[PL] Siedziba Flameona ;)

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Re: [PL] Siedziba Flameona ;)

Post by Maru »

jakoś nie wiem czy rydzykować Lame Casta wysyłkowo .. - jakieś rady ?
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Flameon

Post by Flameon »

Ja by polecał zamówić za pośrednictwem sklepu stacjonarnego i otworzyć blister u nich, jak będzie bardzo źle z figurką to od razu będziesz mógł dokonać zwrotu.
Last edited by Flameon on 23 Jan 2012, o 11:55, edited 1 time in total.
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Tak tak Flameon dobrze gada.
-- Ańa

Image
Flameon

Post by Flameon »

A oto i nowy model ode mnie:

ImageClick to see full-sized image

Figurka była w malowaniu taka sobie, znalazło się kilka elementów które robiło się fajnie ale i sporo takich które były ciężkie. Jakość odlewu w wielu miejscach była straszna, np. na rękawach, na wszelkich zakończeniach zbroi, kielichu, włosach, zakończeniach tych fifrołków niebieskich pod spódnicą. Jednym słowem było ciężko w ogóle zaczać malowanie ze względu na wiele poprawek które trzeba było wykonać. Teraz rozumiem po co jest ten liquid GS, pójdę i w tym tygodniu zdecydowanie kupię słoiczek, bo przy tych dziurach bez niego ani rusz. ;) No ale mam nadzieję ,że mimo wszystko wampirzyca prezentuje się w miarę ciekawie. Podejrzewam ,żę różowa suknia na modelu do tej mhrocznej armii może budzić kontrowersje, ale wygląd samej rzeźby oraz kokardy i kwiatki sugerowały mi, że postać ma być właśnie taka. ;)

A gdyby ktoś chciał dać ocenę to zapraszam: https://www.coolminiornot.com/298340
Gildor

Post by Gildor »

Powiem Ci,że całość wygląda na prawdę świetnie ale twarz sie trochę zlewa. Nie wiem,może tylko ja mam takie odczucia ale moim zdaniem jest kolorystycznie zbyt podobna do reszty elementów
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Też mam ten model, na szczęście ja musiałem tylko uzupełnić ubytek w brodzie i zakończenia gorsetu. Malowanie jeszcze przede mną.
A na zdjęciach twoje malowanie świetnie się prezentuje =D>
Image
Rentall

Post by Rentall »

skóra na cyckach i nogach ma zupełnie inny odcień niż na twarzy. Cos jest nie tak z jej twarza, ale nie z malowaniem, a odelwem, wygalda jakby dostala w pysk i zostalo wgniecienie na stałe
przemo

Post by przemo »

Łał! Bardzo mi się podoba technicznie! Kolory też fajne, przypominają mi prace Sebastiana - Automatona.

Wg mnie najlepiej model prezentuje się z tyłu :) Gdzie wszystkie elmenty się od siebie odcinają, nic się nie zlewa, bardzo fajne kolorki i mieczyk fajnie widać :)

A teraz krytyka, bo zawsze warto się czegoś przyczepić, zeby dać Ci do myślenia :P :
-kompozycja wg mnie bardzo nietrafiona. Ta duża kolumna obok modelu dziwnie dla mnie wygląda, zupełnie nie na mój gust.
-tak jak napisali przedmówcy - zlewają Ci się te jasne kolorki w okolicach twarzy. Twarz, fryzura, jeszcze ta szata jasna z przodu też mi kolorostycznie tam przeszkadza (z tyłu bardzo fajnie wygląda, ale z przodu już ten kolor tu nie pasuje)
Flameon

Post by Flameon »

Bo ona jest stylizowana na XVII wieczną Francuską damę w balowej sukni i z upudrowaną na biało twarzą, trupio siny kolor skóry na reszcie ciała ukazuje jej prawdziwą naturę ;)
A podstawka to takie próby wykroczenia poza mój standard, początki bywają trudne :P
Zlewają się kolory. No trochę tak, ale w tym modelu wyjątkowo nic mi nie pasowało, jeszcze nigdy nie miałem takiej pustki w głowie w trakcie malowania figurki jak teraz. Starałem się jej zrobić z początku grnatową suknię, ale o dziwo taki kolor też jej w ogóle nie pasował.
No i na swoje usprawiedliwienia mogę powiedzieć ,że malowałem ją na Ebay i nie miałem ani siły ani ochoty wspinać się na szczyty malarskich umiejętności ;)
Natomiast teraz zabieram się na poważnie za model na którym będę starał się cisnąć poziom ;)
Camelson
Jarek Wędrowniczek

Post by Camelson »

mistrzostwo! :D tylko w niektórych miejscach dałbym jej wiecej cienia :) zwłaszcza na szmatach :) ale jak dla mnie lodzio miodzio! :)
Post Reply