Jakis czas temu warmasterowcy z Lublina zarazili mnie Blitzkierg Commanderem. Nakupiłem tych cholernie małych czołdzików i narazie kilka udało się pomalować. Oto wyniki:
http://picasaweb.google.com/zabrotowicz/MicroArmor#
Podstawki - warmasterowe 20x40mm.
Pierwsze były Elefanty dlatego kombinacje z numerami wyszły średnio, a same figurki nieco za ciemne...
Poza tym mam tragiczne kalkomanie (widać na krzyżach). Jakieś porady a'propos malowania tak małych numerków?
Ostatnio pomalowane zostały "letnie" Pantery i Pz IVH - i chyba z tych panterek jestem najbardziej zawodolony
[PL] Wojowanie w skali 1:285
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
RE: Wojowanie w skali 1:285
Yyyyy... zapomniałem o tym [PL], proszę zamodować i skasować niniejszego posta. Sorki...
EDIT:
samo sie poprawilo
EDIT:
samo sie poprawilo
-
- Chest of Colors
strasznie mi sie podobaja Twoje zabawki - tez chcialem sie kiedys zabrac za ten system ale jako ze znam tyklo jednego w miare solidnego gracza ktoremu BC nie odpowiadal - pomysl upadl...
czy numery i oznaczenia pojazdow to kalkomanie? jesli tak to czy mozna dostac je osobno czy tylko w zestawach z modelami commandera? poszukuje czegos takiego dla swoich pojazdow do CAV'a
czy numery i oznaczenia pojazdow to kalkomanie? jesli tak to czy mozna dostac je osobno czy tylko w zestawach z modelami commandera? poszukuje czegos takiego dla swoich pojazdow do CAV'a
-
- The Better Choice
czesc RIP
mnie te wasze malenstwa nijak nie ruszaja, ale zawsze lubie poogladac cale armie pomalowane szczegolnie ze te twoje calkiem niezle pomalowane. przynajmniej takie wrazenie sprawiaja, nie mam porownania z innymi armiami
mnie te wasze malenstwa nijak nie ruszaja, ale zawsze lubie poogladac cale armie pomalowane szczegolnie ze te twoje calkiem niezle pomalowane. przynajmniej takie wrazenie sprawiaja, nie mam porownania z innymi armiami
a mnie tam BKC sie podoba. i chcialbym miec duzo ludzikow. i pojazdow. i w ogole chcialbym miec duzo zabawek!
choc na chwile obecna chyba nie zaryzykuje zwiekszania sterty nie pomalowanego zlomu metalowego w domu.... nie wiem jak by to zostalo odebrane przez te, ktora ma mniej militarystyczne zaciecie niz ja
ale malowanie ladne, pojazdy sliczne, bardzo bardzo kuszace!
choc na chwile obecna chyba nie zaryzykuje zwiekszania sterty nie pomalowanego zlomu metalowego w domu.... nie wiem jak by to zostalo odebrane przez te, ktora ma mniej militarystyczne zaciecie niz ja
ale malowanie ladne, pojazdy sliczne, bardzo bardzo kuszace!
Re: RE: Wojowanie w skali 1:285
Większość to kalki. Producent - GHQ - ma w ofercie białe czarne i czerwone cyferki. Akurat czarnych nie mam więc próbowałem malować, Poprawaiałem też białe na te czarno białe Dwukolorowe krzyże mają fatalnie przesunięte warstwy.Demi_morgana wrote:czy numery i oznaczenia pojazdow to kalkomanie? jesli tak to czy mozna dostac je osobno czy tylko w zestawach z modelami commandera? poszukuje czegos takiego dla swoich pojazdow do CAV'a
Ponoć niezłe, i tylko odrobinke większe kalki są do Flames of War.
-
- Chest of Colors
RE: Re: RE: Wojowanie w skali 1:285
hmmm... zaluje ze nie sprawdzilem oferty kalkomanii zanim zabralem sie za malowanie
Re: [PL] Wojowanie w skali 1:285
Hehehehe... ryzyko kontaktow z Nami... jeszcze musimy jakos wplynac na Ciebie abys swoje papirzoki do warmastera zamienil na figurki i bedzie wszystko OK.RIP wrote:Jakis czas temu warmasterowcy z Lublina zarazili mnie Blitzkierg Commanderem.
A co do modeli ghq... kamuflaz w schemacie letnim to tylko drobny incydent przy malowaniu czy procz dotychczasowych zimowych "Wikingow" masz w planach inna jednostke?
Na niektorych zdjeciach widac, ze "krzaczorki" miejscami sa klejem pozalepiane. Uzywasz wikolu czy innego kleju?