Koniecznie daj sobie spokój z tymi świecącymi oczami! Nie wychodzi ci to a model wygląda dzięki temu jakby mu było niedobrze i chciał zwymiotować. Nie rozumiem czemu tak uparcie próbujesz wszystkim modelom takie coś wymalować. To raz.
A dwa ,że faktycznie te łuski wyglądają jakbyś robił drybrush szczoteczką do zębów. Usiądź nad tym modelem, weź dwa głębokie wdechy, przemóż się i pomaluj każdą łuskę z osobna na szaro pozostawiając ciemniejszy kolor w zagłębieniach, potem okrawędziuj je i efekt będzie tysiąc razy lepszy.
Chciałbym bardzo teraz dla równowagi pochwalić cię za coś ale ten model jest tak wypaćkany i nieczytelny ,że ciężko cokolwiek wymyślić pozytywnego na jego temat. Nie rozumiem czemu wszyscy udzielają ci tak wielu rad a ty cały czas popełniasz te same błędy i zdajesz się nawet nie próbować zrobić czegoś lepiej tylko idziesz w zaparte i dalej tak strasznie uciapujesz te modele. Na tych komandosach już wydawało się ,że powoli zaczynasz rozumieć co ci wszyscy od ponad roku piszą a tu znowu postanowiłeś olać wszystkich rady i wymiksować wszystkie techniki o których kiedykolwiek słyszałeś i wylać na model wielkim kubłem farby. Przepraszam ,że tak bardzo krytycznie piszę ale jak zobaczyłem ,że po ponad roku mogę spokojnie skopiować jakąś moją starą wypowiedź na temat tego żebyś spróbował olać techniki których nie rozumiesz i po prostu postarał się pomalować model czysto, i pojąłem ,że wszelkie rady w tym temacie to czysto syzyfowa praca to mi się przykro zrobiło ,że wszystko co piszę idzie jak krew w piasek.
Niniejszym bojkotuję twój temat i nic w nim nie napiszę dopóki nie zobaczę w nim jakiegoś czysto pomalowanego modelu
Ps. Nie chcę ci dokuczyć tym postem ale wreszcie zwrócić ci uwagę na to ,że olewasz wszelkie rady jakie się tobie udziela, tak więc bierz się do roboty i nie załamuj moją wypowiedzią
Pozdrawiam.