[PL] Galeria Bohuna

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Re: [PL] Galeria Bohuna

Post by Ana »

No opanowałeś aerograf jak marzenie :clap: Kolory pięknie dobrałeś, że miło się pogapić. Jak dla mnie to nowa era NMM, bo to nowa jakość i nowe podejście.
Ależ zazdroszczę Ci tak świeżego podejścia do tematu - to fantastyczne uczucie, kiedy uda się zrobić coś dla siebie nowego :dance: a zrobienie czegoś nowego w szerszym tego słowa znaczeniu to musi być prawdziwy zastrzyk energii!?

Ode mnie owacje na stojąco :clap:
-- Ańa

Image
Marta

Post by Marta »

eeee to mowicie ze to aerograf?
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

nie, całość na pewno nie. raczej tylko przygotowanie malowania. z tego co rozmawialiśmy kiedyś z Bohunem, to większość roboty idzie ręcznie. chyba że zmienił technikę.
robienie części z tych rzeczy aerografem wręcz mijałoby się z celem, bo pędzel się do tego nadaje lepiej...
poza tym miejscami widać, że było pędzlowane.
ale prawda jest taka, że niektóre efekty dałoby się sobie przygotować aerografem - tyle, że przy tak małych modelach, drobne "omsknnięcie" lub błąd i model do przeróbki albo poprawy...
i żeby nie było wątpliwości: dla mnie nie ma znaczenia czy malował to pędzlem, aerografem, patykiem, czubkiem nosa, czy ostrzem scyzoryka - wybór narzędzia należy do malarza. ja tam patrzę na efekt...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Mike

Post by Mike »

Ile czasu zajeło Ci pomalowanie takiego jednego żółciaka?
Marta

Post by Marta »

mahon wrote:nie, całość na pewno nie. raczej tylko przygotowanie malowania. z tego co rozmawialiśmy kiedyś z Bohunem, to większość roboty idzie ręcznie. chyba że zmienił technikę.
robienie części z tych rzeczy aerografem wręcz mijałoby się z celem, bo pędzel się do tego nadaje lepiej...
poza tym miejscami widać, że było pędzlowane.
ale prawda jest taka, że niektóre efekty dałoby się sobie przygotować aerografem - tyle, że przy tak małych modelach, drobne "omsknnięcie" lub błąd i model do przeróbki albo poprawy...
i żeby nie było wątpliwości: dla mnie nie ma znaczenia czy malował to pędzlem, aerografem, patykiem, czubkiem nosa, czy ostrzem scyzoryka - wybór narzędzia należy do malarza. ja tam patrzę na efekt...
też mi się wydawało, że to w większości pędzel, dlatego się zdziwiłam.A może po prostu źle zrozumiałam posta Ani.
Nie robi mi również różnicy użyta technika jeśli wiedzie do dobrego efektu, aczkolwiek dobrze czasem się dowiedzieć czegoś nowego, zawsze to jakieś poszerzenie horyzontów i zasobu technik.

Wiec 'no hard feelings' i raz jeszcze: super prace.

pzdr
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
KeraM

Post by KeraM »

Drogi Bohunie jakimi kolorami zrobiłeś NMM na BLACK TEMPLARS VENERABLE DREADNOUGHT? :)

Z góry Tnx. :wink:
....Why do we fall? So we can learn to pick ourselves up.
Bohun

Post by Bohun »

Powrót z zaświatów :)

Areografem robiłem tylko bazę i nakładałem rozjaśnienia metodą Thomasa Davida, czyli z góry tak jak normalnie pada światło robiłem 'kleksa' pistoletem. Reszta roboty to pędzel!

Niestety przy tej skali modeli areograf jest dla mnie przydatny tylko w takim przypadku. Może po prostu za kiepsko się nim posługuję 8) Sam nie wiem...

Tak czy siak dzięki za komentarze i sory, że czasem się wyłączam i trwa to trochę zanim wstawię odpowiedź! Tak już mam :roll:

Jeden marynarz to prawdopodobnie około 25 h. Nie jestem pewny bo robię przeważnie od 2-4 jednocześnie :D

Tymczasem wrzucam dwóch nowych. Oddział skończę do połowy kwietnia. Byłoby szybciej ale ciągnę kilka projektów jednocześnie!

[rimg]https://img845.imageshack.us/img845/10231/forum10.jpg[/rimg]

Uploaded with ImageShack.us

[rimg]https://img155.imageshack.us/img155/1788/forum11k.jpg[/rimg]

[rimg]https://img849.imageshack.us/img849/84722/forum12.jpg[/rimg]

Last edited by Bohun on 3 Oct 2011, o 10:15, edited 1 time in total.
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

ja je*bie... Oo
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

on ma serduszko...
Image
Gildor

Post by Gildor »

:clap:
Ale te łezki dałoby radę zrobił dużo płynniej,zwłaszcza z Twoim skillem.
Image
Post Reply