[PL] Galeria Gildora
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Galeria Gildora
Dawno nic nie wrzucałem.
Ćwiczę te krawędziowanie, na razie idzie tak:
Click to see full-sized image
Ten armor taki zniewieściały i mało kontrastowy bo nie wiem do końca jak ma być malowany, chyba powinienem mocniejszym kolorem go pocisnąć, nie?
Proszę nie sugerować się podstawkami bo to wersja wstępna.
Dziękuję.

Ćwiczę te krawędziowanie, na razie idzie tak:
Click to see full-sized imageTen armor taki zniewieściały i mało kontrastowy bo nie wiem do końca jak ma być malowany, chyba powinienem mocniejszym kolorem go pocisnąć, nie?
Proszę nie sugerować się podstawkami bo to wersja wstępna.
Dziękuję.

siemka
no krawędzie scieniały
to bobrze bo wcześniej to były krawężniki
tera tak - bierzesz jeszcze jaśniejszy kolor i tam gdzie wypukłe kanty jedziesz jeszcze jaśniejszym kolorem co by podkreślić ostrość tych krawędzi
no i karabiny - linje na szaro a potem na kantach do białego
no krawędzie scieniały
tera tak - bierzesz jeszcze jaśniejszy kolor i tam gdzie wypukłe kanty jedziesz jeszcze jaśniejszym kolorem co by podkreślić ostrość tych krawędzi
no i karabiny - linje na szaro a potem na kantach do białego
krawędzie świetnie! nareszcie te modele robią się czytelne - i mimo, że czarne to nie są nudne.
widać co się dzieje na modelach
a teraz kolejna warstwa rozjaśnień na krawędziach!
PS - w galerii masz dwa nowe ludki
widać co się dzieje na modelach
a teraz kolejna warstwa rozjaśnień na krawędziach!
PS - w galerii masz dwa nowe ludki
Teraz to armor muszę przemalować na zielono
Ale krawędzie zrobię dużo mocniejsze
Podoba mi się takie malowanie nawet. Żałuję,że wcześniej tego nie dostrzegłem pomimo Waszych wołań
Idę ćwiczyć, patrząc na to co EM robi z figsmi głównie krawędziując to aż się zachciewa malować
Dzięki raz jeszcze :WOW:
PS. nie zauważyłem nawet tych fotek
Dzięki za zrobienie i przypomnienie 
Ale krawędzie zrobię dużo mocniejsze
Idę ćwiczyć, patrząc na to co EM robi z figsmi głównie krawędziując to aż się zachciewa malować
Dzięki raz jeszcze :WOW:
PS. nie zauważyłem nawet tych fotek

Wyglądają bardzo dobrze! Fajny pancerz i bardzo udane spodnie. Szczególnie mi się podoba ten z niebieskimi goglami.
Cześć, fajnie widzieć u Ciebie taki postęp! Fajnie, że i Tobie się tak bardziej podoba 
Chłopaki napisali już co trzeba, ja się tylko mogę podpisać pod tym i życzyć Ci powodzenia!
Chłopaki napisali już co trzeba, ja się tylko mogę podpisać pod tym i życzyć Ci powodzenia!
Dziękuję jeszcze raz 
Skończyłem moją armię. Angmar z LOTRa na małe formaty punktowe. Z biegiem czasu będę dokupywał i domalowywał tych ziomków.
Strasznie małe i słaba fotka ale robiłem kilka i wszystkie tak wychodziły :C Muszę poskillować robienie fotek jeszcze, może kiedyś uda mi się wrzucić lepszą jak pójdę do kumpla. Hop:
Tutaj są 3 szeregi, drugi jest dość mało widoczny. Planuję zrobić jeszcze czwarty, z łuczników oraz jakieś wsparcie w postaci goblinów z morii i obowiązkowo nazgul na latającej bestii (ten nowy, jedna z lepszych lotorwych figurek jak dla mnie).
Miłego dnia =]
PS. wygrałem aukcje dzisiaj i jako wsparcie dla orków dojdzie jeszcze około 100 goblinów i trochę monsterów:
nie mogę się doczekać aż się nimi zajmę
Skończyłem moją armię. Angmar z LOTRa na małe formaty punktowe. Z biegiem czasu będę dokupywał i domalowywał tych ziomków.
Strasznie małe i słaba fotka ale robiłem kilka i wszystkie tak wychodziły :C Muszę poskillować robienie fotek jeszcze, może kiedyś uda mi się wrzucić lepszą jak pójdę do kumpla. Hop:
Click to see full-sized imageTutaj są 3 szeregi, drugi jest dość mało widoczny. Planuję zrobić jeszcze czwarty, z łuczników oraz jakieś wsparcie w postaci goblinów z morii i obowiązkowo nazgul na latającej bestii (ten nowy, jedna z lepszych lotorwych figurek jak dla mnie).
Miłego dnia =]
PS. wygrałem aukcje dzisiaj i jako wsparcie dla orków dojdzie jeszcze około 100 goblinów i trochę monsterów:
nie mogę się doczekać aż się nimi zajmę

Nooo, widzę, że się epoka zmieniła! Mamy już "późnego Gildora", bo modele są pomalowane o wiele lepiej już
Baaardzo fajnie Ci wyszła skóra i spodnie. Powodzenia przy dalszych pracach, widzę, że masz co robić!
Myślę, że to pierwsze zdjęcie pokazuje, iż skoro są to figurki na stół - to powinny być bardziej wybijające się z takiej właśnie odległości. Ja bym poświęcił jeszcze 2-3godzinki aby nałożyć jeszcze 2-3 warstwy rozjaśnień na nie.
"nie mogę się doczekać aż się nimi zajmę"
przy takiej ilości zazwyczaj mam odwrotne uczucie
"nie mogę się doczekać aż się nimi zajmę"
przy takiej ilości zazwyczaj mam odwrotne uczucie
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22