[PL] GD 2011 :)

Informacje i dyskusje o imprezach związanych z malowaniem - specjalnie dla rodaków :)
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Re: [PL] GD 2011 :)

Post by Slawol »

Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Marta

Post by Marta »

Dzięki Sławolu.
Szukałam na ich stronie informacji, ale jakoś nie mogłam się do tego dokopać:D

Edit:
@ Kuzyn: bardziej mi chodziło o to czy np ork warbozz to jest Wh40k single czy monster, albo czy do WH single lapią się modele na kuniach czy innych dzikowilkach.
Link, który podał Sławol w miarę to wszystko wyjaśnia.
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Ależ proszę :)

A tak w ogóle to regulamin został zaktualizowany przez GW na rok 2011. Dodali też przykłady modeli, które się kwalifikują do danych kategorii.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Marta

Post by Marta »

Nie wiem, czy nie robi różnicy fakt, że artykuł ten dotyczy '2011 Australian & New Zealand Golden Demon'.
Wydaje mi się, że w różnych krajach mogą być drobne różnice w regulaminach, a już na pewno w podejściu sędziów.

edit:
https://games-workshop.com/gws/content/a ... eMode=true
to jest chyba bardziej ogólna rozpiska kategorii, różni się nieco od tej z poprzedniego linka Slawola.

Swoją drogą, mimo wczytywania się w regulamin i rozmowy ze Slawolem i Kornelem, nadal mam wątpliwosci... takie te reguły jak dla mnie czytelne;p

pzdr
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

A, fakt, tam była Australia w linku, racja :) Szczerze mówiąc, to nie porównywałem nigdy regulaminów z różnych krajów, zawsze zakładałem, że GW wszędzie ustala te same zasady (bo i jeszcze nie byłem na zagranicznym GD). Jedynie widziałem na przestrzeni lat, że kategorie się zmieniały nieco, dochodziły nowe lub jakieś wycinali...
Marta wrote:Swoją drogą, mimo wczytywania się w regulamin i rozmowy ze Slawolem i Kornelem, nadal mam wątpliwosci... takie te reguły jak dla mnie czytelne;p
Tyle się naklepałem w PM-kach, a tu jak widać: klęska! :lol: A tak serio, to jak z czymś jeszcze masz problem w kwestii regulaminu, to jak masz ochotę --> podaj dany model i pomysł, pogadamy i wtedy będzie można go dokładnie sklasyfikować :) Chyba...
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Marta

Post by Marta »

Slawol wrote: Tyle się naklepałem w PM-kach, a tu jak widać: klęska! :lol: A tak serio, to jak z czymś jeszcze masz problem w kwestii regulaminu, to jak masz ochotę --> podaj dany model i pomysł, wtedy będzie można go dokładnie sklasyfikować :)
Hehe:D
No właśnie po rozmowie z Tobą i Kornelem wydawało mi się wszystko jasne... ale potem zobaczyłam regulamin z Australii i okolic a tam są różnice (np ten nieszczęsny orkboss do warhammca niby ma iść do Monster) i znowu mnie oblazły wątpliwości;/ Najgorsze jest to, że ja nie gram, więc guzik się znam na zasadach i fluffie:(

m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Gildor

Post by Gildor »

Z moich obserwacji na demonwinner.free.fre wynika,że tylko Kangury mają taki dziwny regulamin. Zobacz nawet na ilość kategorii YB. Normalnie jest jedna a oni walą sześć!
Także bym się specjalnie nie przejmował tym co tam piszą, inne realia? Nie wiem, tak mi się wydaje...
Image
Camelson
Jarek Wędrowniczek

Post by Camelson »

To co? sa już jakieś wieksze decyzje co do deklaracji kto jedzie i czy jedziemy ekipą? :) bo za jakis czas bedzie trzeba rezerwować bilety i jakis hotel no i przedewszystkim umowic sie czy jedziemy razem czy widzimy sie na miejscu :)
Kuzyn

Post by Kuzyn »

ja jadę, jakby była opcja to chętnie bym z kimś się zabrał. Prawdopodobnie tylko jedna kategoria, przy dobrych wiatrach dwie, w zależności od tego ile zdołam przez wolny lipiec zmalować.
Flameon

Post by Flameon »

No ja jadę na 100% ;)
Post Reply