[PL] Wojowanie w skali 1:285

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
RIP

[PL] Wojowanie w skali 1:285

Post by RIP »

Jakis czas temu warmasterowcy z Lublina zarazili mnie Blitzkierg Commanderem. Nakupiłem tych cholernie małych czołdzików i narazie kilka udało się pomalować. Oto wyniki:

http://picasaweb.google.com/zabrotowicz/MicroArmor#

Podstawki - warmasterowe 20x40mm.
Pierwsze były Elefanty dlatego kombinacje z numerami wyszły średnio, a same figurki nieco za ciemne...
Poza tym mam tragiczne kalkomanie (widać na krzyżach). Jakieś porady a'propos malowania tak małych numerków?

Ostatnio pomalowane zostały "letnie" Pantery i Pz IVH - i chyba z tych panterek jestem najbardziej zawodolony :)
RIP

RE: Wojowanie w skali 1:285

Post by RIP »

Yyyyy... zapomniałem o tym [PL], proszę zamodować i skasować niniejszego posta. Sorki... :)

EDIT:
samo sie poprawilo :wink:
:zombie:
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

strasznie mi sie podobaja Twoje zabawki - tez chcialem sie kiedys zabrac za ten system ale jako ze znam tyklo jednego w miare solidnego gracza ktoremu BC nie odpowiadal - pomysl upadl... :roll:
czy numery i oznaczenia pojazdow to kalkomanie? jesli tak to czy mozna dostac je osobno czy tylko w zestawach z modelami commandera? poszukuje czegos takiego dla swoich pojazdow do CAV'a :think:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

czesc RIP :)
mnie te wasze malenstwa nijak nie ruszaja, ale zawsze lubie poogladac cale armie pomalowane :) szczegolnie ze te twoje calkiem niezle pomalowane. przynajmniej takie wrazenie sprawiaja, nie mam porownania z innymi armiami
Nameless Painter Blog
==================================================
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

a mnie tam BKC sie podoba. i chcialbym miec duzo ludzikow. i pojazdow. i w ogole chcialbym miec duzo zabawek!

choc na chwile obecna chyba nie zaryzykuje zwiekszania sterty nie pomalowanego zlomu metalowego w domu.... nie wiem jak by to zostalo odebrane przez te, ktora ma mniej militarystyczne zaciecie niz ja :oops:

ale malowanie ladne, pojazdy sliczne, bardzo bardzo kuszace!
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
RIP

Re: RE: Wojowanie w skali 1:285

Post by RIP »

Demi_morgana wrote:czy numery i oznaczenia pojazdow to kalkomanie? jesli tak to czy mozna dostac je osobno czy tylko w zestawach z modelami commandera? poszukuje czegos takiego dla swoich pojazdow do CAV'a :think:
Większość to kalki. Producent - GHQ - ma w ofercie białe czarne i czerwone cyferki. Akurat czarnych nie mam więc próbowałem malować, Poprawaiałem też białe na te czarno białe :) Dwukolorowe krzyże mają fatalnie przesunięte warstwy.
Ponoć niezłe, i tylko odrobinke większe kalki są do Flames of War.
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

RE: Re: RE: Wojowanie w skali 1:285

Post by Demi_morgana »

hmmm... zaluje ze nie sprawdzilem oferty kalkomanii zanim zabralem sie za malowanie :banghead:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Eljot

Re: [PL] Wojowanie w skali 1:285

Post by Eljot »

RIP wrote:Jakis czas temu warmasterowcy z Lublina zarazili mnie Blitzkierg Commanderem.
Hehehehe... ryzyko kontaktow z Nami... jeszcze musimy jakos wplynac na Ciebie abys swoje papirzoki do warmastera zamienil na figurki i bedzie wszystko OK.
:twisted:

A co do modeli ghq... kamuflaz w schemacie letnim to tylko drobny incydent przy malowaniu czy procz dotychczasowych zimowych "Wikingow" masz w planach inna jednostke?

Na niektorych zdjeciach widac, ze "krzaczorki" miejscami sa klejem pozalepiane. Uzywasz wikolu czy innego kleju?
RIP

Post by RIP »

Zastanawiam się nad piechotą - czy robić 5SS w zimie, czy moze jakis sierpień 44 ;) Raczej jednak pancerkę mam zamiar w większości malować w letnim i jesiennym kamuflażu 44 - sporo sprzętu mam z tego okresu. No chyba że Ardeny 44/45 :)
Się zobaczy wkrótce... :)
RIP

Post by RIP »

Post Reply