blood red + zielony albo cammo green = ceglasty
tylko z tym mixem do sztandaru to ostrożnie bo można przebomblować
[PL] Galeria Gildora
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Galeria Gildora
a te oczy muszą tak dziwacznie błyszczeć? 
zobacz o ile lepiej wyglądają zwykłe oczy na tej panience nekromantce....
silisz się na dziwne efekty, podczas gdy normalność daje lepsze rezultaty...
zobacz o ile lepiej wyglądają zwykłe oczy na tej panience nekromantce....
silisz się na dziwne efekty, podczas gdy normalność daje lepsze rezultaty...
No jak dla mnie to butów w ogóle nie widać, pomaluj te "kamienie"(?) w jakiejś brązowej tonacji, do tego ziemistą pastelą efekt kurzu i będzie super 
Na pewno nie pasteluj płaszcza, obawiam się ,że było by gorzej niż teraz, a teraz źle nie jest, trzeba tylko dobrze zdjęcie zrobić. Do tego zrób coś koniecznie z tym cieniem na sztandarze padającym od drzewca, teraz wygląda to bardzo dziwnie, jakby ów drzewiec właśnie wypalał dziurę w materiale, zdecydowanie lepiej będzie jeżeli zrobisz cień tylko trochę ciemniejszy od tego na pozostałej części sztandaru. No i oczy.... podpisuję się pod Mahoniem w ich kwestii
Poza tym model bardzo fajny, cieniowanie poprawiłeś i ogólnie jest wyraźniejszy, na reszcie trochę nas słuchasz i jest lepiej
Na pewno nie pasteluj płaszcza, obawiam się ,że było by gorzej niż teraz, a teraz źle nie jest, trzeba tylko dobrze zdjęcie zrobić. Do tego zrób coś koniecznie z tym cieniem na sztandarze padającym od drzewca, teraz wygląda to bardzo dziwnie, jakby ów drzewiec właśnie wypalał dziurę w materiale, zdecydowanie lepiej będzie jeżeli zrobisz cień tylko trochę ciemniejszy od tego na pozostałej części sztandaru. No i oczy.... podpisuję się pod Mahoniem w ich kwestii
Poza tym model bardzo fajny, cieniowanie poprawiłeś i ogólnie jest wyraźniejszy, na reszcie trochę nas słuchasz i jest lepiej
Gildor, teraz sobie sam porównaj i zobacz o ile poprawiłeś jakość (starałem się tak mniej więcej skalę zachować):
Click to see full-sized image
Click to see full-sized imageRe: [PL] Galeria Gildora
Mam lepsze porównanie bo tak się składa,że już kiedyś malowałem tą figurkę 
Click to see full-sized image
Ciężko mi się wypowiedzieć, na pewno kontrast jest lepszy ale progress jak na rok czasu dość słaby :/
No ale nikt mnie nie goni ^^
Teraz muszę ćwiczyć cienkie kreski ciemne jak tutaj doradza Mahoń. Jeszcze byście coś proponowali? Wiadomo, wszystko można udoskonalić i taki mam cel ale coś co trzeba zrobić teraz może? :>
Dzięki za pomoc!
Click to see full-sized imageCiężko mi się wypowiedzieć, na pewno kontrast jest lepszy ale progress jak na rok czasu dość słaby :/
No ale nikt mnie nie goni ^^
Teraz muszę ćwiczyć cienkie kreski ciemne jak tutaj doradza Mahoń. Jeszcze byście coś proponowali? Wiadomo, wszystko można udoskonalić i taki mam cel ale coś co trzeba zrobić teraz może? :>
Dzięki za pomoc!

po kolei, nie wszystko naraz. jak będziesz się koncentrował na jednej rzeczy to będziesz ją doskonalił. jak się skoncentrujesz na wszystkim, to znaczy że się nie będziesz koncentrował... bo co to za koncentracja "na wszystkim 
narazie delikarniejsze krawędziowanie i dołożenie rozjaśniania krawędzi CIENKIMI liniami. to bardzo podkreśla rzeźbę...
a to porównanie też mi się nasuwało, ale celowo go nie przytoczyłem, bo nie chciałem nikogo straszyć niektórymi rzeczami, które bym niepotrzebnie przypomniał
ale sam to zrobiłeś
narazie delikarniejsze krawędziowanie i dołożenie rozjaśniania krawędzi CIENKIMI liniami. to bardzo podkreśla rzeźbę...
a to porównanie też mi się nasuwało, ale celowo go nie przytoczyłem, bo nie chciałem nikogo straszyć niektórymi rzeczami, które bym niepotrzebnie przypomniał
ale sam to zrobiłeś
a jak tam 2 strona sztandaru .. ??
podałem składniki ale nie powiedziałem co z nimi zrobić . cóż to co napisałem to jest ciekawy mix bo można nim malować bialy ale można też nurglowo zielony i w zasadzie czerwony od bidy - a wszystko polega na proporcjach i co czym cieniować - a tego zapomniałem napisać ..
zamaskuj jeszcze na kremowo/ beżowo (czy jak to sie tam zwie - jak kobieta przyjdez to ci powie fachowa nazwę
) ten brudno szry cień przy drągu i będzie luz 
zamaskuj jeszcze na kremowo/ beżowo (czy jak to sie tam zwie - jak kobieta przyjdez to ci powie fachowa nazwę