[PL] 1 2 3... proba pedzla

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla

Post by Maru »

a wyślij mi rawa na mejla .... (obojętne którego )
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Marta

Post by Marta »

Maru wrote:a wyślij mi rawa na mejla .... (obojętne którego )
nie ma sensu,
obrabiajac nastepne fotki znalazlam mega babole i teraz musze dojsc do tego czy to kwestia zmienionych ustawien w aparacie, czy cos innego.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

wszystko było zielone dlatego pytałem o rawa

BTW jaki ty masz Firmware w tym aparacie - numer
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Marta

Post by Marta »

Ah ah ah:( stara karta graficzna ugotowana na amen, pokazuje mi jakies nieistniejace rzeczy (stad wtopa z ostatnimi fotami), wiec nawet nie moge pokazac nic nowego :banghead: :banghead:
Ale za to moge sie pochwalic co sobie ostatnio kupilam i czym bede Was katowac w najblizszym czasie:D
No wiec tak:

Z Hussara, dzieki uprzejmosci Slawola i Namelessa (thc chlopaki :girly: :girly: ) przywiozlam:
1. Hell baby - kolejny suodziak ze stajni Maow. Jest maciupci ale boski!
ImageClick to see full-sized image

2. Shark boy - tez Maow, do kolekcji do szufelkowego cuthulu, Waltera i spolki:

3. Succube - kolejna rzezba z firmy JMD w mojej kolekcji (mam juz Antosia i pana osmiornice), tym razem pani o niepokojacych szczegolach anatomicznych;p:

4. Menhom - puzzle Andrei:

5. Volgor - tez od Andrei, tym razem dostalam pana razem ze statuetka:

Randomowa wygrana w konkursie Smart Maxa dala mi 100 ojro, a co za tym idzie 3 'minisy':
6. Reichdoktor HANS SCHÄFER - 150mm - niezly kawal zywicy, serio serio i do tego puzzle:

7. CORNELIUS FAUCHELEVENT - puzzle:

8. JEREMIAH CROW - bardzo drobne puzzle:

Ze stajni Red Box Game kupilam sobie na Wampowy konkurs (ale pewnie sie nie wyrobie) trzy odlschoolowe malenstwa:
9. Myrianna of Aelfheim - pure forgoten realms:P

10. Svjanostroir the Seeker:

11. Astrid of the Stones:

Last but not least:
12. Pocyc autorstwa Roberto Chaudona - milosc od pierwszego spojrzenia (chociaz ryja to mu chyba tez zakleje jak jarhead) - The Grinder!!
Uszu zmieniac mu nie bede na szpiczaste (chociaz az sie o to chlopak prosi) ale ustalilam z autorem, ze dokonam paru innych zmian, zeby nadac mu indywidualnego charakteru i uczynic go jeszcze wiekszym badassem:D

No i to chyba wszystko z zakupow;p
Przynajmniej nie pamietam nic wiecej....

AAa!! Kupilam sobie w koncu szklana szafke z Ikei:D Ale przytloczona dramatosem pt: 'nie ma juz tych czarnych talerzy do kompletu a musze dokupic koniecznie i czy oberzynowe beda sie ladnie z czarnymi komponowac????' zapomnialam o oswietleniu;/
Wie ktos ktore z tych Ikeowych pasuje do tej gablotki?? Albo czy mozna kupic gdzies na ebayu takie ustrojstwo???
(btw nie mowcie mi ze oberzynowe nie pasuja bo sie podlamie;p musza pasowac!!:D)

pzdr

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Marta wrote:Z Hussara, dzieki uprzejmosci Slawola i Namelessa (thc chlopaki :girly: :girly: )
Ależ proszę! CMON się sprawił z szybką przesyłką, to i mogłem Ci przywieźć do Warszawy diabełka i rekina :)
Marta wrote:1. Hell baby - kolejny suodziak ze stajni Maow. Jest maciupci ale boski!
Tak, diabełek jest kozak, niedługo się swoim będę zajmował :) Nie będę tutaj go opisywał, bo to Twój temat :P

