[PL] Siedziba Flameona ;)

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
dead

Re: [PL] Siedziba Flameona ;)

Post by dead »

Jak dla mnie to i tak mimo tej pustki w glowie pokazales klase :) - tyl faktycznie najlepszy! Mi ogolem nic sie nie zlewa bo wszystkie plaszczyzny o podobnych kolorach i odcieniach sie jednak znaczaco odcinaja! Jak dla mnie udana praca mniej udana podstawka :( - choc moze pod inny model by sie lepiej wkomponowala bo kolumna np bardzo mi sie podoba pod wzgledem kolorystycznym i wykonania
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

a mnie sie wlasnie okolice twarzy bardzo podobaja :) co mi nie gra? black templarowy power armour ;) caly model jest delikatny, eteryczny, pastelowy... a tu czarna zbroja w oko kluje blaskiem. zbyt mocno zaakcentowana, zbyt wiele uwagi przyciaga. poza tym podstawka - wyglada jakbys skladal ja po malowaniu z tego co akurat bylo pod reka. mam korek? to dam. mam kolumne? to dam. mam galazke? to dam.
powodzenia z aukcja!
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

mi się podoba - poza twarzą
jakoś tak bez wyrazu i dziwnie. ja rozumiem upudrowaną, salonową, ale niech to będzie twarz - a tu jakaś taka bezkształtna maska wyszła.

nie żeby to było słabe, bo dla 90% ludzi jest to zapewne i tak szczyt marzeń, ale porównując z innymi elementami modelu i pracami w twoim dorobku, wiem, że ten element mógłbyś dopracować... gdybyś chciał.

reszta cacy - kompozycja, podstawka, malowanie. miodek :)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

techniczne super (poza twarzą ale o tym wiesz)
ale kompozycja i dobór kolorów zupełnie do mnie nie trafia , dodatkowo krew w kielichu wygląda jak przecier pomidorowy, i to taki gęsty
kiedyś spotkałem się z określeniem "is so Mickey Mouse" i tu ono mnie pasuje - wyszła ci Mini(ta laska od Myszy męskiej) wersja Vampir
jakieś takie plastic elastic z my little pony czy z "kinder niespodzianki" (co to za nazwa ? bardziej pasuje do nie spodziewanej ciąży niż do zabawki z tworzywa ... WTF ? )
- na całe szczęście to nie mnie ma się to podobać :mrgreen:

czekam na kolejny twój model :)
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Flameon

Post by Flameon »

mahon wrote:nie żeby to było słabe, bo dla 90% ludzi jest to zapewne i tak szczyt marzeń, ale porównując z innymi elementami modelu i pracami w twoim dorobku, wiem, że ten element mógłbyś dopracować... gdybyś chciał.
Nie chciałem, postanowiłem zrobic ją tylko tak żeby sprzedać, a jednoczesnie nie wstydzić się za bardzo ;)

Korka na podstawce nie ma, są natomiast patyki. Następnym razem chyba najpierw przygotuje całą kompozycję wraz z modelem i dopiero zajmę się malowaniem bo teraz nie mieści się to wszystko tak jak powinno :P

Mniej więcej takie założenie mi przyświecało żeby było cukierkowo, cukierkowo, a tu nagle BANG! czarna zbroja! ;)
Mam nadzieje ,że komuś z kasą się to spodoba i kupi :D
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

jest tak bardzo "myszka Mike" że Hamerykańcom będzie się podobało :D
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Adasko

Post by Adasko »

Rewelacyjne malowanie, jak zawsze!

Mi się tylko jakoś gryzie kolumna z figurką. No nie wiem, jakby z innych bajek były.
Swoją drogą - z każdym kolejnym zdjęciem tego modelu utwierdzam się w przekonaniu że to absolutne TOP 5 w kategorii "Najgorsza rzeźba twarzy u GW w ciagu ostatnich lat".
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

Zgodzę się Nameless'em co do czarnej zbroji. Ale mimo wszystko fajny dobór kolorów i technika 1 klasa!
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Flameon

Post by Flameon »

https://img844.imageshack.us/img844/56/dsc5957k.jpg Mam nadzieje ,ze mnie nikt nie zdyskwalifikuje za wrzucanie zdjec ;) Ale na wszelki wypadek daje linka zamiast wlasciwych fotek, podajcie dalej ;) Ps. fotki sa zupelnie nieobrobione i zbyt ciemne ale nie mialem niestety jeszcze mozliwosci sie nimi zajac. Jak wroce do Polski to zrobie jeszcze kilka dodatkowych ujec. A zdjecia z imprezy wrzuce jutro, do tej pory nic ciekawego sie tam nie dzialo ale rozmawialem z Automatonem i z tego co opowiadal cos czuje ,ze jego praca zmiecie konkurencje i pewnie zgarnie 1 miejsce. ;) Mam tylko nadzieje ze nie beda wszyscy wymiatacze startowac w singlu fantasy bo to by moglo oznaczac ze nie dostane nawet 3 miejsca w kategorii :D o "the best of" nawet nie wspominam biorac pod uwage jaka konkurencja tu jest.

Ps. Musicie skopiowac adres do przegladarki bo ja juz wyprubowalem kilka kodow zeby zrobic aktywny link i nic nie dziala :/
Moderator says:
Nie muszą, już poprawiłem bez wstawiania fotki :)

--Sławol
Rentall

Post by Rentall »

wszystko jest bajeranckie OPRÓCZ lampki i światła od niej bijącego, to jest moim zdaniem najgorszy element modelu, ktory sam w sobie jest na zajebistym poziome, ale ta lampka niestety nie jest dobra.
Post Reply