Witam! Poniżej moje WiPy proszę o komentarze i podpowiedzi co poprawić
Link do galeri ukończonych modeli: viewtopic.php?f=13&t=7802&p=145274#p145274
Lizardmen Coatl:
Click to see full-sized image
Dark Elf Sorceress:
[PL] BoB Miniatures - WiP
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
-
[PL] BoB Miniatures - WiP
Blog with link to facebook: https://bobminiatures.blogspot.com/
Re: [PL] BoB Miniatures - WiP
coatl: póki co nieźle! łuski bardzo udane, fajne upozowanie. za to pióra jakieś takie "miękkie". może by inny materiał niż greenstuff nadał się lepiej, bo GS jest taki łagodny, organiczny, sprężynujący, a na piórach widziałbym chętnie bardziej zdecydowane kształty.
czarodziejka: a co jej się stało w biust? trwale odkształcił się od metalowego napierśnika?
czarodziejka: a co jej się stało w biust? trwale odkształcił się od metalowego napierśnika?
-
Niestety nie mam chwilowo innej masy, czekam na przesyłkę z Procreatem, a czarodziejka nie wiem, tak jakoś wyszło, starałem się żeby była pod tym względem podobna do tej:
Hmm...
Ten model co pokazujesz wcale nie ma dobrze wyrzeźbionych piersi i wcale bym się na nim nie wzorował... Lepiej już popatrz sobie na jakieś rozbierane fotki w internecie
A Twoja figurka ma niestety jeszcze mniej naturalne piersi nawet niż model z AoW. A temu elementowi akurat wielu modelarzy bacznie się przypatruje, więc powinien być mocno dopracowany - takie moje zdanie (i jakby to nie zabrzmiało, to mówię poważnie)
Ten model co pokazujesz wcale nie ma dobrze wyrzeźbionych piersi i wcale bym się na nim nie wzorował... Lepiej już popatrz sobie na jakieś rozbierane fotki w internecie
A Twoja figurka ma niestety jeszcze mniej naturalne piersi nawet niż model z AoW. A temu elementowi akurat wielu modelarzy bacznie się przypatruje, więc powinien być mocno dopracowany - takie moje zdanie (i jakby to nie zabrzmiało, to mówię poważnie)
Ale nie na takie z napchanymi silikonami, bo taki biust w ogole nie ma nic wspolnego z tym jak uklada sie naturalny.przemo wrote: Lepiej już popatrz sobie na jakieś rozbierane fotki w internecie
Nie wiem w sumie na co przygladaja sie inni malarze, ale mnie szlag trafia jak mam malowac takie absolutnie nierealistyczne piersi. A 4/5 rzezbiarzy tworzy prace mocno sugerujace, ze goly biust widzieli tylko na zdjeciach w playboyu....przemo wrote: A Twoja figurka ma niestety jeszcze mniej naturalne piersi nawet niż model z AoW. A temu elementowi akurat wielu modelarzy bacznie się przypatruje, więc powinien być mocno dopracowany - takie moje zdanie (i jakby to nie zabrzmiało, to mówię poważnie)
peace
'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
-
HahaNameless wrote:rzezbiarze widzieli, ale rzezbia dla nerdow ktorzy nie widzieli...
klient wrote:Chciałbym zamówić dark elficką czarodziejkę - najlepiej rozebraną i bogato wyposażoną przez naturę
no i sprawa jasna.
ale skoro "przez naturę" to zmień ten biust
ale skoro "przez naturę" to zmień ten biust
w GSie to już ciężko coś zmienić... (dlatego Fimo jest najsuperniejsze )
-
Termo utwardzalna? Jest sens w tym jakiś, wypiekać po każdym etapie?przemo wrote:w GSie to już ciężko coś zmienić... (dlatego Fimo jest najsuperniejsze )