Rekina też miałem okazję oczywiście oglądać i powiem, że te duperelki od nich są wykonane naprawdę świetnie! Małe, ale szczegółowe i przede wszystkim bardzo CZYSTE odlewy. Nie pamiętam dokładnie rekina, ale chyba żadnych paprochów tam nie miał. A przy tej skali ma to duże znaczenie :) Ułatwi to Ci na pewno malowanie i oszczędzi nerwów. Zresztą mam nadzieję, że zrobisz fotki jeszcze raz już gotowemu wyrobowi niedługo :)
Marta wrote:3. Succube - kolejna rzezba z firmy JMD w mojej kolekcji (mam juz Antosia i pana osmiornice), tym razem pani o niepokojacych szczegolach anatomicznych;p
Tak, podczas afterparty po Hussarze mogliśmy podziwiać detale anatomiczne, to prawda! :mrgreen: Ale to chyba dobrze, że taka dokładna rzeźba, nie? No co? Model jak model ;)
Marta wrote:4. Menhom - puzzle Andrei:
Tutaj nie zazdroszczę składania tego modelu, widziałem, z ilu części się składa. Faktycznie masz co robić przy nim. Mam nadzieję, że elementy będą spasowane dokładnie.
Marta wrote:5. Volgor - tez od Andrei, tym razem dostalam pana razem ze statuetka:
A tego zwierzaka to kiedyś chciałem sobie też sprawić, ale potem mi przeszło. Ciekaw jestem, co z nim zrobisz. Tak, wiem, że pomalujesz, ale chodzi mi o efekt końcowy :)
Marta wrote:Randomowa wygrana w konkursie Smart Maxa dala mi 100 ojro, a co za tym idzie 3 'minisy':
No, tutaj już Ci gratulowałem, szczęściaro! :clap:
Marta wrote:6. Reichdoktor HANS SCHÄFER - 150mm - niezly kawal zywicy, serio serio i do tego puzzle:
Tak, tak, ja też go chcę! Już, teraz, natentychmiast!
Marta wrote:7. CORNELIUS FAUCHELEVENT - puzzle:
"Liga Niezwykłych Dżentelmenów" ;)
Marta wrote:8. JEREMIAH CROW - bardzo drobne puzzle:
Ten też jest super! Podoba mi się ta maska, którą nosi.
Marta wrote:Ze stajni Red Box Game kupilam sobie na Wampowy konkurs (ale pewnie sie nie wyrobie) trzy odlschoolowe malenstwa:

9. Myrianna of Aelfheim - pure forgoten realms:P
Ten model mi się mniej trochę podoba, ale jest ciekawy i proporcjonalny nawet...
Marta wrote:10. Svjanostroir the Seeker:
... za to ten ma dużo miejsca na freehandowe popisy :)
Marta wrote:11. Astrid of the Stones:
Etain, Etain! Ach, jak patrzę na ten model, to tylko takie malowanie widzę... A to z fotki też fatnastyczne - brązy, jesień, uwielbiam :)
Marta wrote:12. Pocyc autorstwa Roberto Chaudona:

Rewelacyjne to popiersie jest. Taki rasowy dzikus.

A tak w ogóle to podoba mi się ten cały rzut - każdy model, mniej lub bardziej, ale nie ma tutaj żadnego modelu, który bym wyrzucił z tego zestawienia ;)

A meblowe przeboje zostawię Tobie, mogę jedynie kibicować :mrgreen:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Marta

Post by Marta »

Porobilam juz fotki wiekszosci figsow i puzzli, moze uda mi sie znalezc czas zeby napisac kilka recenzji;]. W przyszlym tygodniu powinna przyjsc nowa karta (tym razem z dwoma byczymi wiatrakami i 3 letnia gwarancja;p), wiec powinnam zaczac przygotowywac fotki do publikacji.
No i moze w koncu uda mi sie zrobic fote Antosiowi do galerii:P
Slawol wrote:Tak, podczas afterparty po Hussarze mogliśmy podziwiać detale anatomiczne, to prawda! :mrgreen: Ale to chyba dobrze, że taka dokładna rzeźba, nie? No co? Model jak model ;)
No co jak co, ale tego elementu wcale bym sie na figsie nie spodziewala... I nadal uwazam go za calkowicie zbedny... No ale w koncu to francuz rzezbil;p a oni sa inni i jedza zaby! ;)
Slawol wrote:Etain, Etain! Ach, jak patrzę na ten model, to tylko takie malowanie widzę... A to z fotki też fatnastyczne - brązy, jesień, uwielbiam :)
Tak tez ja chyba bede robic, w wilczych szarosciach. Chociaz pewnie mi przez to wyjdzie znowu za malo blaskomiotna;p

No i ofc postaram sie skladac raporty z postepu prac na biezaco.

Np figsy z RBG juz opilowane, wypolerowane i umyte. Jutro pierwsza warstwa surfacera i ewentualna polerka raz jeszcze jak bedzie trzeba. I malowanko:D Zaczne chyba od tego pana z duza iloscia spolglosek w imieniu, tylko musze jakies wzory na freehandy wymyslec.

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

na tego pocycka od Chaudona tez choruje
Image
Marta

Post by Marta »

Nameless wrote:na tego pocycka od Chaudona tez choruje
35,5 funa (plus przesylka z UK)
albo
42 ojro (plus przesylka z zabowa - jakies 15 ojro)
i pocyc jest Twoj:D

Moj idzie do mnie z UK, wiec nawet jak wysla go dopiero w poniedzialek (zamawialam w pt wiczorem) to powinien dojsc na srode, czwartek, wiec w okolicy weekendu powinnam wrzucic jakies fotki pogladowe tego pana.
A jaram sie na niego jak szczerbaty na suchary po rocznej glodowce:D:D

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

wiem, dlatego choruje...
Image
Marta

Post by Marta »

To nie jest chyba jakas wstrzasajaco wygorowana cena jak za taki kawal zywicy?

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Post Reply