[PL] Podkład w sprayu firmy The Army Painter
[PL] Podkład w sprayu firmy The Army Painter
Używał ktoś podkładów tej firmy w szpraju ? Chodzi mi np: o metaliczny (malowałem kiedyś karnisz i taki z praktikera czy innego budowlanego srebrny był strasznie chropowaty po wyschnieciu
) .A firma ma rożne fajne kolory tych podkładów ,ktore przyspieszyłyby mi trochę prace ... 
Last edited by Slawol on 14 May 2012, o 22:54, edited 1 time in total.
Reason: Zmiana tytułu tematu - sama firma niewiele mówi.
Reason: Zmiana tytułu tematu - sama firma niewiele mówi.

Re: [PL]The Army Painter ...
z tego co słyszałem podkład AP jest lepszy od cytadelowego w sprayu 
-
Nameless
- The Better Choice

a mozecie rozwinac dyskusje na cala oferte? zastanawiamy sie czy nie wrzucic tego do jamy
Kolega podkładuje figurki ich sprejem (białym) i mówi,że spisuje się dobrze.
Niestety nie używałem osobiście ale trawkę mają fajną =]
Niestety nie używałem osobiście ale trawkę mają fajną =]

nie uzywalem tego podkladu ale z nazwy wnioskuje ze bedzie dobry do malowania armiszczurek_ wrote:Używał ktoś podkładów tej firmy w szpraju ? Chodzi mi np: o metaliczny (malowałem kiedyś karnisz i taki z praktikera czy innego budowlanego srebrny był strasznie chropowaty po wyschnieciu) .A firma ma rożne fajne kolory tych podkładów ,ktore przyspieszyłyby mi trochę prace ...
Stop competing with others. Start competing with yourself.

-
Nameless
- The Better Choice

czym czyscic pedzle z bejcy armypainterowej? terpentyna, jakies powszechnie dostepne rozpuszczalniki?
-
adrenalbooster
dokładnie, terpentyna.
army painter sam sugeruje terpentynę do czyszczenia.
edit: wracając do ich podkładów - widziałem mnóstwo armii pomalowanych właśnie przy pomocy kolorowych podkładów, potem lekko drybrush na krawędziach, potem quick shade. bardzo często na turniejach można spotkać takie armie. z odległości kilku kroków wyglądają przyzwoicie.
army painter sam sugeruje terpentynę do czyszczenia.
edit: wracając do ich podkładów - widziałem mnóstwo armii pomalowanych właśnie przy pomocy kolorowych podkładów, potem lekko drybrush na krawędziach, potem quick shade. bardzo często na turniejach można spotkać takie armie. z odległości kilku kroków wyglądają przyzwoicie.
-
Leibowitz
Sporadycznie stosuje SKELETON BONE ( Army Painter) ale szczerze mówiąc z przyzwyczajenia do podkładów citadel i tamiya ( ta ostatnia marka, to obrzydliwie małe puszki za nieprzyzwoite pieniądze) odnoszę wrażenie, że trochę gorzej odnajdują się w malowaniu, mają za to fajna gamę barw ( ale to ma sens tylko przy filozofii malowania figurek metodą promowaną przez firmę Army Painter tj. najpierw podkład, wstępne nałożenie koloru i quick shades).
serdecznie pozdrawiam
serdecznie pozdrawiam
Re: [PL] Podkład w sprayu firmy The Army Painter
Pobawie sie w nekromante ale napisałem mała recenzję sprayu Army Painter na blogu:
https://coloureddust.blogspot.com/2012/0 ... rimer.html
Mam nadzieję, że będzie Wam przydatna.
Pozdrawiam,
ARBAL
https://coloureddust.blogspot.com/2012/0 ... rimer.html
Mam nadzieję, że będzie Wam przydatna.
Pozdrawiam,
ARBAL