[PL] Galeria Bohuna
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Karpiu
Re: [PL] Galeria Bohuna
No bohun wyglada calkiem calkiemczekam na koncowe foty.
Wlasnie taki powinien byc nurgle w realnym swiecie 
Dzięki za opinie
Niestety nie dam rady się dzisiaj pojawić na spotkaniu

Niestety nie dam rady się dzisiaj pojawić na spotkaniu
Haha, dzięki, ale paznokci akurat jeszcze nie malowałem, po prostu zachlapały się farbą w trakcie malowania skóryolekkkkk wrote:Fajnie wygladaja te koncowe biale rozjasnienia na fioletowych przegniciach.
Cos zielonego by mu sie przydalo (na szmatce, albo jakies zielone washe na broni).
No i mega paznockie :]
No wiesz jak to jest, specjalizacje ciąglę się zawężająNameless wrote:no, ujdzie.Slawol wrote:Ujdzie.
Nameless, a Ty jak myślisz?
@Bohun - do tej pory malowales tylko przod figurki. od teraz malujesz tylko pol przodu?
mistrz!
juz wygląda kozacko a koncowy efekt pewnie powali!
respekt!
Heh, w takim razie bardzo fajnie sie zachlapalyBohun wrote: Haha, dzięki, ale paznokci akurat jeszcze nie malowałem, po prostu zachlapały się farbą w trakcie malowania skóry![]()
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
Robisz swietne przejscia tonalne i w ogole z farba to potrafisz nieziemskie rzeczy wyczyniac.
Ale co do nurgle'a to jest on zbyt czysty. W tym momencie jest rozjasniony tak ze az luna od niego bije,
jak od wypucowanego niemowlaka. Szczerze mowiac to nie czuje sie od niego tej zgnilizny. Owszem, wyglada
mega efektownie, ale malo obrzydliwie. Szczerze mowiac nie bardzo wiem co przy takim stylu malowania Ci doradzic, chyba jakas cieknaca rope/krew z ran i babli? Moze przyciemnil bym tez skore na brzegach wyszarpanych ran, bo taka martwiejaca skora robi sie sino-czarna, troche fioletowa, troche z zielonym odcieniem, wcale nie traci koloru i jest biala.
Takze troche ropy i sluzu i bedzie git
Ale co do nurgle'a to jest on zbyt czysty. W tym momencie jest rozjasniony tak ze az luna od niego bije,
jak od wypucowanego niemowlaka. Szczerze mowiac to nie czuje sie od niego tej zgnilizny. Owszem, wyglada
mega efektownie, ale malo obrzydliwie. Szczerze mowiac nie bardzo wiem co przy takim stylu malowania Ci doradzic, chyba jakas cieknaca rope/krew z ran i babli? Moze przyciemnil bym tez skore na brzegach wyszarpanych ran, bo taka martwiejaca skora robi sie sino-czarna, troche fioletowa, troche z zielonym odcieniem, wcale nie traci koloru i jest biala.
*** de gustibus non est disputandum ***
zawsze jak widze w tym temacie up mam mieszane uczucia ... z jednej strony wiem ,ze praca bedzie gniotla jajca z drugiej strony od razu odechciewa mi sie malowac
ja tak nie umic panie profesorze
puki co praca super no i w koncu cos innego niz zielony ...

haha, dziękiszczurek_ wrote:zawsze jak widze w tym temacie up mam mieszane uczucia ... z jednej strony wiem ,ze praca bedzie gniotla jajca z drugiej strony od razu odechciewa mi sie malowacja tak nie umic panie profesorze
![]()
Dzięki za słowa krytykiMarek wrote:Robisz swietne przejscia tonalne i w ogole z farba to potrafisz nieziemskie rzeczy wyczyniac.
Hmmm, wcale nie jest taki przesadnie jasny, może masz za bardzo rozjaśniony monitor? Oczywiście nie jest to jeszcze efekt finalny, a kontrast między płaszczyznami "zdrowej" skóry a ranami jest imo konieczny, inaczej całość stanie się nieczytelna. Co brzegów ran to nie masz racji. Owszem skóra przybiera tam różne odcienie od ciemnego fioletu po taki truskawkowy, ale same krawędzie są bardzo jasne w odcieniach od niebieskawo zimnych po różowo-żółtawe i znacznie cieplejsze. Chociaż brzegi bywają bardzo jasne to jednak pozostaje w nich dużo koloru. A co do ropy i wnętrza ran, pamiętaj, że to ciągle wip i nie są one jeszcze zrobione
Jeszcze raz wszystkim dziękuję!
Zawsze do uslug 
Czekamy na dalsze zdjecia!
Czekamy na dalsze zdjecia!
*** de gustibus non est disputandum ***
Ładniusi, chociaż ginie mi jego gęba w tym cielsku... o ile można nazwać to gębą 
Rozumiem, że jeszcze nie malowana do końca, bo to WIP.
A tak swoją drogą to gratuluje nominacji do "Best painted mini" na CMONie za Avatara
.
Rozumiem, że jeszcze nie malowana do końca, bo to WIP.
A tak swoją drogą to gratuluje nominacji do "Best painted mini" na CMONie za Avatara
-
Theotril
Co tu pisać- praca zapowiada się rewelacyjnie. Tak jak lubie "realistycznie"