Pierwszy razor z fabryki wyjedzie już niebawem.
[PL] Galeria Gimiaka
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Galeria Gimiaka
@ Lemartes: Nic się nie stało. W obecnej konfiguracji chłopaki dają radę. Ja ogólnie mam koncepcję na dużo większą pakę 'chopaków', ale wpierw chcę pomalować armię na 1,5k. Zostało w sumie 'niedużo'... 2 Baale, 3 Razorbacki, 5 DC i 14 assaultów. Jak to 'pęknie', to będę mógł sobie dalej mazać, ale już bez parcia na lód. Póki co jestem bardzo zadowolony z kodeksu BA. Mało tego, postanowiłem pomalować tyle modeli aby móc co tydzień robić rewolucje w rozpiskach. Granie tyranidami (4ed) mnie trochę znudziło, najnowszy kodeks nie mogę przetrawić, więc póki co walczyć będę z lizardmenami (raptem 5k do pomalowania) i blood angelsami.
jako oddzial wygladaja czysto lecz dla mnie trochę za ciemno ale ja tam wole troche inne kolory 
no a wielokrotnie ci to mówiłem - czasem płaski kolor plus proste ale staranne krawędziowanie daje więcej niż próby blendingu bez ostrzejszych krawędzi.Gildor wrote:O ja! Nie wiedziałem,że dobrze zrobione krawędziowanie tak odpicowywuje figsa![]()
ale pewnie jeszcze nie spróbowałeś wykonać tego ćwiczenia, które ci doradziłem...
Próbowałem, tylko nie na armorze SMów. Robiłem tak na tych napoleońcach ale głównie blackliningowałemmahon wrote:no a wielokrotnie ci to mówiłem - czasem płaski kolor plus proste ale staranne krawędziowanie daje więcej niż próby blendingu bez ostrzejszych krawędzi.Gildor wrote:O ja! Nie wiedziałem,że dobrze zrobione krawędziowanie tak odpicowywuje figsa![]()
ale pewnie jeszcze nie spróbowałeś wykonać tego ćwiczenia, które ci doradziłem...

Dawno nic nie wrzucałem.
Moja ostatnia praca. Foty do bani, na żywo wygląda znacznie ciekawiej. Baza położona przy pomocy aerografu, dzięki uprzejmości Lolera, który de facto namówił mnie do zakupu tejże zabawki (ty gadzie! ;] ).
No to co, bez rozwodzenia się na temat niniejszej pracy, jest to mój pierwszy z trzech Razorbacków / Rhinosów.
Click to see full-sized image
Ps: Kurna, ależ ja lubię malować pojazdy. Do pomalowania pozostały jeszcze dwa Razory, trzy Baale i jeden Landraider. Cała masa przyjemności.
Ps2: Jeżeli macie jakieś pytania, komentarze to walcie śmiało.
No to co, bez rozwodzenia się na temat niniejszej pracy, jest to mój pierwszy z trzech Razorbacków / Rhinosów.
Click to see full-sized imagePs: Kurna, ależ ja lubię malować pojazdy. Do pomalowania pozostały jeszcze dwa Razory, trzy Baale i jeden Landraider. Cała masa przyjemności.
Ps2: Jeżeli macie jakieś pytania, komentarze to walcie śmiało.
-
Kuzyn
mnie się podoba, ma zadatki na ostatnio sławnego predzia na coolu.
Coś jeszcze będziesz przy nim robił? Bo ja bym przysiadł nad czerwienią. I mam pytanko, mianowicie jak robisz swoje firmowe metaliki? Na srebrną bazę? I czy dodasz jakieś fajowskie freehandziory na niego?
ty no ba tym razem tylko lekko przegrzane 2 fotki i kilka niedoświetlonych a poza tym gites
(nie doświetlone łatwo doświetlić w większości programów graficznych )
na pojazdy ogólnie mam alergie - był maskol w użyciu bo jakoś tak wygląda
metaliki na włazie i bolterach wyglądają jak z innej bajki ... takie czyste nowe .. co oni nagle dostali je w paczce świątecznej
(nie doświetlone łatwo doświetlić w większości programów graficznych )
na pojazdy ogólnie mam alergie - był maskol w użyciu bo jakoś tak wygląda
metaliki na włazie i bolterach wyglądają jak z innej bajki ... takie czyste nowe .. co oni nagle dostali je w paczce świątecznej
@ Captivus: Freehandów robić nie potrafię za bardzo, próbowałem coś zrobić, ale wyszło kiepsko.
Odnośnie metalików, to zapewne chodzi ci (jak wszystkim
) o to 'złoto'? Tym razem zrobiłem tak:
Chaos Black
Tin Bitz
Devlan Mud x 2
Shining Gold
Shining Gold + Mithril Silver
Mithril Silver
Po washach nakładałem kolejne warstwy przy pomocy mocno zużytego stipling brusha.
W mają mam zamiar maznąć jeszcze dwa takie. Się doczekać nie mogę kiedy będę miał pomalowaną całą armię 'aniołów'.
Odnośnie metalików, to zapewne chodzi ci (jak wszystkim
Chaos Black
Tin Bitz
Devlan Mud x 2
Shining Gold
Shining Gold + Mithril Silver
Mithril Silver
Po washach nakładałem kolejne warstwy przy pomocy mocno zużytego stipling brusha.
Poważnie? W nocy robiłem, dlatego też trochę tłumaczy to niedoświetlenie.Maru wrote:ty no ba tym razem tylko lekko przegrzane 2 fotki i kilka niedoświetlonych a poza tym gites
(nie doświetlone łatwo doświetlić w większości programów graficznych
Bez maskolu by się nie obeszło. Kilka rzeczy muszę jeszcze podpicować, ale ogólny zarys pojazdu jest w miarę w porządku.na pojazdy ogólnie mam alergie - był maskol w użyciu bo jakoś tak wygląda
W mają mam zamiar maznąć jeszcze dwa takie. Się doczekać nie mogę kiedy będę miał pomalowaną całą armię 'aniołów'.
-
Nameless
- The Better Choice

a potrafisz tak pomalowac czolg w innej kolorystyce? ze ci czerwone maszyny wychodza, to ja juz wiem 
tu mnie razi bialy symbol z boku. rozsiewa taki blask jak szpital w lesnej gorze.
tu mnie razi bialy symbol z boku. rozsiewa taki blask jak szpital w lesnej gorze.
kolejny udany model czołgu - czerwienia na takich dużych powierzchniach masz opanowane do perfekcji 
zwykłych marines`ów też planujesz tak "ubrudzić" jak czołg?
biały znaczek mi nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie. fajnie przykuwa oko
zwykłych marines`ów też planujesz tak "ubrudzić" jak czołg?
biały znaczek mi nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie. fajnie przykuwa oko
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22