[PL] Tuli pierwsze próby dioramy
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Re: [PL] Tuli pierwsze próby dioramy
a z czego robiliście wodę ??
Nameless aż tak źle nie jest, klei się trochę przy dotknięciu.
Maru żywica 2 skład. tyle, że popierdzieliłam proporcje...
Maru żywica 2 skład. tyle, że popierdzieliłam proporcje...

nie wiem czy nie mozna zrobić takiego triku że na wierzch leje sie dobrze zmieszaną i wychodzi ok .... tyle że chyba istniało ryzyko uzyskania widocznej linii podziałów - od żywic expertem nie jestem wiec nie pamiętam ... zapytał bym sie Przemka Jeske
No, ciężko było...Tula wrote:wrzucam jedyne foto z konkursu, zrobienie zdjęcia "temu czemuś" jest strasznie ciężkie...

A w sprawie wody...
Niby aż tak bardzo tej granicy nie widać, ale dobrze jest (jeżeli to klocek z wyciętą ścianką wodną) oszlifować to drobnym papierem ściernym, a potem wypolerować pastą polerską

Poza tym lanie kilku warstw wody (po odczekaniu oczywiście na zastygnięcie poprzedniej warstwy) nie jest złe, tylko wymaga trochę innego podejścia, niż zalewanie całego miejsca za jednym zamachem.
Żeby nie było, że nic nie robię 
Zaczynam mazać giganta..i jak to ja od dupy strony zaczynam.

Wkręcam się też powoli w Infinity, więc zaczynam malować sobie do gry CA.

Na razie tylko szmatki zaczęłam i jakoś mam blok
mało czasu na wszystko więc jeszcze kilka modeli rozgrzebanych leży...

Zaczynam mazać giganta..i jak to ja od dupy strony zaczynam.

Wkręcam się też powoli w Infinity, więc zaczynam malować sobie do gry CA.

Na razie tylko szmatki zaczęłam i jakoś mam blok

mało czasu na wszystko więc jeszcze kilka modeli rozgrzebanych leży...
-
- The Better Choice
ciekawy ten nurglowy odcien skory u giganta... a pazurki mi sie najbardziej podobaja 

o nocny frajer do kombinatu
Gigant fajna stopa ładne filety uzupełniają tę zieleń z zadkiem podobnie .. gigant ma spore połacia do wykorzystana malarskiego

Gigant fajna stopa ładne filety uzupełniają tę zieleń z zadkiem podobnie .. gigant ma spore połacia do wykorzystana malarskiego
Nocny frajer mi się "spłaszczył" na zdjęciu, nie widać najciemniejszych przejść dochodzących do granatu i najjaśniejszych na końcu płaszcza.
Ale jakoś mi się te infinitki combinatowe podobaja...no może poza klejeniem, pinowaniem itp...
Z większymi połaciami czekam na retarder, nie mogłam dostać w żadnym modelarskim.
Ale jakoś mi się te infinitki combinatowe podobaja...no może poza klejeniem, pinowaniem itp...
Z większymi połaciami czekam na retarder, nie mogłam dostać w żadnym modelarskim.
skøra giganta juz wyglada interesujaco, czekam na koniec.
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22