mysle ze to zalezy co ma ten stol przedstawiac i w jakiej knwencji ma byc zrobiony. Fantasy czy SF... czy droga ziemna, czy betonowa... pomyslow i rozwiazan jest wiele Demi
[Pl] Zardzewialy Eljot
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Eljot
[Pl] Zardzewialy Eljot
Wy to macie parę do tych makiet... Kolejna udana produkcja i - tak jak poprzednicy zauwazyli - bardziej zroznicowana
Mi tam sie podoba, jak sam kiedy robilem cos malutkiego, to sie namachalem, wiec przy makiecie tych rozmiarow wysilek jest o wiele wiekszy! Duze uznanie z mojej strony 
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

RE: [Pl] Zardzewialy Eljot
@Eljot: moze i wiele ale ja w robieniu drog doswiadczenia mam mniej niz nasi polscy drogowcy... 
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

RE: [Pl] Zardzewialy Eljot
a moze masz ten numer gdzies w domowym zaciszu? moze gdzies obok skanera? 
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

-
Eljot
Re: [Pl] Zardzewialy Eljot
Wy to znaczy kto?Slawol wrote:Wy to macie parę do tych makiet... Kolejna udana produkcja i - tak jak poprzednicy zauwazyli - bardziej zroznicowana![]()
... a co do zroznicowania to po to zamieszczam zdjecia by uslyszec przede wszystkim czego brakuje, co zmienic i co jest zle...
@Demi a ja mam artykul z WD jeszcze sprzed 2000 roku z cyklu jak zrobic sobie fajny stol do Epica za "malo" funtow
A co do twojego stolu to jakis chyba marudny jestes. Napisz jak chcesz cos wiecej o tym stole to moze uda mi sie cos doradzic konkretnego
a tu linki gdyby ktos chcial zobaczyc wiecej szczegolow powyzszych makiet
krasnoludzka "wystawka"
https://www.jotte.com.pl/warforgephotos/ ... ?album=108
zestaw makiet do wh40k
https://www.jotte.com.pl/warforgephotos/ ... ?album=106
[Pl] Zardzewialy Eljot
No Ty i Vazhyl, nie?Eljot wrote:Wy to znaczy kto?
Pewnie, dawaj fotki do oceny, ale dla mnie makieta przed wszystkim powinna byc konsekwenthna - mam tu na mysli nie tylko spojnosc kolorystyczna, ale takze uksztaltowane terenu i jak gdyby sposob umieszczenia "realizmu", czyli wszystkiego: roslinnosci, zlomu, budynkow, czegokolwiek... No i oczywiscie odpowiednie potraktowanie "pogodowe" i czasowe materialow, ktore w rzeczywistosic reaguja roznie, ze wzgledu na swoja specyfike.
Moze to i banaly, ale latwo wylapac zimowa makiete, na ktorej zieleni sie ostry zywoplot albo pustynne tereny Afryki, po ktorych biegaja zajace
Dlatego po wysypie ostro zniszczonych i zardzewialych makiet ta krasnoludzka jest mila dla oka odskocznia
O, to chyba chcialem powiedziec
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

Re: [Pl] Zardzewialy Eljot
wiec konkretnie chcialbym zobaczyc skan w/w artuklu u siebie na skrzynce pocztowej a poza tym linki do zdjec z fajnymi epic'owymi stolamiEljot wrote: @Demi a ja mam artykul z WD jeszcze sprzed 2000 roku z cyklu jak zrobic sobie fajny stol do Epica za "malo" funtow![]()
A co do twojego stolu to jakis chyba marudny jestes. Napisz jak chcesz cos wiecej o tym stole to moze uda mi sie cos doradzic konkretnego