[PL] Galeria Bohuna

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Karpiu

Re: [PL] Galeria Bohuna

Post by Karpiu »

No bohun wyglada calkiem calkiemczekam na koncowe foty. :) Wlasnie taki powinien byc nurgle w realnym swiecie :)
Bohun

Post by Bohun »

Dzięki za opinie :D

Niestety nie dam rady się dzisiaj pojawić na spotkaniu :(
olekkkkk wrote:Fajnie wygladaja te koncowe biale rozjasnienia na fioletowych przegniciach.
Cos zielonego by mu sie przydalo (na szmatce, albo jakies zielone washe na broni).
No i mega paznockie :]
Haha, dzięki, ale paznokci akurat jeszcze nie malowałem, po prostu zachlapały się farbą w trakcie malowania skóry :wink:
Nameless wrote:
Slawol wrote:Ujdzie.

Nameless, a Ty jak myślisz?
no, ujdzie.

@Bohun - do tej pory malowales tylko przod figurki. od teraz malujesz tylko pol przodu? ;)
No wiesz jak to jest, specjalizacje ciąglę się zawężają 8)
Camelson
Jarek Wędrowniczek

Post by Camelson »

mistrz! :D juz wygląda kozacko a koncowy efekt pewnie powali! :D respekt!
olekkkkk

Post by olekkkkk »

Bohun wrote: Haha, dzięki, ale paznokci akurat jeszcze nie malowałem, po prostu zachlapały się farbą w trakcie malowania skóry :wink:
Heh, w takim razie bardzo fajnie sie zachlapaly 8)
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
Marek

Post by Marek »

Robisz swietne przejscia tonalne i w ogole z farba to potrafisz nieziemskie rzeczy wyczyniac.
Ale co do nurgle'a to jest on zbyt czysty. W tym momencie jest rozjasniony tak ze az luna od niego bije,
jak od wypucowanego niemowlaka. Szczerze mowiac to nie czuje sie od niego tej zgnilizny. Owszem, wyglada
mega efektownie, ale malo obrzydliwie. Szczerze mowiac nie bardzo wiem co przy takim stylu malowania Ci doradzic, chyba jakas cieknaca rope/krew z ran i babli? Moze przyciemnil bym tez skore na brzegach wyszarpanych ran, bo taka martwiejaca skora robi sie sino-czarna, troche fioletowa, troche z zielonym odcieniem, wcale nie traci koloru i jest biala.
Takze troche ropy i sluzu i bedzie git :)
*** de gustibus non est disputandum ***
szczurek_

Post by szczurek_ »

zawsze jak widze w tym temacie up mam mieszane uczucia ... z jednej strony wiem ,ze praca bedzie gniotla jajca z drugiej strony od razu odechciewa mi sie malowac :lol: ja tak nie umic panie profesorze :wink:

puki co praca super no i w koncu cos innego niz zielony ...
Image
Bohun

Post by Bohun »

szczurek_ wrote:zawsze jak widze w tym temacie up mam mieszane uczucia ... z jednej strony wiem ,ze praca bedzie gniotla jajca z drugiej strony od razu odechciewa mi sie malowac :lol: ja tak nie umic panie profesorze :wink:

puki co praca super no i w koncu cos innego niz zielony ...
haha, dzięki :D
Marek wrote:Robisz swietne przejscia tonalne i w ogole z farba to potrafisz nieziemskie rzeczy wyczyniac.
Ale co do nurgle'a to jest on zbyt czysty. W tym momencie jest rozjasniony tak ze az luna od niego bije,
jak od wypucowanego niemowlaka. Szczerze mowiac to nie czuje sie od niego tej zgnilizny. Owszem, wyglada
mega efektownie, ale malo obrzydliwie. Szczerze mowiac nie bardzo wiem co przy takim stylu malowania Ci doradzic, chyba jakas cieknaca rope/krew z ran i babli? Moze przyciemnil bym tez skore na brzegach wyszarpanych ran, bo taka martwiejaca skora robi sie sino-czarna, troche fioletowa, troche z zielonym odcieniem, wcale nie traci koloru i jest biala.
Takze troche ropy i sluzu i bedzie git :)
Dzięki za słowa krytyki :wink:

Hmmm, wcale nie jest taki przesadnie jasny, może masz za bardzo rozjaśniony monitor? Oczywiście nie jest to jeszcze efekt finalny, a kontrast między płaszczyznami "zdrowej" skóry a ranami jest imo konieczny, inaczej całość stanie się nieczytelna. Co brzegów ran to nie masz racji. Owszem skóra przybiera tam różne odcienie od ciemnego fioletu po taki truskawkowy, ale same krawędzie są bardzo jasne w odcieniach od niebieskawo zimnych po różowo-żółtawe i znacznie cieplejsze. Chociaż brzegi bywają bardzo jasne to jednak pozostaje w nich dużo koloru. A co do ropy i wnętrza ran, pamiętaj, że to ciągle wip i nie są one jeszcze zrobione :)

Jeszcze raz wszystkim dziękuję! :D
Marek

Post by Marek »

Zawsze do uslug :)
Czekamy na dalsze zdjecia!
*** de gustibus non est disputandum ***
mr_Denial

Post by mr_Denial »

Ładniusi, chociaż ginie mi jego gęba w tym cielsku... o ile można nazwać to gębą ;)
Rozumiem, że jeszcze nie malowana do końca, bo to WIP.

A tak swoją drogą to gratuluje nominacji do "Best painted mini" na CMONie za Avatara :clap: .
Theotril

Post by Theotril »

Co tu pisać- praca zapowiada się rewelacyjnie. Tak jak lubie "realistycznie"
Post Reply