[PL] Galeria qc
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Galeria qc
Nuda.

-
quidamcorvus
Jeszcze dwóch, a potem rodzinne. Człowiek z czasem uczy sięSlawol wrote:Nuda.
Teraz to muszę spłodzić relację z turnieju i trzeba się będzie wziąć za dioramę z Orkami i Averlandczykami.
Pierdu, pierdu. Nabijasz sobie tylko sztucznie strony na forum kolejnymi odcinkami.
P.S. Diorama tak, tak! Oczywiście w odcinkach.
P.S. Diorama tak, tak! Oczywiście w odcinkach.
-
quidamcorvus
Pewnie, że w odcinkach. Bo tyle, se rzeczy tam wymyśliłem, że za jednym zamachem tego nie ogarnę.Slawol wrote:P.S. Diorama tak, tak! Oczywiście w odcinkach.
Nie mogę się doczekać tego spamu 
-
quidamcorvus
Na razie powoli zbieram siłySlawol wrote:Nie mogę się doczekać tego spamu![]()
Łowcy czarownic to jedna z moich ulubionych kompanii w Warheim FS. Choć Sigmaryci nie mogą wynająć Ogra, mają ograniczony dostęp do magicznych przedmiotów, jest ich mało i za wszystko płacą więcej, to mają kilka dużych plusów.
Pierwszy to dwóch duchownych, którzy przy odrobinie szczęścia w trakcie kampanii mogą mieć dostęp do modlitwy pozwalającej na przerzut Ochrony Pancerza i Ochrony Magicznej.
Drugi to dostęp do pistoletów pojedynkowych i pancerza.
Trzeci tanie Psy bojowe...
Ale ja dziś nie o tym. Być może pamiętacie, że Łowcy czarownic, to jedna z moich pierwszych kompanii, a na pewno najczęściej przewożona. Z biegiem lat modele poobijały się, a farba w kilku miejscach się starła. W związku z tym postanowiłem nieco odświeżyć figurki i naprawić uszkodzenia.
I oto znów Łowcy czarownic mogą cieszyć się zasłużoną chwałą!
Click to see full-sized image
Click to see full-sized imageA więcej zdjęć Łowców czarownic znajdziecie TUTAJ.
-
quidamcorvus
Dziś mam dla was zdjęcia dwóch ostatnich Orków, którzy pojawią się na dioramie Strażników dróg z Averlandu do Warheim FS.
Bitsy, z których złożyłem modele Orków, poza drobnymi wyjątkami, to produkty SpellCrow. Więcej na temat budowy modeli Orków znajdzie na blogu Danse Macabre.
Bitsy, z których złożyłem modele Orków, poza drobnymi wyjątkami, to produkty SpellCrow. Więcej na temat budowy modeli Orków znajdzie na blogu Danse Macabre.
Click to see full-sized image-
quidamcorvus
W ramach #24 edycji Figurkowego Karnawału Blogowego pomalowałem model nieumarłego bohatera - Krell, Lord of Undeath od Games Workshop. W Warheim FS model Krell, Lord of Undeath pojawi się w przyszłości jako Postać Dramatu dla nieumarłych kompanii.
Zapraszam także na DansE MacabrE.
Click to see full-sized imageZapraszam także na DansE MacabrE.
-
quidamcorvus
O ile malowanie Rycerzy Zakonnych idzie mi jak krew z nosa, to z dużo większą przyjemnością pomalowałem niedawno model Krell, Lord of Undeath, czy prezentowany poniżej zestaw Crystalic Rocks Basing Kit od HQResin, który zresztą niedawno zrecenzowałem.
Żywiczne odlewy od HQResin umieściłem na okrągłych podstawkach i zwaloryzowałem dodatkami od Ristuls Extraordinary Market, a dokładniej grzybami z zestawu Mushroom Basing Kit oraz robakami z zestawu Bugs Basing Kit.
Trochę obawiałem się malowania kryształów, które przecież podczas prac nad zestawem Cursed Fantasy Treasure Terrains od Ristuls Extraordinary Market wyszły mi delikatnie mówiąc średnio. Na szczęście Games Workshop udostępniło do sprzedaży jakiś czas temu farby techniczne dedykowane do malowania kryształów: Stormhost Silver oraz Soulstone Blue, Spritstone Red i Waystone Green. Efekty użycia farb możecie zobaczyć i ocenić na zdjęciach poniżej. Dla mnie to wygodne rozwiązanie, które na stałe trafi do warsztatu.
Żywiczne odlewy od HQResin umieściłem na okrągłych podstawkach i zwaloryzowałem dodatkami od Ristuls Extraordinary Market, a dokładniej grzybami z zestawu Mushroom Basing Kit oraz robakami z zestawu Bugs Basing Kit.
Trochę obawiałem się malowania kryształów, które przecież podczas prac nad zestawem Cursed Fantasy Treasure Terrains od Ristuls Extraordinary Market wyszły mi delikatnie mówiąc średnio. Na szczęście Games Workshop udostępniło do sprzedaży jakiś czas temu farby techniczne dedykowane do malowania kryształów: Stormhost Silver oraz Soulstone Blue, Spritstone Red i Waystone Green. Efekty użycia farb możecie zobaczyć i ocenić na zdjęciach poniżej. Dla mnie to wygodne rozwiązanie, które na stałe trafi do warsztatu.
Click to see full-sized imageRe: [PL] Galeria qc
Jak dla mnie efekt krysztalkow jest bardziej niz zadowalajacy!
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22