[PL] Warsztat m.ike'a
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Re: [PL] Warsztat m.ike'a
a mi się wydawało że to o paragraf 22 chodziło ^^
Kolor pancerza to oczywiście aerograf. Pędzlem tak się nigdy nie nauczę
.

Angina mną trochę pozamiatała, potem (w sumie nadal) trzeba było nadrabiać zaległości na uczelni i na malowanie czasu wiele nie było.
Zdjęcia lekko biedne, ale nie mam jeszcze patentu na dobre foty gdy nie ma słońca.
Na pierwszy ogień idzie zielony Tał. Jeszcze trochę białych kresek, kilka zacieków, oczka, rozjaśnienie broni i będzie gotowy.
Metalików nie ma, bo dopiero ogarniam Vallejowe na bazie alkoholu.

Niebieski dread, nie wychodzi tak jak chciałem, ale tak to jest jak się maluje ledwo widząc na oczy.

Speedery, na początek dwa, ale będzie więcej. Model idealny do ćwiczenia aero.

Zdjęcia lekko biedne, ale nie mam jeszcze patentu na dobre foty gdy nie ma słońca.
Na pierwszy ogień idzie zielony Tał. Jeszcze trochę białych kresek, kilka zacieków, oczka, rozjaśnienie broni i będzie gotowy.
Metalików nie ma, bo dopiero ogarniam Vallejowe na bazie alkoholu.

Niebieski dread, nie wychodzi tak jak chciałem, ale tak to jest jak się maluje ledwo widząc na oczy.

Speedery, na początek dwa, ale będzie więcej. Model idealny do ćwiczenia aero.

Tau ładny. Podobnego kiedyś Ana chyba mazała. Jak zrobiłeś tak drobne podniszcznia pancerza? Na lakier do włosów?
Dread jak na razie zapowiada się równie dobrze co poprzedni, ale więcej napiszę, jak więcej w nim skonczysz.
W speederach najjaśneijszy olor nałożony aero, to jakaś szarość, czy biel tak transparentnie wyszła?
Dread jak na razie zapowiada się równie dobrze co poprzedni, ale więcej napiszę, jak więcej w nim skonczysz.
W speederach najjaśneijszy olor nałożony aero, to jakaś szarość, czy biel tak transparentnie wyszła?
Podniszczenia to pędzel + gąbka. Lakier do włosów odpada gdy robię większy kontrast. Używam bardzo rozwodnionej farby, przez co zmywam warstwę lakieru.
Speedery to czarna baza + rozjaśnianie czystą bielą.
Speedery to czarna baza + rozjaśnianie czystą bielą.
Nameless wrote:kuffa ludzie, nawet sie nie przyznawajcie glosno

@m.ike - bardzo podobają mi się te wszystkie maszyny i skafandry.

Mam tylko pytanie - wcześniej Tau (kapitalny dobór kolorów jak dla mnie) prezentował się jaśniej - to kwestia zdjęcia/oświetlenia czy przyciemniłeś go od tamtego czasu?
Czekam na ciąg dalszy i nowe prace!
Pzdr!
Cold "Strobe Light Network"
Szkoda, że nie pokazałeś prac na Falkonie
Bo bardzo chciałem je wziąć do ręki i zobaczyć jak wtedy będą wyglądały, bo wydaje mi się, że w rzeczywistości te duże powierzchnie są troszkę nudne, monotonne. Na zdjęciach wygląda to naprawdę fajnie! Tau bardziej mi się podoba - fajna kolorystyka i klimat. Fajnie sobie radzisz z tym aerografem 

Słońca ni ma, lampka żółta i trochę kolor zgwałciły ostatnie fotki. W sobote-niedziele planuję sesję zdjęciową, oby dobra pogoda była.Mam tylko pytanie - wcześniej Tau prezentował się jaśniej - to kwestia zdjęcia/oświetlenia czy przyciemniłeś go od tamtego czasu?
Od Ani ściągnięte. Nie umiem sam żadnego schematu opracować więc małpuje po najlepszych(kapitalny dobór kolorów jak dla mnie)

Też mnie to nie cieszy.Szkoda, że nie pokazałeś prac na Falkonie
Dobrze Ci sie wydajebo wydaje mi się, że w rzeczywistości te duże powierzchnie są troszkę nudne, monotonne.

Zamówiłem razem z nowym aerografem papier do masek, więc zaczną pojawiać się "frihendy"

Niestety tylko z nim xDFajnie sobie radzisz z tym aerografem
To jak się tak wkręciłeś w aerograf, to może spraw sobie jakieś większe maszyny? Jakieś roboty w większej skali? Wydaje mi się, że przy takich modelach mógłbyś nieźle poszaleć aero. Właśnie widzę, że większe powierzchnie starasz się na siłę urozmaicać - patrz kratka na dredzie. Wg mnie nie pasuje tam ani trochę (choć przyznaję, że wygląda efektownie). A powiedz jak robiłeś te białe ryski na szachownicy? po prostu pędzlem?
Kupiłem sobie dość duży czołg (nie gw/fw) by poszaleć na nim aero. Leży w podkładzie już kilka miesięcy.
Co do kratki, chciałem zrobić drobną w kilku miejscach. Niestety zamówiona taśma maskująca okazała się grubsza niż to sobie wyobrażałem.
Ryski robione pędzelkiem, W&N 7, rozmiar 000.
Co do kratki, chciałem zrobić drobną w kilku miejscach. Niestety zamówiona taśma maskująca okazała się grubsza niż to sobie wyobrażałem.
Ryski robione pędzelkiem, W&N 7, rozmiar 000.