[PL] Nora Sławola [17.03.17 - Cornelius]
					Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
	Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Nora Sławola [21.05.13 - FW DA Dreadnoughts]
Równie fajny jak poprzednie. Bardzo podoba mi się takie malowanie w Twoim wykonaniu  

- 
				quidamcorvus
- 
				Nameless
- The Better Choice 
Re: [PL] Nora Sławola [24.02.13 - FW DA Dreadnoughts]
albo ja slepy jestem, albo ty zapomniales chaplaina pokazac?Slawol wrote:Do tego nowe zdjęcia skrzydlatego Chaplaina
a dready 'twoje'
 choc chyba wiecej sie na nich dzieje i podobaja mi sie bardziej niz poprzednie
 choc chyba wiecej sie na nich dzieje i podobaja mi sie bardziej niz poprzednieRe: [PL] Nora Sławola [24.02.13 - FW DA Dreadnoughts]
Dziękuję Wam za komentarze 

Chaplain to ten z czaszką i skrzydłami na sarkofagu, z tą mechaniczną łapąNameless wrote:albo ja slepy jestem, albo ty zapomniales chaplaina pokazac?Slawol wrote:Do tego nowe zdjęcia skrzydlatego Chaplaina

Re: [PL] Nora Sławola [21.05.13 - FW DA Dreadnoughts]
Ładne, brudne malowanie. Ja bym tak nie potrafił  Nie wiem tylko czy dredy trochę nie za bardzo "zaniedbane" - wyglądają przez to trochę nurglowo.
 Nie wiem tylko czy dredy trochę nie za bardzo "zaniedbane" - wyglądają przez to trochę nurglowo.
Co do podstawki - jakoś nigdy do marinsów nie pasowała mi trawa...

Nie wiem tylko czy dredy trochę nie za bardzo "zaniedbane" - wyglądają przez to trochę nurglowo.
 Nie wiem tylko czy dredy trochę nie za bardzo "zaniedbane" - wyglądają przez to trochę nurglowo.Co do podstawki - jakoś nigdy do marinsów nie pasowała mi trawa...
- 
				Nameless
- The Better Choice 
za moich czasow chaplaini nie chodzili w trumnachSlawol wrote:Chaplain to ten z czaszką i skrzydłami na sarkofagu, z tą mechaniczną łapą

Wtedy jeszcze żyli i chodzili na własnych nogach, zanim ich wsadzono do DreadnboughtówNameless wrote:za moich czasow chaplaini nie chodzili w trumnachSlawol wrote:Chaplain to ten z czaszką i skrzydłami na sarkofagu, z tą mechaniczną łapą

@JerzyK - dzięki za opinię

Malowanie, jak i podstawki na wyraźne życzenie. Mi akurat trawsko by pasowało, ale nie takie proste, posypane tylko ot tak

Re: [PL] Nora Sławola [14.06.13 - The Wanderers]
Mała akutalizacja, właściwie to zapowiedź czegoś większego.
Obecnie robię zlecenie - malowanie na okładkę pudełka do nowej gry planszowej The Wanderers, której pomysłodawcą jest człowiek z Gorzowa - Paweł Szatkowski Gra powstaje już kilka lat, planszę-beta miałem okazję i przyjemność widzieć, posłuchać o zasadach-beta także.
 Gra powstaje już kilka lat, planszę-beta miałem okazję i przyjemność widzieć, posłuchać o zasadach-beta także. 
O grze poczytać możecie sobie tutaj --> https://www.thewanderers.pl/
I tutaj --> https://www.facebook.com/pages/The-Wand ... 7102355812
I jeszcze w innych miejscach
A ja powiem parę słów o figurkach: jak na jednoczęściowe modele do gry planszowej, to są świetnie wykonane! Skala 28mm w sumie. Podstawka jest całością z modelem. Pełny metal, bardzo dobry w obróbce, bardzo dobrze się maluje. Wykonanie to kwestia gustu, ale same rzeźby są zbliżone do artworków. Jakość detali bardzo dobra, niewiele delikatnych linii do usunięcia. Oczy wyraźne, twarze wyraźne, sczegóły mocno poodcinane. Same się malują. Budową mogą nieco przypomniać starsze modele do Chronopii/Warzone'a.
Na razie wrzucam Wam kilka zdjęć, pomalowałem już dwie figurki (ale pewnie jeszcze je podotykam i poprawię kilka miejsc), kończę trzecią. Do zrobienia mam 8, no i podobno rzeźbią się kolejne. Kolorystykę staram się trzymać zgodną z otrzymanymi rysunkami, tak zostało umówione. Wszystkie rysunki i karty do gry wykonali (i wykonują) ludzie po ASP, też Polacy. Technika różna.
Plus przy malowaniu, to oczywiście jakieś detale ode mnie, typu czaszka do barbarzyńcy, czy tatuaże.
Nie wiem, jak ze zdjęciami u Was, ale u mnie znośnie. Testuję nowy aparat fotograficzny i muszę go okiełznać i na razie próbuję się wstrzelić z ustawieniami Dzisiaj (a właściwie wczoraj) udało mi się coś takiego wyczarować, ale jeszcze chwilę muszę poćwiczyć
 Dzisiaj (a właściwie wczoraj) udało mi się coś takiego wyczarować, ale jeszcze chwilę muszę poćwiczyć  Różnicę nawet przy próbach jednak widziałem od razu...
 Różnicę nawet przy próbach jednak widziałem od razu...
 Click to see full-sized image

