[PL] GD 2011 :)
Re: [PL] GD 2011 :)
Dzięki Sławolu.
Szukałam na ich stronie informacji, ale jakoś nie mogłam się do tego dokopać:D
Edit:
@ Kuzyn: bardziej mi chodziło o to czy np ork warbozz to jest Wh40k single czy monster, albo czy do WH single lapią się modele na kuniach czy innych dzikowilkach.
Link, który podał Sławol w miarę to wszystko wyjaśnia.
m
Szukałam na ich stronie informacji, ale jakoś nie mogłam się do tego dokopać:D
Edit:
@ Kuzyn: bardziej mi chodziło o to czy np ork warbozz to jest Wh40k single czy monster, albo czy do WH single lapią się modele na kuniach czy innych dzikowilkach.
Link, który podał Sławol w miarę to wszystko wyjaśnia.
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Ależ proszę 
A tak w ogóle to regulamin został zaktualizowany przez GW na rok 2011. Dodali też przykłady modeli, które się kwalifikują do danych kategorii.
A tak w ogóle to regulamin został zaktualizowany przez GW na rok 2011. Dodali też przykłady modeli, które się kwalifikują do danych kategorii.
Nie wiem, czy nie robi różnicy fakt, że artykuł ten dotyczy '2011 Australian & New Zealand Golden Demon'.
Wydaje mi się, że w różnych krajach mogą być drobne różnice w regulaminach, a już na pewno w podejściu sędziów.
edit:
https://games-workshop.com/gws/content/a ... eMode=true
to jest chyba bardziej ogólna rozpiska kategorii, różni się nieco od tej z poprzedniego linka Slawola.
Swoją drogą, mimo wczytywania się w regulamin i rozmowy ze Slawolem i Kornelem, nadal mam wątpliwosci... takie te reguły jak dla mnie czytelne;p
pzdr
m
Wydaje mi się, że w różnych krajach mogą być drobne różnice w regulaminach, a już na pewno w podejściu sędziów.
edit:
https://games-workshop.com/gws/content/a ... eMode=true
to jest chyba bardziej ogólna rozpiska kategorii, różni się nieco od tej z poprzedniego linka Slawola.
Swoją drogą, mimo wczytywania się w regulamin i rozmowy ze Slawolem i Kornelem, nadal mam wątpliwosci... takie te reguły jak dla mnie czytelne;p
pzdr
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
A, fakt, tam była Australia w linku, racja
Szczerze mówiąc, to nie porównywałem nigdy regulaminów z różnych krajów, zawsze zakładałem, że GW wszędzie ustala te same zasady (bo i jeszcze nie byłem na zagranicznym GD). Jedynie widziałem na przestrzeni lat, że kategorie się zmieniały nieco, dochodziły nowe lub jakieś wycinali...
A tak serio, to jak z czymś jeszcze masz problem w kwestii regulaminu, to jak masz ochotę --> podaj dany model i pomysł, pogadamy i wtedy będzie można go dokładnie sklasyfikować
Chyba...
Tyle się naklepałem w PM-kach, a tu jak widać: klęska!Marta wrote:Swoją drogą, mimo wczytywania się w regulamin i rozmowy ze Slawolem i Kornelem, nadal mam wątpliwosci... takie te reguły jak dla mnie czytelne;p
Hehe:DSlawol wrote: Tyle się naklepałem w PM-kach, a tu jak widać: klęska!A tak serio, to jak z czymś jeszcze masz problem w kwestii regulaminu, to jak masz ochotę --> podaj dany model i pomysł, wtedy będzie można go dokładnie sklasyfikować
No właśnie po rozmowie z Tobą i Kornelem wydawało mi się wszystko jasne... ale potem zobaczyłam regulamin z Australii i okolic a tam są różnice (np ten nieszczęsny orkboss do warhammca niby ma iść do Monster) i znowu mnie oblazły wątpliwości;/ Najgorsze jest to, że ja nie gram, więc guzik się znam na zasadach i fluffie:(
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Z moich obserwacji na demonwinner.free.fre wynika,że tylko Kangury mają taki dziwny regulamin. Zobacz nawet na ilość kategorii YB. Normalnie jest jedna a oni walą sześć!
Także bym się specjalnie nie przejmował tym co tam piszą, inne realia? Nie wiem, tak mi się wydaje...
Także bym się specjalnie nie przejmował tym co tam piszą, inne realia? Nie wiem, tak mi się wydaje...

To co? sa już jakieś wieksze decyzje co do deklaracji kto jedzie i czy jedziemy ekipą?
bo za jakis czas bedzie trzeba rezerwować bilety i jakis hotel no i przedewszystkim umowic sie czy jedziemy razem czy widzimy sie na miejscu 
-
Kuzyn
ja jadę, jakby była opcja to chętnie bym z kimś się zabrał. Prawdopodobnie tylko jedna kategoria, przy dobrych wiatrach dwie, w zależności od tego ile zdołam przez wolny lipiec zmalować.