Od początku siedzę w temacie konkursu - bo zdaje sie że odemnie to nawet wyszło
Po pierwsze - w dalszej części tematu zamieszcze moją wizję Konkursu opartą na niektórych waszych propozycjach a także zawierającą moje uwagi i pomysły
TEMAT:
czyli "Jakie badziewie tym razem..."
Co do ogólnej tematyki było wiele fajnych propozycji począwszy od NIEWINNYCH NIEWIAST a skończywszy na MASZYNACH ZAGŁADY i innych takich . Najbardziej jednak spodobał mi się temat : NAJWREDNIEJSZY DEMON ( i wcalnie nie dlatego że coś mi przypomnia
KATEGORIE
czyli "Demon demonowi nie równy..."
Moja wizja konkursu zakłada stworzenie dwóch kategorii : MAŁY WREDNY DEMON i DUŻY WREDNY DEMON . Dlaczego tak ?? Wyobraźcie sobie sytuacje : Jeden z was oddaje figurkę DEMON PRINCA a drugi np. PINK HORRORA. I co??? I to że DEMON PRINCE ma na starcie więcej punktów od naszego PINK HORRORKA bo jest dużym modelem i oceniając go musimy wziąść pod uwagę ze kosztował naszego autora napweno więcej pracy...
ZASADY
czyli "Dlaczego ten Pan ma takiego wilekiego...pryszcza ...=P"
Więc co do zasad związanych z realizacją i przydziałem kategori. Technika wykonania wiadomo dowolna, wszystkie Tricki dozwoleone - czyli mam tu na myśli KONWERSJE itp. Możecie oddać figurkę całkowicie zrobioną przez siebie , możecie oddać figurkę skonwertowaną -wyprodukowaną przez dowolną firmę hobbystyczną zajmującą sie wydawaniem figurkowych systemów bitewnych ( jednak musi ona przypominać tytułowego "Wrednego Demona" lub może to być figurka jakiegokolwiek Demona z jakiego kolwiek systemu którego poprostu pomaluejcie tak że rzuci nas na kolana =P Pamiętajcie jednak że liczy się wszytsko - pomysł, konwersja , malowanie. Jeżeli chodzi o przydzielenie modelu do jednej z dwuch kategori : MAŁY bądz DUŻY DEMON - tu proponuje żebyście sami zadecydowali przed rozpoczęciem realizacji projektu. Przykładowo - Demon Prince nawet jak wciśniecie go na małą podstawke ( choć wątpie by się to wam udało
ZGŁASZANIE PRAC DO KONKURSU
czyli "Mamo...a dlaczego stoimy w tej głupiej kolejce ..."
Jeżlei chodzi o zgłaszanie prac do konkursu to myślę, że będzie to można zrobić na 2 sposoby
Każdy chętny do wzięcia udziału w konkursie będzie miał za zadanie wysłać email do jednego z członków ChoC odpowiedzialnego za konkurs ( teraz jeszcze dokłądnie nie wiem kto to będzie bo jeszcze tego nie ustaliliśmy) z wiadomością wyrażającą chęć wzięcia udziału w konkursie ( być może będzie przygotowany specjalny kwestjonarjusz ). Kiedy jeden z organizatorów potwierdzi uczestnictwo w konkursie - danemu uczestnikowi zostanie przydzielony numer. I teraz pierwsza możliwość zgłaszania prac do konkursu : W meilu wysłanym do Organizatora należy zaznaczyć którą z opcji zgłaszania figurki do konkursu wybierasz:
Pierwsza opcja - masz dostęp do aparatu i sam wykonujesz zdjęcia ( 3 ujęcia) a następnie wysyłasz nam je pod wskazany przez Organizatora adres email
Druga opcja - nie masz aparatu więc wysyłasz figurkę do jednego z organizatorów odpowiedzialnego za zrobienie fotografi twojego Demona , który po sfotografowaniu i uwiecznienu twojego dzieła odsyła ci figurkę spowrotem
I tu UWAGA ! ! !
Każdy użytkownik tak jak pisałem dostaje swój numer. Numer ten będzie umieszczony na na plakietce ( wykonanej w programie graficznym - pewnie COREL ) i wysłanej w formie pliku która uczestnik konkursu będzie musiał wydrukowac. Po wydrukowaniu plakietki należy ją postawić przy figurce podczas wykonywania zdjęcia. Zdęcie nalezy wykonać w taki sposób aby widoczny był numer.
WYSYŁAMY 3 ZDJĘCIA.
Powyższe środki mają zapobiec zgłaszaniu NIE SWOICH PRAC do konkursu .
OCENA PRAC
czyli "Łoo...Stachu spójż na te nogi..."
Proponuje dwa sposoby oceniania - na jeden musimy się zdecydować.
PIERWSZY SPOSÓB OCENY : Możliwość głosowania mają wszyscy zarejestrowaniu urzytkownicy naszego forum. Każdy z urzytkowników będzie miał możliwość zagłosowania na 3 modele które mu się podobają najbardziej. Nie znam się na tym ale chyba jes możliwość ustawienia takiej opcji - w rzuciu nie robiłem ankiet internetowych dlatego kompletnie się nie znam i nie wiem czy wykonanie takiej ankiety z ograniczeniem głosów danemu urzytkownikowi do 3 jest możliwe a jesli tak to czy to bardzo czasochłonne przedsięwzięcie - dlatego prosze mnie oświecić jak się ktoś zna . Po czasie przeznaczonym na głosowanie urzytkowników forum - swoje głosy oddają członkowie CHOC (również na 3 modele maksymalnie). Po przeliczeniu głosów wiadomo następuje ogłoszenie wyników i uhonorowanie zwycięzców.
DRUGA OPCJA : głosowanie odbyma się w gronie członków CHOC po nadesłaniu wszyskich prac . Każdy z nas ma możliwość oddania głosu na każdą figurkę w skali od 1 do 10. W każdej z kategorii wyłaniamy 3 zwyscięzców - pierwsze, drugie i trzecie miejsce
Co do oceny - wiadomo - bierzemy pod uwagę POMYSŁ, TECHNIKI MALARSKIE , KONWERSJE itp.itd...
TERMIN
czyli "Józiek...kiedy ta herbata będzie wkońcu gotowa..."
Proponuje ruszyć od 1 września. Termin nadsyłania prac to powiedzmy 15 października. Ocena prac do końca października. Ogłoszenie wyników na początku grudnia.
NAGRODY
czyli "Panie co ja dostane za zabicie tego Łogra..."
Jeżeli chodzi o nagrody. Spodobała mi się bardzo propozycja MESHA który zgłosił się do wykonania statuetki SKRZYNI KOLORÓW. Moim zdaniem pomysł ekstra i jak najbardziej popieram. Możemy odlać to w żywicy bądz w metalu. Pomalować odpowiednio na ZŁOTO , SREBRNO lub BRĄZOWO i jest niesamowita pamiątka która ucieszy myśle każdego
No to chyba tyle. tak wygląda moja wizja. Teraz proszę napiszcie poprostu czy SIĘ ZGADZACIE . Nie rozpisujcie się tu jednak bo temat do dyskusji jest niżej. Tu jest moja propozycja KONKURSU i prosze wypowiedzcie się szybko ale prosto. Zależy na czasie
pozdrowionka
prof. hab. DEMON COLOR