Obecnie robię zlecenie - malowanie na okładkę pudełka do nowej gry planszowej The Wanderers, której pomysłodawcą jest człowiek z Gorzowa - Paweł Szatkowski
 Gra powstaje już kilka lat, planszę-beta miałem okazję i przyjemność widzieć, posłuchać o zasadach-beta także.
 Gra powstaje już kilka lat, planszę-beta miałem okazję i przyjemność widzieć, posłuchać o zasadach-beta także. O grze poczytać możecie sobie tutaj --> https://www.thewanderers.pl/
I tutaj --> https://www.facebook.com/pages/The-Wand ... 7102355812
I jeszcze w innych miejscach

A ja powiem parę słów o figurkach: jak na jednoczęściowe modele do gry planszowej, to są świetnie wykonane! Skala 28mm w sumie. Podstawka jest całością z modelem. Pełny metal, bardzo dobry w obróbce, bardzo dobrze się maluje. Wykonanie to kwestia gustu, ale same rzeźby są zbliżone do artworków. Jakość detali bardzo dobra, niewiele delikatnych linii do usunięcia. Oczy wyraźne, twarze wyraźne, sczegóły mocno poodcinane. Same się malują. Budową mogą nieco przypomniać starsze modele do Chronopii/Warzone'a.
Na razie wrzucam Wam kilka zdjęć, pomalowałem już dwie figurki (ale pewnie jeszcze je podotykam i poprawię kilka miejsc), kończę trzecią. Do zrobienia mam 8, no i podobno rzeźbią się kolejne. Kolorystykę staram się trzymać zgodną z otrzymanymi rysunkami, tak zostało umówione. Wszystkie rysunki i karty do gry wykonali (i wykonują) ludzie po ASP, też Polacy. Technika różna.
Plus przy malowaniu, to oczywiście jakieś detale ode mnie, typu czaszka do barbarzyńcy, czy tatuaże.
Nie wiem, jak ze zdjęciami u Was, ale u mnie znośnie. Testuję nowy aparat fotograficzny i muszę go okiełznać i na razie próbuję się wstrzelić z ustawieniami
 Dzisiaj (a właściwie wczoraj) udało mi się coś takiego wyczarować, ale jeszcze chwilę muszę poćwiczyć
 Dzisiaj (a właściwie wczoraj) udało mi się coś takiego wyczarować, ale jeszcze chwilę muszę poćwiczyć  Różnicę nawet przy próbach jednak widziałem od razu...
 Różnicę nawet przy próbach jednak widziałem od razu... Click to see full-sized image
Click to see full-sized image Click to see full-sized image
Click to see full-sized image Click to see full-sized image
Click to see full-sized image- 
				Nameless
- The Better Choice 
to juz wiem co za muzyczke dzis puszcze...
anyway, malowanie ladne i gladkie u tego z lewej. ten z prawej troche sie zlewa helmowo-twarzow, a i czarna szatka niedopracowana. powodzenia z reszta.
figsy troszke statyczne, ale pewnie zalezalo im na jednoczesciowym odlewie do gry, wiec sie powstrzymywali.

anyway, malowanie ladne i gladkie u tego z lewej. ten z prawej troche sie zlewa helmowo-twarzow, a i czarna szatka niedopracowana. powodzenia z reszta.
figsy troszke statyczne, ale pewnie zalezalo im na jednoczesciowym odlewie do gry, wiec sie powstrzymywali.
Fajnie pomalowane figurki. Podobają mi się tatuaże na pierwszym ludku i ogólnie skóra. Metalki też udane.
Same rzeźby rzeczywiście trochę oldschoolowe. Zdjęcia pierwsza klasa (znaczy lepsze od moich ).
).

Same rzeźby rzeczywiście trochę oldschoolowe. Zdjęcia pierwsza klasa (znaczy lepsze od moich
 ).
).