0 a inni znowu jeszcze inaczej .. nie jestem pewien czy ktoś nie wyczaił że 1 = najlepszy a 10 = najgorszy (no "1" bo number uno... )

Aqilla z 4 miejsca dostał max 10 - mini 2 (6.0) a średnio 7,420 (2 ?? - bo może miał być drugi na podium ??)

niema co się stresować 6 miejsce masz na 17 prac (5 saito togan - umpa, 4 Aqilla guard, 3 Tiger leszczyka , 2 Yuan Yuan - ilusionrip, 1 Kacpero i spektr + po drodze palbot ale to model organizatora więc nie klasyfikowany )
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
arctica
Too fast for the rest of us

Post by arctica »

I love this one, particularly the way the metallics has different colours and those match both the model's clothing and the base. Im not too sure what's going on with his bloodied hand but still it's done very well. :clap: great work
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Mnie się ten model naprawdę podoba ... dziwię się ocenie, ale to pewnie dlatego, że spodziewałabym się oceny zbliżonej do CMON'owej.
Albo mam nieinfinitowy gust :bonk:
-- Ańa

Image
szczurek_

Post by szczurek_ »

Jak się ze wszystkim wyrobie to skończę tego pana na słoneczniki :wink: Jest już więcej zrobione ,ale w tej chwili czas to .... więc trochę starszy wip :) Skóra orka będzie podobna to tej ,pi razy drzwi :wink: https://www.coolminiornot.com/226798

Image
REDAV

Post by REDAV »

Szczerze to powiem, że twoja wersja skóry jest lepsza niż ta z cool mini :wink:. Na pewno jeszcze nad nią popracujesz/popracowałeś ale kolor jest ciekawszy. Co do reszty modelu to puki co mało jeszcze widać a podstawka mi się podoba, tak więc czekam na zakończoną pracę :D.

Pozdrawiam,
RED
Image
Post Reply