[PL] Galeria Gildora

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Re: [PL] Galeria Gildora

Post by Maru »

blood red + zielony albo cammo green = ceglasty

tylko z tym mixem do sztandaru to ostrożnie bo można przebomblować
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Rentall

Post by Rentall »

jak dla mnie mydło
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

a te oczy muszą tak dziwacznie błyszczeć? :|
zobacz o ile lepiej wyglądają zwykłe oczy na tej panience nekromantce....
silisz się na dziwne efekty, podczas gdy normalność daje lepsze rezultaty...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Flameon

Post by Flameon »

No jak dla mnie to butów w ogóle nie widać, pomaluj te "kamienie"(?) w jakiejś brązowej tonacji, do tego ziemistą pastelą efekt kurzu i będzie super ;)
Na pewno nie pasteluj płaszcza, obawiam się ,że było by gorzej niż teraz, a teraz źle nie jest, trzeba tylko dobrze zdjęcie zrobić. Do tego zrób coś koniecznie z tym cieniem na sztandarze padającym od drzewca, teraz wygląda to bardzo dziwnie, jakby ów drzewiec właśnie wypalał dziurę w materiale, zdecydowanie lepiej będzie jeżeli zrobisz cień tylko trochę ciemniejszy od tego na pozostałej części sztandaru. No i oczy.... podpisuję się pod Mahoniem w ich kwestii ;)
Poza tym model bardzo fajny, cieniowanie poprawiłeś i ogólnie jest wyraźniejszy, na reszcie trochę nas słuchasz i jest lepiej :P
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Gildor, teraz sobie sam porównaj i zobacz o ile poprawiłeś jakość (starałem się tak mniej więcej skalę zachować):

ImageClick to see full-sized image
-- Mahoń

Image

Gildor

Post by Gildor »

Mam lepsze porównanie bo tak się składa,że już kiedyś malowałem tą figurkę :)
ImageClick to see full-sized image
Ciężko mi się wypowiedzieć, na pewno kontrast jest lepszy ale progress jak na rok czasu dość słaby :/
No ale nikt mnie nie goni ^^
Teraz muszę ćwiczyć cienkie kreski ciemne jak tutaj doradza Mahoń. Jeszcze byście coś proponowali? Wiadomo, wszystko można udoskonalić i taki mam cel ale coś co trzeba zrobić teraz może? :>

Dzięki za pomoc!
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

po kolei, nie wszystko naraz. jak będziesz się koncentrował na jednej rzeczy to będziesz ją doskonalił. jak się skoncentrujesz na wszystkim, to znaczy że się nie będziesz koncentrował... bo co to za koncentracja "na wszystkim :lol:
narazie delikarniejsze krawędziowanie i dołożenie rozjaśniania krawędzi CIENKIMI liniami. to bardzo podkreśla rzeźbę...

a to porównanie też mi się nasuwało, ale celowo go nie przytoczyłem, bo nie chciałem nikogo straszyć niektórymi rzeczami, które bym niepotrzebnie przypomniał :pale:
ale sam to zrobiłeś :P
-- Mahoń

Image

Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

a jak tam 2 strona sztandaru .. ??
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

podałem składniki ale nie powiedziałem co z nimi zrobić . cóż to co napisałem to jest ciekawy mix bo można nim malować bialy ale można też nurglowo zielony i w zasadzie czerwony od bidy - a wszystko polega na proporcjach i co czym cieniować - a tego zapomniałem napisać ..

zamaskuj jeszcze na kremowo/ beżowo (czy jak to sie tam zwie - jak kobieta przyjdez to ci powie fachowa nazwę :P) ten brudno szry cień przy drągu i będzie luz :)
Image
Post Reply